Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenaběhne Fluxbox  (Přečteno 1516 krát)

Jan Beneš

• Návštěvník
Nenaběhne Fluxbox
« kdy: 02 Května 2007, 11:33:17 »
Mám takovej problém. Nainstaloval jsem si Ubuntu 7.04_amd64 z alternate cd, pouze comand line system.

Nainstaloval jsem si Fluxbox a další věci. Všechno běželo, pak jsem chtěl přejít na DHCP síť a ta nešla, tak jsem se vrátil na Statickou adresu.
Potom jsem si přidělil práva na vypnutí systému a po restartu mi po přihlášení pomocí XDM naběhne pouze šedá plocha a kurzor. Nic víc nemůžu dělat.

Když jsem si restartoval fluxbox s parametrem -log tak mi vypsal celej proces a na konci je

Kód: [Vybrat]
Chyba: Couldn't connect to XserverNevim kde bych mohl mít chybu, v Xserverem jsem zatim nic nedělal. Ani sjem neinstaloval ještě ovladače aby to běželo. Poradí mi někod kdo ví čim by to mohlo bejt.
NB: ACER ASPIRE 5103NWLMi Turion 64 X2 \ 1GB RAM \ ATI X1300 \ 120GB HDD \ WiFi - Debian Etch(fluxbox)

Desktop: AMD ATHLON 800MHz \ 256MB RAM \ ASUS 256MB \ 160GB HDD \ WiFi - WinXP SP2

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Nenaběhne Fluxbox
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2007, 16:49:06 »
Mohl byste nainstalovat Ubuntu nebo Xubuntu a po zprovoznění ovladačů si doinstalovat Fluxbox a ostatní prostředí nepoužívat nebo odinstalovat.

Boris Filipovič

• Návštěvník
Nenaběhne Fluxbox
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2007, 19:52:07 »
Zdravím,
zkuste ukončit všechna běžící X-ka a xdm - z konzole pod rootem třeba pomocí:
kill `pidof X`
kill `pidof xdm`
a poté si pod svým uživatelem vytvořte soubor ~/.xinitrc s obsahem:
exec /usr/bin/fluxboxa pak (opět jako uživatel) spusťte příkaz:
startxb.f.

Jan Beneš

• Návštěvník
Nenaběhne Fluxbox
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2007, 09:30:40 »
Díky za radu, akorát už jsem to vyřešil jinak. Měl jsem 64bitovou verzi, chtěl sjem jí hlavně vyzkoušet. Takde jsem si stáhnul i386 verzi a přeinstaloval. Systém jsem tam měl asi dva dny, takže mě to netrápilo tolik, zatim jsem ho zaběhával a nastavoval. Pokud se mi to stane znova dám vědět :-)
NB: ACER ASPIRE 5103NWLMi Turion 64 X2 \ 1GB RAM \ ATI X1300 \ 120GB HDD \ WiFi - Debian Etch(fluxbox)

Desktop: AMD ATHLON 800MHz \ 256MB RAM \ ASUS 256MB \ 160GB HDD \ WiFi - WinXP SP2

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.