Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Spatne nastaveny X System  (Přečteno 1800 krát)

karelP

• Návštěvník
Spatne nastaveny X System
« kdy: 23 Dubna 2007, 10:58:37 »
Potrebuju pomoct..mam uz nainstalovany Ubuntu. Pri spousteni nabiha Ubuntu, ale pak se objevi obrazovka se spatnym rozlisenim a pise, ze nelze spustit X system (ze je asi spatne nastaven). Jak se nastavuje X system prosim? Jsem zacatecnik...

Dik

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2007, 11:00:14 »
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

karelP

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2007, 11:06:09 »
To je pekne, ale psal jsem ze jsem zacatecnik..kdybych tomuhle rozumnel, nebudu si porizovat Ubuntu ..:)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2007, 11:07:58 »
Při bootování zvolit z nabídky grubu "Recovery mode" - spustí se textový režim ("příkazová řádka").
Napište
Kód: [Vybrat]
dpkg-reconfigure xserver-xorga restartuje, nyní by se mělo graf. prostřdí spustit.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2007, 11:32:33 »
Citace: karelP
To je pekne, ale psal jsem ze jsem zacatecnik..kdybych tomuhle rozumnel, nebudu si porizovat Ubuntu ..:)
Admin ti to osvětlil. Ale tento příkaz kdyby jsi tu zadal do vyhledávače, tak ti to vyhodí celkem dost témat, kde je to takto popsané jak píše vojtech. ;)

PS: Jinak po tý rekonfiguraci zkus rovnou zadat ještě startx (než to restartuješ). Ušetříš čas pokud by jsi tam něco špatně nakonfiguroval. Pokud ano, znova pustíš konfiguraci ;) Pokud ti najede grafické prostředí restartuj ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

karelP

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Dubna 2007, 21:47:24 »
Funguje to!! Díky moc kuci

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.