Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace [vyřešeno]  (Přečteno 2849 krát)

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« kdy: 05 Června 2007, 10:08:21 »
aktualizace se nezdařila, chtěl jsem sem dát obrázek okna, ale tohle fórum to zdá se neumožňuje, VELKÁ CHYBA!
Takže co to píše:
Vyskytla se chyba!
detaily :
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg
 --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report.

Pročítal jsem nějaké příspěvky v tomhle fóru ohledně aktualizací a byly dost negativní. Jestli je tady někdo, kdo tomu rozumí, tak bych ho poprosil o seriózní názor (radu), jestli ryziko stojí za to aktualizovat, popřípadě jak se vyhnout problémům.

Dík.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 05 Června 2007, 10:21:55 »
Takže ta první chyba je způsobená předčasným vypnutím dpkg (apt-get/synaptic/adept_manager)... Navrhuje řešení:
Kód: [Vybrat]
dpkg --configure -aTa druhá chyba už mi moc neříká, ale je možné, že se vyřeší zmiňovaným příkazem...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2007, 12:41:50 »
Pokračování trampot:
Po provedení tohoto příkazu jsem znovu zkusil pustit aktualizace a nyní to píše chybu:

Není možné instalovat ani odebírat programy. Prosím použijte správce balíků "Synaptic" nebo nejdříve spusťe v terminálu "sudo apt-get install -f" pro nápravu tohoto problému. (to jsem zatím nevyzkoušel)

ikona aktualizací pak hlásí chybu:
BrokenCount > 0
... a radí spustit apt-get v konzoli ke zjištění co je špatně. jen nevím ktarý parameter použít. Ze seznamu parametrů jsem vyzkoušel jen check a ten nevypsal žádné chyby.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 05 Června 2007, 12:44:10 »
"sudo apt-get install -f"

Tak to vyzkoušejte ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 05 Června 2007, 13:28:16 »
Adept moc dobře ví, co doporučuje... příště se nebojte zkoušet, málokdy se stane, že by to nefungovalo :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #5 kdy: 05 Června 2007, 14:40:04 »
Tak jsem to provedl,
začala se instalovat java6 a na konci, nebo v průběhu, to nabídlo okno s informacemi o licenci, které jsem sroloval na konec až dolů, abych našel potvrzení, tlačítko ok , souhlas , ale nic takového tam nebylo, jen ten text končil slovem ok. - nechápu?! Tak jsem dal okno zavřít. Zkusil jsem znovu aktualizaci a stejná chyba samozřejmě s doporučením, abych vyzkoušel příkaz, který jsem vlastně právě vyzkoušel.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 05 Června 2007, 14:46:22 »
Zkus když ti vyskočí to okno dát jen ENTER. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #7 kdy: 05 Června 2007, 15:19:02 »
Citace: ViPEr*CZ*
To je rada:-) ... to jsem samozřejmě udělal , než jsem ho zavřel.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #8 kdy: 05 Června 2007, 15:53:57 »
Citace: LBuzivatel
Citace: ViPEr*CZ*
To je rada:-) ... to jsem samozřejmě udělal , než jsem ho zavřel.
No občas se mi stává že ty talčítka někdy nejsou vidět jestli je to v konzoli. Zkusit ještě před enterem třeba TAB. A taky zkus třeba poslat nějaký screeny ;)

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 05 Června 2007, 16:40:04 »
ten instalátor je podle mě nějaký divný. A myslím, že ten problém nastal s tou Javou. Protože javu 6  jsem nechal přidat, než jsem se pokoušel nainstalovat muCommander. Ten ji vyžaduje. To šlo normálně zaškrtnout a přidat. Teďka se vlastně znovu instalovala java tím příkazem v tom řádku a skončilo to licenčním ujednáním, které se zachovalo nějak prapodivně. No a když spustím instalátor, najdu Javu, je zškrtnutá, pokusím se jí odškrtnout(odebrat), tak se tam ukáže budík, že to jako by začne odebírat javu, ale nic se neděje. Nechal jsem to půl hodiny a za půl hodiny byl stav stejný, symbol (budík) se porád protáčel, ale nic se nedělo. Zkusil jsem restart a stejný. Takže bych vyděl řešení tenhle stav dát nějak do pořádku. V oknech je možnost obnovy systému. Nebo smazáním natvrdo, pokud to nejde a vyčištění registru třeba registrymechanikem. Nebo ruční vyčištění registrů, na což mám manuál, jak se to dělá a kde najít zbytky po aplikacích, tady nevím vůbec nic. Ovšem v oknech většinou nedochází nekorektní instalací k likvidaci celého instalačního mechanismu. Každopádně vidím řešení to vrátit do stavu před těmito peripetiemi. Jde to nějak?

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 06 Června 2007, 08:23:25 »
Dneska rano jsem to nastartoval a přibylo další chybové hlášení (na konci náběhu systému, když už se zoobrazuje plocha tak to vypsalo:
Při spuštění Démona pro nastavení Gnome nastala chyba.

LOG z Deamona  ve  výpisu systémových protokolů by možná napověděl více, ale nevím kde co okopírovat, co souvisí s touhle chybou a nastavením Gnome. Pár errorů tam je, ale týkají se nastavení bezdrátové sítě kterou nepoužívám.

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 06 Června 2007, 11:26:25 »
Zdá se, že mě nikdo nepomůže. Na zahraničním fóru jsem našel, že musím odstranit poškozený balíček. Postup byl ovšem jen pro správce balíčků synaptic. Ten nejde spustit, protože hlásí chybu o poškozeném seznamu balíčků a zavírá se. Musí to jít z terminálu, jak ????

LBuzivatel

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« Odpověď #12 kdy: 06 Června 2007, 12:08:33 »
Už jsem to vyřešil,
respektive se to konečně povedlo, předtím to z neznámých důvodů nešlo, nejspíš špadný sled(pořadí) kroků.
Restartoval jsem, pustil jsem z konzole ten dpkg --configure -a, pak mě šel spustit Správce balíčků Synaptic, ve kterém jsem nechal zoobrazit rozbité balíky, nechal jsem je odebrat, restartoval jsem (tentokrát se náběh obešel bez varovného okna a spustil aktualizace. Ty proběhli, zdá se v pořádku a po restartu to naběhlo ok.
čau. Jdu (jinam) řešit další problém :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.