Zdravím! Dnes jsem narazil na zajímavý problém. Chtěl jsem si v Ovládacím centrum KDE > Heslo a uživatelský účet změnit, resp. nastavit obrázek uživatele (mám tam práznou plochu) u kterého je (Kliknutím na tlačítko změníte svůj obrázek).
Takže jsem kliknul a vyskočilo okno s názvem >> Lituji - nastavení systému << ve kterém stojí:"Váš administrátor vám zakázal měnist si obrázek s obličejem".
Může mi někdo, zkušenější v KDE, vysvětlit, KDO JE MŮJ ADMINISTRÁTOR??? To bych snad měl být já, ne? O nikom jiném, kdo by mi lezl do nastavení, cokoliv měnil, instaloval ap. NEVÍM!!!
To je snad něco systém-ohrožujícího, když si chci změnit obrázek??? V GNOME to je na jedno kliknutí a pod normálním uživatelem!
Ač jsem se rozhodl, že si chci KDE (Kubuntu) plně vyzkoušet pár měsíců - toto a pár dalších věcí (třeba samovolná změna stylu a barvy písma pod ikonami na desktopu, změna celkového stylu bez zásahu uživatele, stále padající Kopete a nemožnost jím poslat soubory, i když to v nabídce má, neaktivní Quickstart u OO.o, podivně fungující a nedotažený PIM Kontakt (zlatý Evolution!), Konqueror: zadám webovou adresu, třeba ubuntu.wz.cz, dám Novinky na této stránce a otevře se mi okno Uložit jako s názvem souboru: novinky_ubuntu.html - hrůza, hrozné nastavení panelů a zástupců aplikací v nich a mnoho dalšího) mě nutí přemýšlet, že se vrátím zpět ke GNOME, které mi přijde přehlednější, konfigurovatelnější a uživatelsky přívětivější...
Má tyto podobné problémy někdo další nebo jsem "černým beranem", kterej to "neumí"