Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Fallout2_a_čeština  (Přečteno 9403 krát)

Harad

• Aktivní člen
  • *
Fallout2_a_čeština
« kdy: 11 Července 2007, 21:15:33 »
Zdravím!
Nainstaloval jsem si Fallout2 (1 i 2 mám z LEVELu), a zkusil jsem nainstalovat češtinu, ale hra je buď nefunkční (řekl bych, že to závisí na informacích v souboru fallout2.cfg), anebo  stále v angličtině, a to ať to instaluji normálně poklepáním na .exe soubor na CD, instaluji přes instalátor, nebo zkopíruji z win z druhého HDD.
Fallout1 jsem zkopíroval z d win i s češtinou, a funguje perfektně.
Prosím, poraďte mi, jak na češtinu do druhého dílu.

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2007, 13:15:04 »
Citace: Harad
Zdravím!
Nainstaloval jsem si Fallout2 (1 i 2 mám z LEVELu), a zkusil jsem nainstalovat češtinu, ale hra je buď nefunkční (řekl bych, že to závisí na informacích v souboru fallout2.cfg), anebo  stále v angličtině, a to ať to instaluji normálně poklepáním na .exe soubor na CD, instaluji přes instalátor, nebo zkopíruji z win z druhého HDD.
Fallout1 jsem zkopíroval z d win i s češtinou, a funguje perfektně.
Prosím, poraďte mi, jak na češtinu do druhého dílu.
Ja normalne vlozil LEVEL CD...namountoval ho...vlezl do adresare FALOUT2/Cestina/ a tam spustil soubor "wine install.exe" a hra hotovo. Vse probehlo v klidecku a CZE je tam taky a nic se mi neseklo. Hraju jak divej :-D
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

Harad

• Aktivní člen
  • *
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2007, 10:03:23 »
Tak nevím, kde dělám chybu... Hru jsem smazal, znovu nainstaloval, v konzoli přes mc jsem najel do adresáře s češtinou a spustil "wine install.exe", ale hra je stále v angličtině...

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #3 kdy: 13 Července 2007, 12:33:46 »
Tak nevím, kde dělám chybu... Hru jsem smazal, znovu nainstaloval, v konzoli přes mc jsem najel do adresáře s češtinou a spustil "wine install.exe", ale hra je stále v angličtině...
Tak si to asi nainstalil tu CZE do jinaciho adresare. Musis to pochopitelne pocestit tam kde si to instalil..
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #4 kdy: 13 Července 2007, 16:21:46 »
Já taky nemám s češtinou u Falloutu 1 a 2 žádný problém.
Kubuntu forever :-)

Harad

• Aktivní člen
  • *
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #5 kdy: 14 Července 2007, 09:34:25 »
Citace: t.iglo
Tak si to asi nainstalil tu CZE do jinaciho adresare. Musis to pochopitelne pocestit tam kde si to instalil..
No, nevím... I když zkopíruji soubor se hrou zu Windows, kde je v češtině, tak mi Fallout2 pod wine běží v angličtině. Nechápu to, myslel jsem si, že ta čeština odstraní (vymění) anglické texty za české...

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #6 kdy: 14 Července 2007, 09:44:25 »
No, nevím... I když zkopíruji soubor se hrou zu Windows, kde je v češtině, tak mi Fallout2 pod wine běží v angličtině. Nechápu to, myslel jsem si, že ta čeština odstraní (vymění) anglické texty za české...
Pokud si nic nemenil, tak se standartne F2 nainstaluje do /home/nazev_uzivatele/.wine/drive_c/Program Files/Fallout 2/ takze kdyz spustis instalator cestiny pod linuxama s WINEm...tak tam musi byt zadana cesta C:/Program Files/Fallout2..... me to automaticky naslo...nebo vlastne jsem nemenil adresar jak pri instalaci tak pri instalovani cestiny...takze by nemel byt nejakej zavaznej problem v instalaci....

Napis tu postup jak to instalujes...

Harad

• Aktivní člen
  • *
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #7 kdy: 14 Července 2007, 10:17:49 »
F2 jsem instaloval do C:\Fallout2, do stejného adresáře i češtinu pod Windows, nicméně i když jsem instaloval v ubuntu, tak se čeština tvářila,že ji instaluji do správného adresáře...

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #8 kdy: 14 Července 2007, 10:24:34 »
F2 jsem instaloval do C:\Fallout2, do stejného adresáře i češtinu pod Windows, nicméně i když jsem instaloval v ubuntu, tak se čeština tvářila,že ji instaluji do správného adresáře...
Pockej, takze si to nainstaloval na NTFS disk s WINDOWSAMA?? A proc to delas? A proc to pak teda preinstalovavas tu cestinu v UBUNTU a prepisujes to z ubuntu na NTFS disk? Nebo to chces jako parit F2 jak pod LINUXAMA tak i pod Widlama?

