Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prechod z Kubuntu 6.06 na Ubuntu 7.04  (Přečteno 1350 krát)

MaJJ

• Návštěvník
Prechod z Kubuntu 6.06 na Ubuntu 7.04
« kdy: 06 Května 2007, 22:12:08 »
Dobry den,
jsem u linuxu novy a tak se jeste moc nevyznam.
Pres shipit jsem si objednal Kubuntu 6.06 - nekde jsem neco precetl, a usoudil jsem, ze zkusim KDE misto GNOME. No ted jsem zmenil nazor, a tak bych chtel prejit z Kubuntu na Ubuntu. Mohli by jste mi prosim poradit, jakymi prikazy to udelat, a jak to "upgradovat" z dappera na feisty (tedy 6.06 na 7.04) ? A jeste neco - mam 64bitovy PC, a nevim jestli si vybrat normalni nebo tu 64bitovou verzi linuxu. U windowsu to delalo neplechu - ovladace, programy, nic nefungovalo. Takze prosim poradte - diky :)

edit: a vubec, nebylo by jednodussi tohleto zformatovat a stahnout rovnou cele iso? :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2007, 22:15:03 »
V tomto případě bude nejjednodušší záloha dat a reinstall - přímý přechod na 7.04 nejde a přecházet "na dvakrát" by bylo dost obtížné...

Osobně bych použil 32bit systém - budete mít méně problémů.

MaJJ

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2007, 22:17:45 »
Díky. Takže zálohovat data, zformátovat (nebo jen odstranit partitions na disku a GRUB), stáhnout Ubuntu 7.04 32-bit, vypálit a nainstalovat jako předtím Kubuntu?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2007, 22:19:33 »
Citace: MaJJ
Díky. Takže zálohovat data, zformátovat (nebo jen odstranit partitions na disku a GRUB), stáhnout Ubuntu 7.04 32-bit, vypálit a nainstalovat jako předtím Kubuntu?
Formátovat ani není nutné - prostě při instalaci zvolíte ten disk, na kterém máte v současné době systém.

MaJJ

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2007, 22:22:28 »
Dobře, děkuji. Jdu na to :)
Pro přechod na novou verzi jsem se rozhodl proto, že když jsem chtěl nainstalovat fglrx (nebo jak se to jmenuje) drivery pro ATI, tak mi nenastartovalo graficke rozhrani - cerna plocha. Tak jsem vzdycky musel pres recovery mode a terminal nahodit originalni x.org (jeste ze to linux automaticky zalohuje :D ). Feisty ma pry nejakou lepsi podporu, tak uvidim. Kdyztak tu zase napisu :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.