Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s rozlišením po strtu LiveCD  (Přečteno 2231 krát)

WestFlame

• Návštěvník
Problém s rozlišením po strtu LiveCD
« kdy: 21 Dubna 2007, 22:02:16 »
Prosím o radu,
po nastartování Ubuntu z LiveCD jsem si ho chtěl nainstalovat, ale maximální rozlišení jsem měl povoleno jen 800x600, takže se instalační dialog nevešel na plochu. Zkoušel jsem to spravit pomocí příkazu
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgale v tom lepším případě rozlišení zůstalo stejné, v tom horším už grafika nenajela.
Jo a mám integrovanou grafiku NVIDIA Quadro nvs 210s.
Nevíte někdo co s tím?

Díky.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2007, 22:05:07 »
uprav si xorg.conf ručně ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

WestFlame

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2007, 22:13:07 »
Citace: ViPEr*CZ*
uprav si xorg.conf ručně ;)
hmm, jak?... Stačí jen přihodit to rozlišení? Nebo musim instalovat nějaký balíčky? A jsou případně na tom CD?

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Dubna 2007, 07:50:03 »
Já jsem se setkal s tímto problémem při instalaci na notebook. Instalace na desktop z téhož CD (s ověřenou správností) proběhla normálně. Při instalaci na notebook je ale možné vybrat jen mezi 800x600 a 640x480, což věru k použití není. V Xorg.conf ale je i rozlišení 1024x768, zkusil jsem přidat i 1280x800, ale po restartu ixek grafika stále nabízí jen ta dvě nejnižší rozlišení. Neinstaluji Ubuntu poprvé a jsem schopen projít proces instalace korektně i bez toho, abych viděl celá jeho okna, nicméně průšvih je, že tento problém přetrvává i po instalaci a spuštění z pevného disku, opět editace xorg.conf nepomáhá. Vše lze sice řešit pomocí
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg, což mi ale připadá přeci jenom poněkud otravné. Pozoruhodné je, že na jiných oddílech téhož notebooku fungovalo či funguje rozlišení v dapper drakeovi i v edgy eftovi normálně. Zkoušel jsem dokonce půjčit si celý xorg.conf z edgy efta a použít ho místo toho při instalaci vygenerovaného ve feisty fawnovi, opět bez uspokojivého výsledku.

Jo, a zkoušel jsem i nastavit rozlišení před zavedením systému z CD. To sice funguje při splash screen, ale po nabootování je to zase v pytli.

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
« Odpověď #4 kdy: 02 Července 2007, 20:45:24 »
ja som mal ten istý problém na tom kompe s feistym v popise. Až raz mi náhodou (raz a potom už nikdy) z ničoho nič nabehlo livko v rozlíšení 1024 x768, tak som vtedy nainštaloval. Nechápem tomu
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.