Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pravidla fóra  (Přečteno 5061 krát)

gusty32

• Návštěvník
    • Break Monopoly
Pravidla fóra
« kdy: 03 Května 2007, 09:00:50 »
Existuje tu něco jako pravidla fóra a podpisů na fóru? Nemůžu nikde nic najít...

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Pravidla fóra
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2007, 09:08:38 »
Jestli mate problem s tim, ze jsem vam z podpisu smazal reklamu na nejaky web ve smyslu "www.XXXXX.cz - Vas novy svet - 500MB prostoru zdarma", tak presne to tady nedelame. Zatim jsme na to nepotrebovali zadny psany zakonik, a doufam ze to tak i zustane.

gusty32

• Návštěvník
    • Break Monopoly
Pravidla fóra
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2007, 09:39:02 »
No tak to jsem zvedavej, jak dlouho vam to takhle vydrzi :D.

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Pravidla fóra
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2007, 10:23:36 »
Osobně jsem rád, že na toto fórum chodí kultivovaní lidé, kteří ví, jak se mají chovat, aniž by nad sebou měli bič. Není to na internetu zvykem, nicméně je to milá zkušenost. Jistě se na tom hodně podílí admini, kteří svým vlastním chováním dávají příklad. Na jiných fórech se objevují všelijací ...jak to... grafomani..., to je pravda.
Pevně doufám, že si forum.ubuntu.cz zachová svou tvář!
Have you tried turning it off and on again?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Pravidla fóra
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2007, 16:12:10 »
Pravidla tu nemáme - záleží na administrátorech/moderátorech.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Pravidla fóra
« Odpověď #5 kdy: 04 Května 2007, 09:11:10 »
Citace: kozuch82
No tak to jsem zvedavej, jak dlouho vam to takhle vydrzi.
S takovýma lidima moc ne. Já sem chodím na fórum už víc jak rok a ještě jsem se nesetkal, aby tady někdo dával reklamu na XXX nebo něco podobného. Myslím si, že bys měl navštěvovat jiné fóra, zaměřená na tuto tématiku.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 19:33:34 od Anna Taliánová »

dumi

• Stálý člen
  • **
Pravidla fóra
« Odpověď #6 kdy: 04 Května 2007, 09:25:41 »
« Poslední změna: 19 Října 2007, 19:33:51 od Anna Taliánová »
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

gusty32

• Návštěvník
    • Break Monopoly
Pravidla fóra
« Odpověď #7 kdy: 04 Května 2007, 10:45:46 »
Citace: Maky
No tak to jsem zvedavej, jak dlouho vam to takhle vydrzi.
S takovýma lidima moc ne. Já sem chodím na fŕum už víc jak rok a ještě jsem se nesetkal, aby tady někdo dával reklamu na XXX nebo něco podobného. Myslím si, že bys měl navštěvovat jiné fóra, zaměřená na tuto tématiku.
Aha, a co je vlastně XXX tématika?

BTW, co je tedy v podpisech povoleno a co je zakázáno??? Abychom se vůbec dobrali nějakého výsledku...

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
Pravidla fóra
« Odpověď #8 kdy: 04 Května 2007, 11:11:36 »
Pravidla chování se týkají i fóra a jsou tu jediná platná závazná pravidla. Pokud z nich není jasné, co člověk může mít v podpise, může se optat moderátorů/administrátorů, co si myslejí o jeho nápadu do podpisu.

Link na vlastní blog je v pořádku, i když by se mi osobně líbilo spíš 'Můj Ubuntu blog', aby se to nepletlo s oficiálním - jelikož Ubuntu neručí za to, co na něm píšeš. Oficiální je planet.ubuntu.com. (to je spíš problém trademarku než pravidel fóra)

