Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba přidat/odebrat aplikace [vyřešeno]  (Přečteno 1441 krát)

Šimo Pavel

• Návštěvník
chyba přidat/odebrat aplikace [vyřešeno]
« kdy: 22 Dubna 2007, 17:14:09 »
při každém pokusu o nainstalování aplikace mi to háže chybu:E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.
« Poslední změna: 16 Října 2007, 00:47:57 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
chyba přidat/odebrat aplikace
« Odpověď #1 kdy: 22 Dubna 2007, 17:42:32 »
Citace
you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
Napište do konsole sudo dpkg --configure -a.

anicka

• Host
chyba přidat/odebrat aplikace
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2007, 01:07:58 »
Citace: simo
při každém pokusu o nainstalování aplikace mi to háře chybu:E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.
Mám LINUX - "Ubuntu Edgy Eft" (GNOME). S Vaším problémem jsem se už taky jako začátečník potkala, když jsem v "Synapticu" v grafickém režimu přerušila stahování balíku programu v grafickém režimu ("Synaptic" napsal to hlášku Error (E) o přerušení instalace a nutnosti ručně konfigurovat stáhnutí a rozbalení programu). To jako začátečník ještě neumím přes terminál, tak přidávám návod GUI tedy "klikací" :-) ...

Zaktualizovala jsem a znovu jsem vše obnovila v "Synapticu", pak v něm našla ten konkrétní program kde byla instalace (mnou) přerušena, odinstalovala ho (pravé myšítko a volba "Odebrat") plus "Použít", poté po úspěšném odebrání programu (balíku aplikace přesně řečeno) znovu aktualizace a obnovení všech souborů v "Synapticu" a opět vyhledat ten program a pro změnu ho přes pravé myšítko nainstalovat ("Nainstalovat") plus "Použít" a po úspěšné instalaci programu bylo vše OK. :-)

Jak vidím v návodu výše, postup přes terminál je mnohem rychlejší a efektivnější 8-) ... stačí jen znát správné příkazy! :-D

:-) Hodně štěstí! :-)
« Poslední změna: 16 Října 2007, 00:46:53 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.