Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak jste spokojeni s Ubuntu 7.04 Feisty Fawn?  (Přečteno 18840 krát)

maer

• Aktivní člen
  • *
Jak jste spokojeni s Ubuntu 7.04 Feisty Fawn?
« kdy: 28 Dubna 2007, 11:14:58 »
Kdyz jsem cet tady ty clanky ze nejde tohle pak tamhleto pripadalo mi to joko kdyz lidi chtej prejit z XP na Vistu :-) Tak jsem v 6.10 dal prejit na 7.04 a kupodivu vse jde jak ma zadna chyba. Tato distrybuce je opravdu povedena aspon teda pro me jelikoz mi nepada. Vse co zkousim a potrebuju tak jde. Jsem opravdu spokojen
« Poslední změna: 19 Října 2007, 15:27:21 od Anna Taliánová »
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Jak jste spokojeni s Ubuntu 7.04 Feisty Fawn
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2007, 11:16:57 »
Zase neumíme číst
Citace
Gutsy Gibbon (příští vydání Ubuntu - 7.10)
Diskuse o vývoji Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon"
Přesouvám do obecné diskuse...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2007, 12:21:29 »
Ubuntu je super uz od verzie 6.04 a stale sa zlepsuje co znamena ze spokojnost je nevyhnutna. :-)
Co sa tyka Visty ked citam fora mam dojem ze tam prechod roby dost velke problemy uzivatelom win. pretoze Vista nepodporuje vela starsich a stale pouzivanych programov a rovnako su aj problemy s hardware.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jakub Zelenka

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2007, 12:48:10 »
Jo s Ubuntu 7.04 jsem až na pár maličkostí velice spokojený.
---
Citace: TIBOR
6.04
- neni to náhodou 6.06
Mainboard DFI Infinity nF4 Ultra-U, AMD Athlon 64 3200+ 939, MSI nVidea NX7300GT, 2×512 MB RAM  Kingston HyperX , 80 + 250 GB HDD ,
Ubuntu 6.10 -> Ubuntu 7.04 -> Debian Unstable -> Fedora 8

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 28 Dubna 2007, 12:51:58 »
Asi hej. Chybicka nuz co, ale ved si rozumieme. :-)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 28 Dubna 2007, 13:52:12 »
Citace: linux77
neni to náhodou 6.06
6.06 je to opravdu jenom náhodou... mělo to být 6.04 ale vydání se opozdilo o 2 měsíce
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 28 Dubna 2007, 16:57:04 »
Kvůli delší podpoře? Nebo kvůli doladění stability? Taky mě to zajímá - pravidelný cyklus byl narušen :)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 28 Dubna 2007, 17:31:21 »
Kvůli tomu, aby to bylo stabilnější.

Jinak Feisty je super, zejména pozoruji vylepšení rychlosti při překreslování oken, přepínání ploch aj, teď to jede opravdu parádně a dá se to srovnat s rychlostí WinXP. Jinak gnome se mě zdá, že nabíhá celkem pomalu, ale na planet.gnome.org jsem četl, že třeba nautilus bude v v gnome 2.20 startovat o 4s rychleji a to se ještě vývojáři zaměří na další programy při startu, jako je třeba tomboy (taky startuje neuvěřitelně dlouho...).

Z problémů, které jsem tu psal dřív (viz. http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=8230) přetrvává stále dvojka (compiz) a trojka (nevypínání poč. za určitých podmínek), ale to se dá přežít...

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #8 kdy: 28 Dubna 2007, 17:34:01 »
Jj...Feisty je fakt super... Měl jsem předtím Edgyho a je vidět krok dopředu. Popravdě už se těším na říjen 2007 :) - na Gibbona...
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 28 Dubna 2007, 19:06:15 »
Jsem s Feisty zatím moc spokojen. Trápí mě tu sice jedna dost nepříjemná buga, ale co, snad se brzo vyřeší.
Promise her anything, but give her GNU.

Luban

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 28 Dubna 2007, 19:16:37 »
Citace: marp
Jj...Feisty je fakt super... Měl jsem předtím Edgyho a je vidět krok dopředu.
Jak jste přecházel? Mám taky Edgyho na ntb. Byl přechod bez problémů?