Harad

• Aktivní člen
  • *
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #9 kdy: 14 Července 2007, 10:28:19 »
Instaloval jsem to ve windows i s češtinou, a pak jsem složku zkopíroval do linu, nicméně hra běží pořád v aj, a to běží v aj, ať to instaliji vše ve windows a zkopíruji do linu, nebo vše instaluji v linu...

Nainstalovat to ve win mě napadlo po té, co mi v ubuntu neběhala čeština. Myslel jsem si, že mi pak hra poběží v pohodě i s češtinou.

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #10 kdy: 14 Července 2007, 11:02:59 »
Instaloval jsem to ve windows i s češtinou, a pak jsem složku zkopíroval do linu, nicméně hra běží pořád v aj, a to běží v aj, ať to instaliji vše ve windows a zkopíruji do linu, nebo vše instaluji v linu...

Nainstalovat to ve win mě napadlo po té, co mi v ubuntu neběhala čeština. Myslel jsem si, že mi pak hra poběží v pohodě i s češtinou.
Nevim proc to instalovat ve widlach kdyz to jde bez problemu v LXkach..akorat si trosku je potreba pohrat s WINECFG...ale to je jen dvoje kliknuti...jinac pohoda..

Radim ... nekopirovat a hru nainstalovat normis pomoci wine.... cili wine setup.exe v adr.cdrom kde ju mas namountovanou... a pak normis tam hodit LEVELOvsky CDO..najet do toho adr.s CZE a spustit wine install.exe a je to...

Nevidim v tom zadnej problem..;-)

ing. Roubátko

• Host
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #11 kdy: 19 Července 2007, 18:03:12 »
sákra, taky mi u falloutu 2 nešla nainstalovat čeština, ani jsem ten fallout nehrál protože se to nedá, ale nainstalovaný ho tu mám, tak jsem se kouknul- a čeština mi jede. bohužel ti ale nepovím jak jsem to vymňouk :(

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #12 kdy: 19 Července 2007, 21:49:54 »
Já pro instalací Falloutu pod Linuxem doporučuji Loki installer. Bohužel teď nemohu najít žádný odkaz, ale mohu ho poslat emailem (pro jedničku i dvojku).

ing. Roubátko

• Host
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #13 kdy: 20 Července 2007, 14:16:41 »
Citace: corwin78
Já pro instalací Falloutu pod Linuxem doporučuji Loki installer. Bohužel teď nemohu najít žádný odkaz, ale mohu ho poslat emailem (pro jedničku i dvojku).
buď tak hodnej..vlkodrak@centrum.cz :) a máš tam taky problémy s myší? mě to jde v pohodě, jen při tom nejvíc používaným "módu"- když máš kurzor ve tvaru toho červenýho šestiúhelníku, tak jezdí hrozně pomalu a nedá se to pomalu hrát..

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #14 kdy: 20 Července 2007, 15:09:14 »
Citace: ing. Roubátko
buď tak hodnej..vlkodrak@centrum.cz :) a máš tam taky problémy s myší? mě to jde v pohodě, jen při tom nejvíc používaným "módu"- když máš kurzor ve tvaru toho červenýho šestiúhelníku, tak jezdí hrozně pomalu a nedá se to pomalu hrát..
Tak jsem ti to poslal. Ano problém s myší jsem měl, pod Wine. Chvílemi se to nedalo vůbec hrát. Je to známý bug, kdy se myslím myš hádá o prioritu se zvukem, protože se musí použít OSS jelikož Wine si zatím moc nerozumí s ALSA. Nicméně pod Cedega to šlape jako víno. Doporučuji zkusit, CVS verzi můžeš používat zdarma a návod na instalaci určitě někde na netu najdeš.

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #15 kdy: 20 Července 2007, 18:43:27 »
Tak jsem ti to poslal. Ano problém s myší jsem měl, pod Wine. Chvílemi se to nedalo vůbec hrát. Je to známý bug, kdy se myslím myš hádá o prioritu se zvukem, protože se musí použít OSS jelikož Wine si zatím moc nerozumí s ALSA. Nicméně pod Cedega to šlape jako víno. Doporučuji zkusit, CVS verzi můžeš používat zdarma a návod na instalaci určitě někde na netu najdeš.
Chlapi normalne sem hral na mojim notaskovi F2 a najednou se mi vypl notasek....asi se prehral chudacek muj :-( nevite proc me vali porad procak na 100% kdyz to hraju...

Jo a porad nevim jak to rozchodit abych to mel ve fullscreenu...mam to porad v okne .. nevite jak na to?

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #16 kdy: 20 Července 2007, 21:42:50 »
Fallout bere 100% i ve Windowsech, takže zde je jediné řešení před spuštěním hry podtaktovat noťas... Ono to zase tak extrémní vliv na rychlost mít nebude ;)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
    • MojeID
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #17 kdy: 20 Července 2007, 23:11:46 »
Abych řekl pravdu, nevím, jak mi Fallout2 vytěžuje procák, protože se stejně na pozadí počítají UFOni v BOINC.

ing. Roubátko

• Host
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #18 kdy: 21 Července 2007, 09:14:49 »
Chlapi normalne sem hral na mojim notaskovi F2 a najednou se mi vypl notasek....asi se prehral chudacek muj :-( nevite proc me vali porad procak na 100% kdyz to hraju...

