Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s xsession v Ubuntu 6.0 (nelze spustit systém)  (Přečteno 1134 krát)

Adam Gottwald

• Návštěvník
Ahoj,
mám docela značný problém s přihlášením a nastartováním Ubuntu 6.06.

Situace se má takto, bez problému jsem nainstaloval Ubuntu (ještě mám na druhém disku WinXP, ze kterých tohle píšu).

V podstatě je to má první dlouhodobější zkušenost s Linuxem ;-) Doinstaloval jsem si potřebné věci, jako grafický ovladač a hlavně podporu pro nesvobodné formáty a Firefox.

Jo, vlastně ještě používám Samba server, abych měl přístupné věci na FAT disku.

Dneska jsem si pouštěl film, chtěl jsem spustit další (AVI) a Totem se zasekl, při každém poklikání na videosoubor se Totem jakoby spouštěl, ale pak z lišty pokaždé zmizel.

Odhlásil jsem se tedy a při pokusu o přihlášení mi to napsalo, že moje poslední přihlášení trvalo méně než 10 sekund, že je někde problém.

Nelze se přihlásit do žádného grafického, ani opravného profilu, pouze do konzole...terminálu a to jsem samozřejmě v koncích.

dále jsem si nechal vypsat záznam ze souboru "~/.xsession-errors"

/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session  with WTMP and UTMP

/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session  with WTMP and UTMP: Running /usr/bin/ sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x "/var/lib/gdm/:0.xservers" -h " " -l ":0" "adam"

/etc/gdm/lib/xsession: Beginning session setup...

Vůbec nevím co s tím, jestli to vůbec lze nějak zachránit nebo je nutné celý systém nainstalovat znovu. Používám Evolution a mám tam spoustu pracovních věcí, atd...

BWT...ještě jsi vzpomínám, že je to asi dva dny, co jsem si kopíroval nejaké instalační balíčky na FAT, ale přenos souborů se nerozběhl a celý systém vytuhl tak, že pomohl jen restart (cca 3 hodiny jsem ho nechal v kliku a pak restartoval)

Budu vděčný za jakoukoliv radu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.