Vojtin

• Host
« Odpověď #11 kdy: 28 Dubna 2007, 21:16:05 »
Podle mě je většinou špatný upgrade způsoben uživateli, kteří si ubuntu rozvrtají a pak se diví :)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #12 kdy: 29 Dubna 2007, 09:08:48 »
Citace: Luban
Citace: marp
Jj...Feisty je fakt super... Měl jsem předtím Edgyho a je vidět krok dopředu.
Jak jste přecházel? Mám taky Edgyho na ntb. Byl přechod bez problémů?
První přechod byl trošku problémový a házelo to chyby. Takže jsem raději nainstaloval vše nanovo - tj. nová instalace z CD 6.10, pak velký upgrade a poté hned přechod na 7.04 a teď mi to šlape perfektně - musel jsem úplně smáznout ze sources.list vše, co odkazovalo na edgy.
Marek *Marp* Pszczolka

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 29 Dubna 2007, 11:58:21 »
Naprostá spokojenost =)... stejně jako Xodut, mám pocit, že je FF rychlejší...

... jelikož jsem se v EE dost vrtal, raději jsem zazálohoval /home a pár drobností a udělal čistou instalaci FF...

cz75

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 29 Dubna 2007, 13:29:33 »
Feisty Fawn jsou opravdu supr. Oproti 6.10 kde jsem porad neco doladoval a stale mi neco neslo. Tady mi slo skoro vse ihned po instalaci a co ne, slo udelat podle navodů (to se mi drive nedarilo). Mozna to bude taky tim, ze uz jsem se alespon malinko neco naucil. Ovsem zlepseni je tu urcite znat a uz se moc tesim na Kubuntu s KDE4!

Jinak Vista taky neni vubec spatny system. (tedy podle toho co jsem slysel a videl). Ovsem ve verzi Ultimate a proc bych platil vic jak 10 tisic, kdyz (K)Ubuntu je zadarmo a je v mnoha smerech srovnatelny v nekterych mozna i lepsi. A hlavne je to opensource a pro mne neco noveho.

U Office 2007 me zase potesilo, ze vsechny dokumenty budou ukladany formou XML. Takze kompatibilita Micorosoft Office, OpenOffice a Koffice by se snad mohla hodne zlepsit. Ale stejne tam pak rikali neco v tom smyslu, ze vsechny tri zminene office baliky jsou zalozene kazdy na jinem principu a asi nikdy si nebudou zcela rozumet.

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 29 Dubna 2007, 18:01:41 »
2 cz75 ...jehoVisty jsou na stejném železe/HW PODSTATNĚ pomalejší (i bez Aera, natož s ním... )

... u těch office je lepší/ISO certifikovaný ODF... do XML se MS zase snaží protlačit "cosi nedokumentované" =) a pokud vím, tak zejména proto tu certifikaci zatím nemají...

decker

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 11 Května 2007, 01:08:48 »
rád bych řekl to samé, bohužel jsem byl nucen zpět nainstalovat windows, opět jsem nerozběhal  bezdrátovou Siť co mam po bytě, proste mi to nenajde wifi router zkousel jsem snad vsechno vselijak :(
respect drum and bass, to ostatní neni důležitý, přijde to samo :)
AthlonXP2100, 768DDR333, NV FX120MB * webdesign, code * nRs.cz

LuckyBoy

• Návštěvník
    • http://www.bobmarley.kvalitne.cz/
« Odpověď #17 kdy: 11 Května 2007, 02:19:15 »
Feisty je první Linux, který sviští na mém PC. Kdysi jsem měl tu čest s Gentoo, kamarád (Cr) mi rozjel instalaci asi do poloviny, bohužel jsem nebyl schopný zkousnout všechny ty komplikace a dál pokračovat.
Potřebuju systém, který mě nestojí zbytečný čas a je stabilní, nezanáší se šmejdem typu registry, mám rád GUI instalaci (i když konzole mě fascinuje, "back to the roots"). Feisty jsem rozjel během jednoho víkendu a doslova mi učarovalo. Install, klik klik, a čelist mi spadla dolů! Všechno jede, vypadá krásně, kostka se točí, okýnka woblujou, ke všem aplikacím z Widlí jsem našel (často mnohem lepší) alternativu.. S Ubuntu je prostě radost pracovat.

Proč jsem 9 let vídal na obrazovce jenom Wokna?! Winampe, TotalCommandere, PSP, BSplayere, ObjectDocku, PSPade a jiní, za které bych dal ruku do ohně, navždy sbohem.

+ ta filozofie kolem slova ubuntu, prostě todle byl zatraceně dobrej tah!
O kráse toho být bez virů a legální už ani nemluvím..
Intel Core2Duo 2.2Ghz@800Mhz ~ Gigabyte 945GZM-S2 s Intel GMA950 400Mhz ~ 2x1GB 533Mhz Kingston

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #18 kdy: 11 Května 2007, 08:32:59 »
Citace: LuckyBoy
Feisty je první Linux, který sviští na mém PC. Kdysi jsem měl tu čest s Gentoo, kamarád (Cr) mi rozjel instalaci asi do poloviny, bohužel jsem nebyl schopný zkousnout všechny ty komplikace a dál pokračovat.
Potřebuju systém, který mě nestojí zbytečný čas a je stabilní, nezanáší se šmejdem typu registry, mám rád GUI instalaci (i když konzole mě fascinuje, "back to the roots"). Feisty jsem rozjel během jednoho víkendu a doslova mi učarovalo. Install, klik klik, a čelist mi spadla dolů! Všechno jede, vypadá krásně, kostka se točí, okýnka woblujou, ke všem aplikacím z Widlí jsem našel (často mnohem lepší) alternativu.. S Ubuntu je prostě radost pracovat.