Jo a porad nevim jak to rozchodit abych to mel ve fullscreenu...mam to porad v okne .. nevite jak na to?
no mě se tohle občas stane, protože mám kabel od zesilovače (repráků) píchnutej do notebooku tak nějak permanentně, a když mám zesik vyplej tak samozřejmě neslyším jak si pípá že dochází baterka, takže občas mu chudáčkovi dojde úplně...ve fullscreenu je to naprosto jednoduchý- jestli to teda hraješ pod wine, spusť
Kód: [Vybrat]
winecfga v kartě obraz máš emulovanou plochu, když jí odškrtneš aby byla neaktivní tak se ti ty věci pod wine budou spouštět ve fullscreenu.
corwin78: díky. ale já stejně mám ve wine tak nějak permanentně vypnutý zvuky a myš se chová pořád stejně..cvs cedegy jsem zkoušel rozjet a nepovedlo se, no když se budu nudit tak to zkusim, ale teďka si kouzlim ve virtualboxu a hlavně na kytaru tak na to moc neni čas :)

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #19 kdy: 21 Července 2007, 10:18:16 »

no mě se tohle občas stane, protože mám kabel od zesilovače (repráků) píchnutej do notebooku tak nějak permanentně, a když mám zesik vyplej tak samozřejmě neslyším jak si pípá že dochází baterka, takže občas mu chudáčkovi dojde úplně...ve fullscreenu je to naprosto jednoduchý- jestli to teda hraješ pod wine, spusť
winecfga v kartě obraz máš emulovanou plochu, když jí odškrtneš aby byla neaktivní tak se ti ty věci pod wine budou spouštět ve fullscreenu.
corwin78: díky. ale já stejně mám ve wine tak nějak permanentně vypnutý zvuky a myš se chová pořád stejně..cvs cedegy jsem zkoušel rozjet a nepovedlo se, no když se budu nudit tak to zkusim, ale teďka si kouzlim ve virtualboxu a hlavně na kytaru tak na to moc neni čas :)
Jenze ja ho mel zaplej na napajeni ;-) a jaksi se mi asi prehral :-) a proto se vypl...

Jinak ohledne toho
winecfgtak pokud to odskrtnu, tak kdyz dam
wine fallout2.exetak mi vyskoci potvrzovaci okynko
Error initializing video mode 640x480.
Je mi jasny ze bych mel mit podporu formatu 640x480 v xorg.confu, ale kdyz sem to tam pridal
Section "Screen"
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "640x480"
EndSubSection
tak mi kuli tomu nechteli najet Xka, ze sem tam mel dve 16b rozliseni a to jak 1024x768 a i 640x480 tak nevim jak to tam mam zapsat :-(

Tak po pravde sem magor, ale stejne to co by melo fungovat tak nefunguje :-(
Ted rano jsem to vse zmenil a 640x480 rozliseni pridal do MODU jednotlivych hloubek za 1024x768, ale stejne to nefunguje :-( takze kdyz mam vypsany
Modes "1024x768" "640x480"tak mi stejne vyhodi fallout tu samou hlasku i po restartu jak Xek tak dokonce aj po restartu celyho systemu.
Jo a zajimavy je to, ze po tomto by melo jit zmenit rozliseni i v nastaveni monitoru v KDEckach v nastaveni systemu, ale je tam "pouze" rozliseni 1024x768 :-( tak uz fakt nevim....leda to zapsat ne do
/etc/X11/xorg.confale nekam jinam, ale netusim kam.

ing. Roubátko

• Host
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #20 kdy: 21 Července 2007, 15:29:53 »
t.iglo: tak to fakt nevím. já zkusil fallouta ve fullscreenu a ta hra měla větší rozlišení než displej, takže byla za hranice obrazovky..ale mě se to stejně líbí víc v okně :) nevím, fakt nevím

kaluzman

• Návštěvník
Fallout2_a_čeština
« Odpověď #21 kdy: 10 Září 2007, 20:43:35 »
Pod WINE 0.9.44 jde Fallout 2 naprosto bez problémů. Instalace hry i češtiny se provede klasickým příkazem wine setup.exe (či wine install.exe). Po nainstalování češtiny je třeba před spuštěním přejít do adresáře se hrou a tepre odtamtud volat wine fallout2.exe. Pokud se spustí přímo (s jiným "pracovním" adresářem - viz. příkaz pwd), tak je hra v angličtině.

Správný postup spouštění:
cd ~/.wine/drive_c/Program Files/Fallout2
wine fallout2.exe

Toto je řešením všech zmíněných problémů s češtinou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.