Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Beryl mi zlikviduje připojení k netu  (Přečteno 1569 krát)

Tomba

• Návštěvník
Beryl mi zlikviduje připojení k netu
« kdy: 23 Dubna 2007, 17:59:39 »
Zdravím,

mám problém v Kubuntu Feisty Fawn 7.04. Zkoušel jsem si nainstalovat beryl podle návodu tady - http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=6740&p=3 (ten od uživatele linux77). Po instalaci jsem musel stejně ještě přes Adepta nainstalovat beryl-manager. Po jeho spuštění se mi zobrazilo, že mám snad přes 20 ploch a zmizeli mi horní okraje oken :-( Zkoušel jsem různá nastavení v beryl-manageru (už nevím přesně jaká) a po tom, co se mi problémy nepodařilo vyřešit, zkusil jsem najet na net, že napíši do fóra, ale nenačetlo se mi nic. Pro jistotu jsem beryl i vše s ním související odinstaloval. Co ale s tím mám udělat, aby mi zase fungoval net a jak beryl zprovozním normálně?

Ovladače grafiky jsem instaloval podle toho návodu výše, mám tam nvidia, glxinfo | grep direct mi vyhodilo správně yes...
Připojení k netu mám přes ADSL, adresa se načítá automaticky.
NetworkManager (to GUI) jsem odstranil, protože když jsem se pokoušel připojit jinde, kde je pevná IP, pořád mi to hodnoty předělávalo (fakt hrozný zmetek).
Notebook mám ASUS A6km...

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2007, 18:37:23 »
Neodinstaloval si linux-restricted-modules? Ak ano, mozes mat problem, ze nemas ovladac na net. Ale to len tak strielam.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Tomba

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2007, 20:11:38 »
ee, neodinstaloval

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.