Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: grafický návrh databáze  (Přečteno 3715 krát)

shaman

• Aktivní člen
  • *
grafický návrh databáze
« kdy: 28 Dubna 2007, 19:38:08 »
Mohli byste mi prosím poradit nějaký příjemný program pro návrh databází? Abych si mohl namalovat jednotlivé tabulky, vztahy mezi nimi atd... Používám GNOME, takže bych ocenil, kdyby to používalo GTK+...

drat

• Aktivní člen
  • *
grafický návrh databáze
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2007, 19:40:06 »
DBDesigner4, MySQL Workbench. DBDesigner je ale starsiho data a Workbench je dost ve vyvojovym stadiu. Ale vyzkousejte je

shaman

• Aktivní člen
  • *
grafický návrh databáze
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2007, 20:25:27 »
Tak zatím jsem bohužel nezkusil ani jeden z těchto programů... DBDesigner jsem sice nainstaloval (stáhl jsem si RPM balíček, přeměnil ho přes Alien na DEB a ten nainstaloval, ale když spustím startdbd tak se sice napíše
Kód: [Vybrat]
Symbolic links exist
Starting DBDesigner4 ...
ale nic se dál nestane...

MYSQL Workbench jsem našel pouze jako zdrojový kód. V readme je návod k instalaci:

- unpack workbench
- cd mysql-gui-common
- ./configure --enable-grt --enable-canvas
- make
- make install
- cd ../mysql-workbench
- ./configure
- make
- make install

tak hned první configure vyhazuje chybu, že nemám balíčky glib-2.0 a libxml-2.0, které ale nemůžu nainstalovat přes apt-get, protože je prý nenajde...

drat

• Aktivní člen
  • *
grafický návrh databáze
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2007, 20:47:12 »
hm no toho dbdesignera bych nainstaloval z ofic stranky normalne ze archivu.  Nemam rad takovy pretahovani z rpm atd. A druhy bod

sudo aptitude

Zmackenete l a zadjte hledat glib nebo xml a zkuste se proklikat ke knihovnam s podobnym nazvem. Instalujte knihovny s privlastkem -dev!!

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
grafický návrh databáze
« Odpověď #4 kdy: 28 Dubna 2007, 22:05:24 »
No přímo v OO.o je databzová odnož jménem base

drat

• Aktivní člen
  • *
grafický návrh databáze
« Odpověď #5 kdy: 28 Dubna 2007, 23:09:59 »
Kurna. Hej chlape ale ted si tak uvedomuju ze si nam ani rekl na jakou DB to chces. Ale jdyz ses tak chytl me odpovedi tak predpokladam ze MySQL.

shaman

• Aktivní člen
  • *
grafický návrh databáze
« Odpověď #6 kdy: 29 Dubna 2007, 14:29:10 »
Jo jo, chci to na MYSQL...

S tím DBDesigner jsem ovšem nepohnul, ani když jsem si stáhl archiv. Pořád to vyhazuje tu chybu co předtím.

A MYSQL Workspace se mi pořád nepodařilo zkompilovat, při konfiguraci se pořád dožaduje dalších a dalších balíčků...

drat

• Aktivní člen
  • *
grafický návrh databáze
« Odpověď #7 kdy: 29 Dubna 2007, 15:50:22 »
Njn pokud kompilujete musite se s tim smirit ze neco vyzaduje dost balicku doinstalovat. A s tim designerem nevim. Na Ubuntu 6.06 jsem se ridil instalacnimi pokyny a slapalo to. Ted mam 7.04 ale na tom jsem to nezkousel.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.