Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kompilace programů (vyřešeno)  (Přečteno 3575 krát)

martin_janda

• Návštěvník
    • Zápisník Martina Jandy
Kompilace programů (vyřešeno)
« kdy: 06 Listopadu 2005, 08:41:49 »
Ahoj,
nevíte někdo jak přesně postupovat při compilaci zdrojáků programů? rsp. jaké programy k tomu potřebuju mít nainstalované? Zatím mám gcc a c compiler, ale i podle návodu u jednotlivých programů to stále nejede. Díky

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2005, 09:16:45 »
chtelo by to zkopcit hlasky, ktery ti vypise pri neuspesne kompilaci, takhle muzeme jenom vestit:-)

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2005, 09:21:23 »

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2005, 12:37:48 »
zacnete nainstalovanim baliku build-essential (apt-get install build-essential) a pak to zcela jiste chce nainstalovat i balicky, ktere jsou potreba ke kompilaci toho konkretniho progamu.

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #4 kdy: 08 Ledna 2007, 12:06:19 »
Zajímalo by mě zda můžu kompilovat zdrojáky na jiné mašině než je pak instaluji. Jsou tam nějaké důležité věci které bych měl brát v potaz? Co když zkompiluji zdroják v GCC 4.1.1 a v nižších verzích? Jaký je rozdíl? Běhá to jinak?
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 08 Ledna 2007, 12:16:06 »
Citace: duckd
Zajímalo by mě zda můžu kompilovat zdrojáky na jiné mašině než je pak instaluji. Jsou tam nějaké důležité věci které bych měl brát v potaz? Co když zkompiluji zdroják v GCC 4.1.1 a v nižších verzích? Jaký je rozdíl? Běhá to jinak?
Nějak tomu nerozumím. Zdrojáky se podle mě nekompilují, ale kompiluje se z nich. A jestli to mělo znamenat, jestli zkompiluji program na jiném PC než na mém,bude fungovat? Tak si myslím, že pokud nebyl kompilován s nějakým spec. nastavením a na výstupu bude .deb  balíček, tak by fungovat měl.
Aj dont spíík ííngliš :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.