Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze kompilovat v GCC [vyřešeno]  (Přečteno 1392 krát)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Nelze kompilovat v GCC [vyřešeno]
« kdy: 22 Dubna 2007, 23:58:48 »
Zdá se, že z ničeho nic mi nefunguje kompilace GCC. Dříve fungovala, ale uběhlo dost aktualizací nato, aby se to porouchalo. Když chci zkompilovat soubor v céčku, který obsahuje tyto řádky (gcc test.c):

int main(void)
{
  return 0;
}

objeví se mi hláška:

/usr/local/bin/ld: unrecognised option '--hash-style=both'
/usr/local/bin/ld: use the --help option for usage information
collect2: ld returned 1 exit status

Měl jsem dojem, že GCC jednoduše ztratil cestu k nějaké knihovně, ale když žádnou knihovnu v programu nepoužívám? Nevíte si s tím někdo rady?
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

voty27

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2007, 08:33:02 »
/usr/local/bin/ld: unrecognised option '--hash-style=both'

znamena, ze gcc predava programu "ld" parametr '--hash-style=both', ktery nezna.

Je zajimave, ze ten ld je umisten v /usr/local/bin/, tzn neni to ld z distrubuce, ale nejaky ktery sis tam nahral sam. Takze jej doporucuji odebrat a pouzivat ten puvodni z distribuce.

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2007, 08:58:15 »
Ale proč GCC odkazuje na tento ld a ne na ten původní? Jde to nějak změnit? Kde se nachází původní ld? v /bin/ jsem našel pouze ld_static
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

voty27

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2007, 09:51:44 »
na mem stoji:

voty@voty-laptop:~$ which ld
/usr/bin/ld

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2007, 09:56:23 »
Zkusil jsem smazat soubor /usr/local/bin/ld a olalá! Pomohlo to a vše se chová jako dříve. Děkuji všem zúčastněným za snahu mi pomoct :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.