Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: docx a OpenOffice  (Přečteno 6125 krát)

luisah

• Závislák
docx a OpenOffice
« kdy: 19 Června 2007, 12:50:34 »
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně této offisácké koncovky docx s MS Office 2007.
Mám několik souborů s touto koncovkou, kterou OpenOffice zatím nepodporuje, nemůžu se tedy do nich dostat. Nevíte jak na tom jsou OpenOffice a zda v blízké budoucnosti budou schopny tuto koncovku rozlousknout?

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
docx a OpenOffice
« Odpověď #1 kdy: 19 Června 2007, 12:56:37 »
Pokud to nejde pouze přejmenovat, co třeba uložit ty soubory ve formátu DOC (Word 97/2000/XP/2003), aby byly s OpenOffice "kompatibilní"? ;)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

luisah

• Závislák
docx a OpenOffice
« Odpověď #2 kdy: 19 Června 2007, 13:08:06 »
To je super odpověď, určitě bych to i tak udělal popř. převedl do pdf, :) ale je tu drobný problém MS Office 2007 nemám, :(  jsou to dokumenty, který jsem stáhl s internetu a dokumentu od spolužáků z UPCE.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
docx a OpenOffice
« Odpověď #3 kdy: 19 Června 2007, 13:17:25 »
Tak to neporadím, myslel jsem, že Office 2007 máte taky. Ani pořádně nevím, co je DOCX za formát, jestli chce MS takhle bránit svůj monopol zaváděním nestandardních a nových formátů. :( A PDF zase hned tak nějaký editor neotevře, aby je mohl editovat. ;) Tak přesvědčit lidi, aby to ukládali v ODT. :)

P.S.: Zdravím Univerzitu, taky jsem tam v minulém století studoval. :D
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

luisah

• Závislák
docx a OpenOffice
« Odpověď #4 kdy: 19 Června 2007, 13:27:31 »
Nemám Office 2007, právě proto bych chtěl vědět jestli se v blízké budoucnosti openofficům podaří rozlousknout tuto DOCela Xoncovku.

PS: Univerzita současného století zdraví albiho :)

Walard

• Aktivní člen
  • *
docx a OpenOffice
« Odpověď #5 kdy: 19 Června 2007, 13:45:32 »
Tak si naistaluj dolpněk : Microsoft Office Compatibility Pack, je pro Microsoft Office verze 2000, XP a 2003. S tím otevřeš word 2007, excel 2007, powerpoint 2007. odkaz:
http://www.stahuj.cz/podnikani_a_domacnost/kancelarske_aplikace/ostatni/microsoft-office-compatibility-pack-for-word-excel/

Pro Open Office jsem doplněk nenašel, stáhni si word viewer. :)

luisah

• Závislák
docx a OpenOffice
« Odpověď #6 kdy: 19 Června 2007, 13:50:06 »
Díky Walard, jako dočasná náhrada (přepínat do windows :( ) to bude stačit.

ondrg

• Návštěvník
    • trivialitty weblog
docx a OpenOffice
« Odpověď #7 kdy: 19 Června 2007, 14:59:29 »
Nevíte, jestli ten Microsoft Office Compatibility Pack jede i pod Wine? (abych ho nestahoval zbytečně)
IBM ThinkPad T42, Pentium M 1.7 GHz, 768 RAM, ATI Mobility Radeon 32 MB, 60 GB HDD
Kubuntu 8.04 s KDE
"Cracky? Sériová čísla? Co to je?"

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
docx a OpenOffice
« Odpověď #8 kdy: 19 Června 2007, 15:06:44 »
Citace: albi
Tak to neporadím, myslel jsem, že Office 2007 máte taky. Ani pořádně nevím, co je DOCX za formát, jestli chce MS takhle bránit svůj monopol zaváděním nestandardních a nových formátů. :( A PDF zase hned tak nějaký editor neotevře, aby je mohl editovat. ;) Tak přesvědčit lidi, aby to ukládali v ODT. :)

DOCX je nový formát MS založený na XML a MS se ho právě snaží prosadit jako standard. Osobně doufám, že se jim to nepodaří, ale finanční mašinérie MS to zřejmě zvládne.

