Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Beryl a Mplayer  (Přečteno 1940 krát)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Beryl a Mplayer
« kdy: 25 Dubna 2007, 09:59:54 »
Zdravím všechny. Po přechodu na Feisty jsem se nechal zlákat a nainstaloval jsem si beryl. Instalace OK, kostka se vesele točí atd. Jediné, co se mi nepodařilo rozběhnout je Water Effect, což až zas tak nebolí. Mám ale jiný problém. Nepodařilo se mi nakonfigurovat MPlayer, aby si správně rozuměl s berylem. Video sice přehraji, ale zlobí mě některé "bugy". 1) s ovladačem xv se při pohybu okna nepohybuje obraz videa v něm. 2) s x11 je obraz v poho i při pohybu okna, ale při jakékoli velikosti okna přehrávače má video velikost normal. 3) s gl a gl2 obraz při přesunu okna mizí či bliká a pokud je pod videem jiné okno, tak probikává skrz.

Je to možná ptákovina a tak trochu počítám s tím, že na mé ATI beryl nikdy nebude běhat na 100%, ale pokud někdo zná řešení, budu rád, když se o něj se mnou podělí.

P.S: ovladač radeon + AIGLX
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Vitek

• Návštěvník
Beryl a Mplayer
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2007, 11:52:48 »
s mplayerem ti neporadim, mel jsem s jeho konfiguraci taky problem, ale to bylo spise tim, ze jeste nejsem v linuxu prilis zabehly.

Water effect rozchodis tak, ze si jej v Berylu zaskrtnes a pak vzdy, kdyz budes chtit dest, zmacknes Shift a F9. Stejne tak se i ukoncuje. Aby se ti dobre cetly stranky pod timto efektem, zmackni Shift a F8 a po chvilce ti to vzdy vycisti plochu od kapek. BTW...krasny efekt je, kdyz si water nastavis, jako poradny lijak:-)...Nekde to tu uz ale take bylo...Have fun...

dankez

• Návštěvník
Beryl a Mplayer
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2007, 12:25:06 »
no v configu /etc/mplayer/mplayer.conf si daj parameter
Kód: [Vybrat]
zoom=yesa video na X11 by ti malo zvecovat na fullscreen bez problemov.
Bojové sŕňa 7,04 - P4 D930 - Ati X1600

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Beryl a Mplayer
« Odpověď #3 kdy: 25 Dubna 2007, 18:50:57 »
Přidání zoom=yes do config opravdu problém vyřešilo, tj. okno mplayeru se pod berylem chová správně, nicméně při zvětšeném obrazu nebo fullscreenu je obraz velice trhaný.

Co se týče water effectu, vím, že by se měl zapnout shift+F9, ale můj problém spočívá v tom, že ať mačkám jak mačkám, tak se nic neděje.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

shrek69

• Aktivní člen
  • *
    • http://s69.fx-dc.net
Beryl a Mplayer
« Odpověď #4 kdy: 25 Dubna 2007, 23:40:52 »
Ohledne WaterEffectu, mozna to bude tim, ze tvoje graficka karta proste tento efekt nepodporuje... pohledej zde na foru, resilo se to tu jiz nekolikrat...
http://s69.fx-dc.net/ - Stop Fasismu!

dankez

• Návštěvník
Beryl a Mplayer
« Odpověď #5 kdy: 26 Dubna 2007, 09:45:26 »
no ono ten zoom=yes je take krajne riesenie je to IMHO prehanane cez cpu takze pri slabsom to asi seka... skus este zapnut framedrop ..
Bojové sŕňa 7,04 - P4 D930 - Ati X1600

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.