Simp: (...)
Ta čtečka asi bude problém... Doporučuji podívat se po nějaké jiné (...)
Myslíte stále tu jednu konkrétní nebo veškeré čtečky do Express card slotu?
Co se týče váhy, ty 2,5kg budou asi bez baterky(takže vás trochu obelhávají), co se týče toho typu který máte vybrán, chci vám ho trošku rozmluvit, vyberte si kus s procesorem Pentium M (Celeron je nevýkonný a neumí šetřit -> topí a žere baterku)
Jinak to ujde...
Abych řekl pravdu, ta hmotnost je věc, která se mi na něm nejvíce líbila. A nikde jinde než na Cybexu jsem 2,5 kg neviděl. Všude jinde mají napsáno 3 kg, takže to asi bohužel bude tak, jak říkáte... A verzi s Pentiem jsem našel, ale stojí 15 400 a já jsem původně chtěl ještě levnější...
Boon:
Acer servis se velmi zlepšil (snaží se znova získat zákazníky), pokud máte aktuálně nějaké problémy, dejte jim to tam, na 99% vám reklamaci uznají
Ad notebook za 60k: přijde mi to zbytečné, lepší je každé dva roky koupit si za 40k dobré IBM
(pořád máte nový hardware a záruku, cenově to vyjde podobně...)
Tak to já jsem cenově tedy trochu jinde...
Původně jsem chtěl Acer. A stále mě trochu hlodá... Obzvlášť, kdyby do toho Amila nešla dát čtečka SD karet...
Než jsem si přečetl na internetu na fóru, že je to šmejd atd..., tak už jsem byl vlastně pevně rozhodnutý pro Extensu 5210 nebo 5204WLMi. Až na výdrž baterie (kterou bych překousnul; notebook hodlám sice přenášet, ale ne zrovna pod stan :-)) se zdají být OK. Taťka měl asi před třemi lety služební Acer Travelmate a stále slouží dobře. Není to žádné dělo, ale mně by takový klidně stačil. Jsem student a nejnáročnější multimédia, která po počítači chci, je tak maximálně přehrát DVD a práce s fotografiemi... To ostatní by zvládl i 10 let starý PC :-)
Takže červíček stále hlodá...
Acer Extensa 5204 WLMi
vestavěná čtečka paměťových karet
WiFi
mnoho portů, například S-video
kvalitní mechanika Pioneer
HDD se stejnými otáčkami jako ten FS ale s kolmým zápisem
velmi nízký provozní hluk
o 200 gramů nižší hmotnost...
Když se tento notebook dodává s Linpusem, vyplívá z toho, že by neměl být problém nainstalovat Ubuntu a neměl by být problém ani se zvukem, WiFi atd...
http://www.novinky.cz/internet/hardware/acer-ex-5204-nwlmi--elegan-s-dobrou-cenou_117986_gm31m.htmlCo teda říkáte na koupi nového Acera (5210 nebo 5204WLMi) v kamenném obchodě? Podle té recenze jsou v něm použity kvalitní komponenty...