Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: cestina v 7.04 [vyřešeno]  (Přečteno 3383 krát)

KillerHRK4S

• Host
cestina v 7.04 [vyřešeno]
« kdy: 16 Května 2007, 16:37:27 »
kdyz jsem se jen dival jak vypada nova verze, tak hned po nabootovani jsem si vsiml, ze neni uplne v cestine. vypada to tak i po instalaci? diky

foxlg

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2007, 17:21:45 »
Zdravim. S češtinou není problém. Při instalaci se vám stáhnou potřebné lokalizační soubory talže bez obav. Jínak u některých prográmu nemusí byt lokalizace, ale valná hromada je jíž lokalizována.
WindowsXP -=/=- Ubuntu 5.10/6.10/7.04
HP nx7400, C2D 2,00 GHz, 1G RAM

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #2 kdy: 16 Května 2007, 18:41:38 »
Už se to tu několikrát řešilo, stačí doinstalovat pár balíčků pro téměř kompletní češtinu

ne každý program je počeštěný, překladatelů je málo... Ale základní systém je
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Anthlon

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2007, 13:55:54 »
Mám s tim podobný problém, nejde mi tak ani o programy v 7.04 jako spíš system samotný. Taky nemám většinu věcí v češtině, spíš jen nabídky uvnitř, řekl bych že anglicky je spíše většina. Při instalaci z Live CD jsem vybíral češtinu. Když už jsem u programů třeba Firefox aniž bych na něj šahal je čistě anglicky, aktualizoval jsem vše (cca 200 MB) a zatim nic moc změna..

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2007, 14:05:24 »
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Gooorila

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Srpna 2007, 19:39:49 »
No, nainstaloval jsem také 7,04. Postupoval jsem dle návodu, který jsi poslal a Systém>Správa>Jazyková podpora mám nastavenu češtinu, češtinu jsem nastavil také při instalaci a přesto mám naprostou většinu v angličtině. U Firefoxu jsem češtinu nainstaloval pomocí balíčku, ale jak počeštt celý systém?

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #6 kdy: 11 Srpna 2007, 20:22:16 »
Pravděpodobně při stahování balíčku z Internetu se nestáhlo všechno po instalaci/při instalaci. Ale měo by to hlasit, že některé balíčky se nastáhly a má-li je systém instalovat.
Taky se mi to stalo při instalaci na jiný stroj. Jak naschvál místní WiFi restartovali.

Podsívejte se do Synapticu, Systém→Správa→Synaptic, zda máte nainstalováno language-pack-kde-cs-base a language-pack-kde-cs.

Když budete mít Synaptic otevřený, podíval bych se, jestli tam jsou nainstalované balíky, language-pack-kde-cs-base, nebo language-pack-kde-cs. Stačí hledat jeden z nich, ten druhý najde Synaptic automaticky. Dát instalovat. Soubory se stáhnou a nainstalují. Po téhle akci by měl být celý systém v češtině, k3b, OOo, Firefox.

Pkud chcete jen Firefox, tak v Synapticu hledejte balíček: mozilla-firefox-locale-cs-cz

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 12 Srpna 2007, 10:42:37 »
Ono občas je to s tou lokalizací velká mystika. Příklad z mé systémové pošty (o obsah teď vůbec nejde, tomu věnuji přesně tak velkou pozornost, jakou zasluhuje):
Kód: [Vybrat]
Date: Thu, 09 Aug 2007 09:58:42 +0200

/etc/cron.daily/man-db:
mandb: warning: /usr/share/man/man1/appletviewer.1.gz is a dangling symlink
To platilo pokaždé až do čtvrtka. Dnes se tam však objevilo něco, pro co nemám racionální vysvětlení, neb do systému jsem nezasahoval:
Kód: [Vybrat]
Date: Sun, 12 Aug 2007 07:43:02 +0200

/etc/cron.daily/man-db:
mandb: varování: /usr/share/man/man1/appletviewer.1.gz je symbolický odkaz ukazující na neexistující soubor

Gooorila

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Srpna 2007, 11:24:49 »
Citace: Maky
Podsívejte se do Synapticu, Systém→Správa→Synaptic, zda máte nainstalováno language-pack-kde-cs-base a language-pack-kde-cs.
Děkuji. Tímto se to vyřešilo

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 13 Srpna 2007, 08:39:41 »
já osobně po instalaci Ubuntu zajdu na návštěvu do Systém -> Správa -> Jazyková podpora, kde mi to většinou řekne, že se dokončí instalace jazykových balíčků a pak je vše v pohodě. Při instalaci zvoleného jazyka u Ubuntu se objeví volba Přeskočit (což je velice dobré), tak když člověk spěchá, tak to máčkne a má instalaci hned. A vyybraný jazyk si může doinstalovat až bude mít víc času :)
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.