Zdravím,
jsem nový, přecházím z Win XP na kubuntu (původně ubuntu, ale mám radši po předchozích zkušenostech s Mandrake, resp. později Mandrivou rozhranní KDE -
píšu to tak, jako bych nějaké zkušenosti měl, ale jde mi jen o vzhled a chování a to mi přišlo lepší v KDE, než v Gnome 
), Linuxu absolutně nerozumím, leč zatím jsem pomocí návodů na Wiki a zde na fóru zvládl uvést vše do takového stavu, abych byl spokojený (nVIDIA ovladače grafiky, instalace kodeků DivX atp., instalace oficiálního Macromedia Flash přehrávače do Firefoxu), ale mám teď problém, o kterém jsem se zatím nikde na webu nedočetl...
Stáhl jsem si Debian archív AVG 7.5 a je určeno pro i386, ale já ho potřebuju nainstalovat na kubuntu 64 bit., myslím, že by s tím snad neměl být problém, laicky se domnívám, že jediné, co je nutné udělat, je změnit v Debian archívu typ, pro který je balíček určen, ale nevím jak... poradíte mi?
A pak mám pár doplňujících otázek, které jsou ale jen okrajové...
1) Existuje v KDE nějaké nastavení defaultní pozice oken (např. aby se nová okna objevila uprostřed obrazovky)?
2) Existuje v KDE nějaké nastavení vyhlazování fontů? Přijdou mi ještě stále trochu zubaté a rád bych to upravil, resp. nastavil jinak.
To je asi zatím vše, nejvíc mě ale vážně trápí to AVG, licenci mám koupenou, proto je škoda ji nevyužít, když už Windows přestávám používat.