Proč jsem 9 let vídal na obrazovce jenom Wokna?! Winampe, TotalCommandere, PSP, BSplayere, ObjectDocku, PSPade a jiní, za které bych dal ruku do ohně, navždy sbohem.

+ ta filozofie kolem slova ubuntu, prostě todle byl zatraceně dobrej tah!
O kráse toho být bez virů a legální už ani nemluvím..
Sdílíš mé myšlenky, taky 9 let na winech, teď 95% v Lin.

hybera

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 11 Května 2007, 13:44:24 »
Do minulého týdne jsem byl spokojeným uživatelem 6.06 teď již týden používám 7.04 . SPOKOJEN, není co dodat. Linux používám od roku 98 a poslední dva roky jsem zůstal na UBUNTU a vypadá to že zůstanu.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #20 kdy: 11 Května 2007, 18:40:34 »
ja mam k Feisty urcitou vyhradu. Totiz par krat se mi stalo, ze mi spadl Firefox. A je to vetsinou tehdy, kdyz mi nekdo zavola na skype. Mam 512 RAM, tak si myslim, ze to neni pameti. Nejak se ten Firefox a skype nemaji radi.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

anicka

• Host
« Odpověď #21 kdy: 12 Května 2007, 00:50:14 »
Citace: maer
Kdyz jsem cet tady ty clanky ze nejde tohle pak tamhleto pripadalo mi to joko kdyz lidi chtej prejit z XP na Vistu :-) Tak jsem v 6.10 dal prejit na 7.04 a kupodivu vse jde jak ma zadna chyba. Tato distrybuce je opravdu povedena aspon teda pro me jelikoz mi nepada. Vse co zkousim a potrebuju tak jde. Jsem opravdu spokojen
Také se připojuji a mám radost :-) že "Ubuntu 7.10 - Feisty Fawn" je v pohodě :-D a lepší :-) než "Ubuntu 6.10 Edgy Eft", i když musím popravdě říci, že pro mě jako migranta z platformy "MS Windows" byl LINUX jednak velkým překvapením svou naprostou jinakostí - jak je všem známo je úplně jiný než Windows (systém souborů, shell, quiet v shellu - to se mi líbí! :-) - a tak mi trochu trvalo, než jsem se zorientovala a rozkoukala) a jednak mě velmi mile překvapilo pěkné grafické rozhraní "Ubuntu" vůbec :-D takže srdečně děkuji všem vývojářům a spolupracovníkům na "Ubuntu" vůbec, a nové verzi zvlášť. Díky za vaši práci! :-)
« Poslední změna: 22 Ledna 2008, 17:11:57 od Anna Taliánová »

decker

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 12 Května 2007, 01:06:55 »
hmm frajerka asi, ale, ze tam je ***** podpora pro WIFI karty usb, pci o tom nikdo nemluvi....

Poznámka administrátora: Sprostá slova si laskavě nechte do hospody nebo jinam, kde nevadí, ale zde mluvte (pište) slušně!
respect drum and bass, to ostatní neni důležitý, přijde to samo :)
AthlonXP2100, 768DDR333, NV FX120MB * webdesign, code * nRs.cz

LuckyBoy

• Návštěvník
    • http://www.bobmarley.kvalitne.cz/
« Odpověď #23 kdy: 12 Května 2007, 15:58:15 »
Citace: decker
hmm frajerka asi, ale, ze tam je ***** podpora pro WIFI karty usb, pci o tom nikdo nemluvi....
Kdo hledá, najde, několik karet funguje.. Minimálně z RedHatu nějaké ovladače jsou. Lidí s Ubuntu na ntb je hafec, nevěřím, že jsou všichni offline.
Btw přijde mi to jako dost malá daň za tak geniální a zdarma(!) systém.
Intel Core2Duo 2.2Ghz@800Mhz ~ Gigabyte 945GZM-S2 s Intel GMA950 400Mhz ~ 2x1GB 533Mhz Kingston

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #24 kdy: 12 Května 2007, 16:43:25 »
co ze nefunguje???
mne funguje vsetko na booku, co potrebujem ... (mozno aj ostatne, ale nikdy som to neskusal ... citacka kariet a otlackov, firewire..)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.