Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: spolocna konfiguracia adsl modemu vo Windows&ubuntu  (Přečteno 1408 krát)

uf

• Aktivní člen
  • *
spolocna konfiguracia adsl modemu vo Windows&ubuntu
« kdy: 23 Dubna 2007, 18:45:19 »
hladal som no neuspesne..prosim ak sa tu taka tema uz nachadza tak mi hodte link

na windows oddieli mam nastaveny Glitel 318 RI cez webovy prehliadac - vsetko funguje /prihlasovacie meno, heslo, dhcp../
v ubuntu mi to islo cez utilitku PPPOECONF nic viac som nerobil - akonahle som nastavil modem cez webovy prehliadac vo windowse aby slapal aj tam, mi zase v ubuntu nejako nechce natiahnut internet......pri pokuse nakonfigurovat modem cez prikaz pppoeconf mi terminal vypise ze: "sorry provider not responding.."

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2007, 20:52:59 »
zrejme by som mal Menu - System - Siet zadat potrebne udaje, problem je vsak taky ze prislusne menu na Siet sa mi nejako nechce ukazat - stale loaduje okno ale neotvori ho....

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 24 Dubna 2007, 20:59:08 »
Citace: uf
...akonahle som nastavil modem cez webovy prehliadac vo windowse aby slapal aj tam, mi zase v ubuntu nejako nechce natiahnut internet...
Tohle jsem nejak nepochopil. Kdyz vam pripojeni fungovalo, proc jste musel z Windows neco menit? Copak Windows a Linux vyzaduji nejaka ruzna nastaveni?

uf

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2007, 21:08:07 »
takto: mam rozdeleny hdd....najprv som spojazdnil modem/router v ubuntu - a to tak ze som proste spustil PPPOECONF - zadal meno a heslo a bolo to.......potom som prepol na windows a podla navodu vyrobcu som nakonfiguroval modem/router cez webovy prehliadac - (http://192.168.1.1)

nastavil parametre restartoval windows a net slapal okamzite po reboote.......ok...potom som prepol na ubuntu a net akosi nechce ist....proste nejde...ak chcem spustit v Menu - System - Siet - okno sa mi nezobrazi - vidiet len okraje okna ale nic viac - iba ram vidim a kurzor mysi sa len toci a toci /loaduje/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.