Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: RDP port pro Linux [vyřešeno]  (Přečteno 4624 krát)

brouk_0

• Návštěvník
RDP port pro Linux [vyřešeno]
« kdy: 28 Května 2007, 16:23:54 »
Existuje nějaký Terminál server implementace na Linux? Protože VNC je tak dobrý akorát na hraní, Vzdálená plocha ve WinXP je o hodně rychlejší. A jestli ne klon, tak alespoň něco co je rychlejší než to VNC.

Děkuji za odpověď.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 01:19:23 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
RDP port pro linux
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2007, 16:24:49 »
Ano, a je dokonce standardni soucasti Ubuntu hned po instalaci. Najdete jej v menu Applications -> Internet.

brouk_0

• Návštěvník
RDP port pro linux
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2007, 16:37:33 »
Ano, ale tam je jen klient, mě jde o server. Chci přistupovat na PC s Ubuntu stejně konfortně jako na PC s Windows XP.

To VNC je přes internet hrozně pomalý. A woknovská vzdálená plocha je rychlá. A já bych chtěl mít rychlý přístup do UBUNTU.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
RDP port pro linux
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2007, 20:04:54 »
Ajaj. Zase jsem dotaz necetl poradne. Terminal server je system vzdaleneho pristupu k Windows a je prilis svazany s timto systemem, nez aby bylo mozne vubec uvazovat o jeho linuxove implementaci.

brouk_0

• Návštěvník
RDP port pro linux
« Odpověď #4 kdy: 29 Května 2007, 18:42:09 »
Tak už je to vyřešeno. :-) Používám komerční http://www.thinstuff.com/products/lx-server/ . Funguje bez problémů. Trial verze funguje pro 5 připojení zároveň a jednou za 30 min Vás odpojí. A pak se můžete připojit znovu. Chvilku mi trvala konfigurace, jakožto linuxový BFU, ale nyní funguje bez problémů, stačí číst dokumentaci.

Běží tam GNOME krásně rychle, lepší se jednou za třicet minut odpojit a běh krásně rychlý, než nic neudělat přes tragicky pomalý VNC. Další výhoda je připojení ze standardního RDP klienta, kterého má snad každé PC. Škoda, že není open source.

Rozhodně bych ho dal do nějakých tipů na používání.

TZN. RDP není svázaný s operačním systémem. A v důsledku ani nemůže, protože je to přeci aplikační protokol. Jako kdyby snad HTTP bylo svázané s operačním systémem. No nic přeji hezký den.
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 01:18:35 od Anna Taliánová »

donny

• Závislák
RDP port pro linux
« Odpověď #5 kdy: 30 Května 2007, 23:15:18 »
Myslim, ze Lukas nemel namysli svazanost RDP s operacnim systemem, nybrz Windowsoveho terminal serveru...
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
RDP port pro linux
« Odpověď #6 kdy: 20 Září 2007, 13:36:31 »
tohle by se mi taky hodilo, VNC je vec sice hezka, ale myslim ze v dnesn idobe prekonana a strasne se divim ze win, ktery je skoro vzdy (mimo her) o krok pozadu, tak ze remote desktop ma proste vyreseny temer dokonale (pokud neblbne net, tak je dokonale), potrebuji neco takhle robustneho...

napriklad se automaticky v xubuntu prihlasim za uzivatele "test", automaticky se mi pusti azureus (ale mam dedu buka a rozliseni lcd je pouze 800x600). N_o a jak je asi pomalu patrne, tak 800x600 je pro spravu azurea primo na buku tragicky malo (a i pro samotny xubuntu, kolikrat nejsou videt vsechna dialogova tlacitka a jen tipuju).

v XP to slo resit hladce, buk bezel ve stolu a nikoho nerusil (v klidu si stahoval) a kdyz jsem se chtle juknout co se deje, tak pres RDP a s rozlisenim 1024x768....

funguje i schranka, pripojeni disku... takze i z prae jsem si pohl "pastit a kopcit" jak jsem chtel, dokonce jsem v totalcommanderu tal \\tsclient a uz jsem videl svuj disk v praci a mohl kopirovat data (tam i z5)

hledam podobne reseni pod lin... existuje? Kdyz uz konecne jsou dostupne ovladace a buk je pripravenej na prechod open source platformy, tak zas narazim :( hw na roky se zdaji byt v xubuntu nekolikrat mensi nez v xp a navic je to zdarma... za kazdou radu predem moc a moc dekuji

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
RDP port pro linux
« Odpověď #7 kdy: 21 Září 2007, 00:37:41 »
tak jsem si nainstaloval zminovany thinstuff RDP a je to hezka vec, podle mych predstav, jen ma jednu chybku, lze se nejak prihlasit do jiz bezici sessions?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.