Citace: luisah
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně této offisácké koncovky docx s MS Office 2007.
Mám několik souborů s touto koncovkou, kterou OpenOffice zatím nepodporuje, nemůžu se tedy do nich dostat. Nevíte jak na tom jsou OpenOffice a zda v blízké budoucnosti budou schopny tuto koncovku rozlousknout?
Co se týká podpory v OpenOffice.org, tak se na ní usilovně pracuje. Zatím existuje rozšíření pro OpenOffice.org Novell edition, ale moc funkční mi to nepřipadalo.

Pokud chtějí tvoji spolužáci komunikovat se světem, tak bych jim na tvém místě doporučil použití standardních formátů jako ODF (Pokud přímo nechtějí používat OOo, tak pro MS Office 2003 existuje funkční plugin pro ukládání do ODF od SUNu a pro MS Office 2007 je plugin sponzorovaný přímo Microsoftem), nebo pokud není dokumenty nutné dále upravovat, tak PDF.
Kubuntu forever :-)

luisah

• Závislák
docx a OpenOffice
« Odpověď #9 kdy: 19 Června 2007, 15:45:10 »
Corwin78 - vyčerpávající odpověď, takže chvíli si počkat a OppenOffice by to měl časem zvládnout.

ObiSkyWalker, Wine spustí instalátor doplňku v pohodě. Nemám MS Office přes Wine naistalovaný takže zda skutečně funguje nevím - vypadá to, ale že ano.

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
docx a OpenOffice
« Odpověď #10 kdy: 19 Června 2007, 16:40:36 »
Citace: corwin78
Citace: albi

DOCX je nový formát MS založený na XML a MS se ho právě snaží prosadit jako standard. Osobně doufám, že se jim to nepodaří, ale finanční mašinérie MS to zřejmě zvládne.
Děkuju za vysvětlení, ODF(F=T,S,P) se mi líbí víc (je to komprimované XML), tak mu taky fandím.

Citace: corwin78
Citace: luisah
Co se týká podpory v OpenOffice.org, tak se na ní usilovně pracuje. Zatím existuje rozšíření pro OpenOffice.org Novell edition, ale moc funkční mi to nepřipadalo.

Pokud chtějí tvoji spolužáci komunikovat se světem, tak bych jim na tvém místě doporučil použití standardních formátů jako ODF (Pokud přímo nechtějí používat OOo, tak pro MS Office 2003 existuje funkční plugin pro ukládání do ODF od SUNu a pro MS Office 2007 je plugin sponzorovaný přímo Microsoftem), nebo pokud není dokumenty nutné dále upravovat, tak PDF.
Anebo pokud je nutnost Wordu, tak použití starších formátů, které jsou kompatibilní (např. Office XP/2000). Jo a zjistil jsem, že PDF jde upravovat v AbiWordu - a OO 2.2 to ještě neumí. Škoda, snad příští verze. ;)

radič

• Návštěvník
    • Internetová poradna
docx a OpenOffice
« Odpověď #11 kdy: 02 Září 2007, 12:04:10 »
Tohle by měl řešit Open XML Translator od Novellu, koukni se na tenhle článek
http://rimmerova-motorka.blog.cz/0705/soubor-docx-v-openoffice-org

DarkenCZ

• Host
docx a OpenOffice
« Odpověď #12 kdy: 02 Září 2007, 14:13:54 »
mě se to povedlo rozchodit podle tohodle návodu: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=386385#3

luisah

• Závislák
docx a OpenOffice
« Odpověď #13 kdy: 02 Září 2007, 18:39:38 »
sowak i DarkenCZ, tak to je super už to funguje, moc díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.