Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaké jádro pro Core2Duo?  (Přečteno 1668 krát)

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
Jaké jádro pro Core2Duo?
« kdy: 03 Května 2007, 17:18:22 »
Ahoj... mam notebook s procesorem Core2Duo a zajímalo by mě, jaké jádro bych měl nainstalovat, aby podporovalo funkce tohoto procesoru. Mam namysli hlavne podporu 2CPU, CPU scalling..... Samozřejmě už jsem hledal, ale jsem z toho ještě víc zmatenej, protože někde jsem četl že by se pro tyto novější procesory mělo použít jádro 386, a pak jsem zase četl že by se pro tyto procesory měl použít generic.
Po instalaci sytému jsem viděl v nástoroji sledování systému, že mám dvě CPU, ale po instalaci doporučeného jádra 386, už tam bylo pouze jedno. Tak mi to vše vrtá hlavou.
Dále bych se chtěl zeptat na nějaký program, který by mi sdělil info, na jaké frekvenci procesor zrovna pracuje, abych zjistil jestli mi CPU scalling vubec funguje.

Diky moc za radu....

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Jaké jádro pro Core2Duo?
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2007, 17:27:15 »
Jednoznačně nechej generic jádro. Různé jádra pro různé architektury byly do verze Ubuntu 6.06, od 6.10 je jen generic. Generic podporuje všechny x86 architektury.
Kubuntu forever :-)

Skeletonix

• Host
Jaké jádro pro Core2Duo?
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2007, 21:19:17 »
cat /proc/cpuinfo   ... nebo pokud máš gnome tak aplet Sledování změn frekvence CPU

A určitě jádro generic !!!

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
Jaké jádro pro Core2Duo?
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2007, 21:52:03 »
Diky moc :))

Chci se ale radeji jeste zeptat na to, jak odstranim to aktualni 386 jadro, aby zůstalo původní generic? V GRUBU si mezi nimi muzu vybrat, ale jak jej tedy odstranim uplne?

To ze se ma nainstalovat jadro 386 jsem se docetl v HOWTO s temi kroky po instalaci Ubuntu 6.10...tam ho autor doporucoval, ze podporuje novejsi procesory, jako zrovna ten muj. Tak me to prave zmatlo....

THX

Jakub Kocourek

• Návštěvník
Jaké jádro pro Core2Duo?
« Odpověď #4 kdy: 04 Května 2007, 14:59:14 »
Core 2 Duo (a taky vše ostatní od Pentia 4) je řada 686, v Ubuntu je skutečně podporováno jádrem Generic.
Odinstalaci proveď přes Synaptic. Hledej "linux-image".

Jakub

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.