Vážení přátelé,
po čisté instalaci, nast. zdrojů a doinstalaci kodeků libdvdcss2 a tak, mi v mém oblíbeném Kaffeine-u zvuk jel, DVDčka přehrával. Jestli zvuk jel i v ostatních programech z názvu mého topicu, nevím. Nicméně po pokusu o přehrání oblíbených videí z archivu České televize to po mě chtělo nějaký z asi čtyř nabízených kodeků, zvolil jsem (možná nejhorší) variantu - Totem-plugins. Pak jsem si ještě vzpomněl, že je na přehrávání některých videí také zapotřebí i jakýsi Moonlight (novellácký)- náhrada Silverlightu od M$.
Výsledek byl, že to nepustilo zvuk ani českotelevizním videím, ba co horší, ani např. na Youtubu (to však nevím, zda šlo před instalací totem-pluginu a rozšíření moonlight). Zvuk však určitě od toho okamžiku přestal jít i v Kaffeine (+ost. z názvu topicu)
Totem jsem tedy úplně odstranil - 4balíčky pomocí KPackageKit-u. Rozšíření moonlight z Firefoxu taky.
Xine, Kaffeine, VLC ale zvuk nejede stále, jen - kupodivu Dragonu jo. Youtube taky ani nepípne, o českotelevizních videích raději pomlčet, že...
Pokud si dobře vzpomínám, problematické bylo PulseAudio, ale nějakou možnost laborování s ním jsem zatím nenašel...
Dík
Pep