Nemělo by v podpisech být nic urážlivého, provokativního, nebezpečného ("Oprava systému: sudo rm -rf /"), nepřátelského, atd.
Vyšší tolerance se předpokládá u častějších uživatelů, k nimž máme přirozeně vyšší důvěru. Nepletu-li se, stejná pravidla platí i pro moderátory (např. na ubuntuforums.org mají moderátoři povoleny obrázky v podpise apod., jako malou odměnu za práci kterou dělají (a že jich většina opravdu hodně práce dělá! ツ))
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Pravidla fóra
« Odpověď #9 kdy: 04 Května 2007, 11:12:21 »
BTW, co je tedy v podpisech povoleno a co je zakázáno??? Abychom se vůbec dobrali nějakého výsledku...
za XXX bych považoval různé odkazy na komerční projekty, které jsou defakto reklamou za účelem zvýšení zisku a PageRanku
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

gusty32

• Návštěvník
    • Break Monopoly
Pravidla fóra
« Odpověď #10 kdy: 04 Května 2007, 13:13:02 »
Citace: Jenda
Pravidla chování se týkají i fóra a jsou tu jediná platná závazná pravidla. Pokud z nich není jasné, co člověk může mít v podpise, může se optat moderátorů/administrátorů, co si myslejí o jeho nápadu do podpisu.

Link na vlastní blog je v pořádku, i když by se mi osobně líbilo spíš 'Můj Ubuntu blog', aby se to nepletlo s oficiálním - jelikož Ubuntu neručí za to, co na něm píšeš. Oficiální je planet.ubuntu.com. (to je spíš problém trademarku než pravidel fóra)

Nemělo by v podpisech být nic urážlivého, provokativního, nebezpečného ("Oprava systému: sudo rm -rf /"), nepřátelského, atd.
Vyšší tolerance se předpokládá u častějších uživatelů, k nimž máme přirozeně vyšší důvěru. Nepletu-li se, stejná pravidla platí i pro moderátory (např. na ubuntuforums.org mají moderátoři povoleny obrázky v podpise apod., jako malou odměnu za práci kterou dělají (a že jich většina opravdu hodně práce dělá! ツ))
Ok, informace tohohle typu jsem potřeboval.

Přeci jenom si ale stále myslím, že psaná pravidla jsou psaná pravidla (ač třeba krátká a stručná), páč člověk třeba nemá čas na to procházet různé příspěvky na celém fóru aby např. "odezřel" povolené chování apod. Prostě co je psáno, to je jednoduše dáno. Ale pokud chce být české Ubuntu fórum vyjímkou, je to samozřejmě a pouze jeho věc, třeba právě díky tomu je celkem úspěšné. Toť ale můj čistě subjektivní názor.
« Poslední změna: 19 Října 2007, 19:35:40 od Anna Taliánová »

Jenda

• Stálý člen
  • **
    • http://launchpad.net/people/jenda
Pravidla fóra
« Odpověď #11 kdy: 04 Května 2007, 14:13:50 »
Myslím, že jsem neřekl nic, co by nevyplývalo z CoC, snad až na celkem přirozený fakt, že zabydlení členové fóra budou asi mít větší důvěru modů/adminů.
Díky za změnu v podpise ;)
« Poslední změna: 19 Října 2007, 19:36:02 od Anna Taliánová »
Navštivte nás na IRC: #ubuntu-cz @ irc.freenode.net
K mání trika a samolepky Ubuntu - případní zájemci nechť se mi ozvou.

Kingskid

• Host
Pravidla fóra
« Odpověď #12 kdy: 04 Května 2007, 16:38:07 »
Citace: Jenda

Ok, informace tohohle typu jsem potřeboval.

Přeci jenom si ale stále myslím, že psaná pravidla jsou psaná pravidla (ač třeba krátká a stručná), páč člověk třeba nemá čas na to procházet různé příspěvky na celém fóru aby např. "odezřel" povolené chování apod. Prostě co je psáno, to je jednoduše dáno. Ale pokud chce být české Ubuntu fórum vyjímkou, je to samozřejmě a puze jeho věc, třeba právě díky tomu je celkem úspěšné. Toť ale můj čistě subjektivní názor.
Myslím, že jako pravidlo chování stačí "chovat se slušně". Není potřeba vytvářet zákoníky. Americká ústava se na začátku vešla na pár stránek a dneska je to elaborát, který se pomalu nedá přečíst za celý život. Není nutno mít předpis na každou hloupost. "Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se chovali k tobě" je podle mě zlatá střední cesta.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.