Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu "PowerPack" - šli byste do toho?  (Přečteno 17548 krát)

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu "PowerPack" - šli byste do toho?
« kdy: 20 Srpna 2007, 09:49:52 »
Zdravím!! Tak mě napadlo, že by možná nebylo od věci vydat placenou (krabicovou) verzi Ubuntu, která by obsahovala nějaké ty nesvobodné ovladače a nesvobodný software (např. Nero, LinDVD, Cedega aj.) - jakási obdoba Mandrivy PowerPack. Samozřejmě by dál zůstalo i klasické Ubuntu jak ho známe dnes.

Zajímal by mě váš názor na toto, případně zda by si někdo z vás tuhle placenou verzi koupil (Mandriva ve verzi PowerPack stojí cca 2000 Kč, dejme tomu, že by toto Ubuntu mělo podobnou cenu).

Já osobně bych do toho šel, pokud by mi tato verze nabídla plnou podporu mé grafické karty (ATI X1400) a výše zmíněný software (hlavně Nero a LinDVD) tak bych neváhal ani minutu. Navíc fakt, že zakoupením Ubuntu pomůžu k jeho rozvoji  by mě pak mohl hřát u srdce :D
« Poslední změna: 19 Října 2007, 13:52:41 od Anna Taliánová »
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

qUAKER

• Host
Ubuntu "PowerPack" - šli byste do toho??
« Odpověď #1 kdy: 20 Srpna 2007, 10:06:44 »
tak ja bych si tuto verzi asi nekoupil..radeji si vsechen ten soft nainstaluju sam. neni to prece tak slozite..

Luban

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 20 Srpna 2007, 10:10:06 »
No nevím, především by to chtělo kvalitní tištěnou českou dokumentaci. Programy mě ani tak nezajímají (našel jsem si zatím vždy nějakou alternativu) a počítám, že by tam muj scaner CanoScan 5200F stejně jakou spousta dalších zařízení nefungoval :(.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2007, 10:10:34 »
S instalací problém není, problém je s placením licencí...

Dokumentace by samozřejmě měla být součástí balení (stejně jako v případě Mandrivy).

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

boon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Srpna 2007, 10:37:14 »
Mno, rozhodně bych do toho šel, pokud:

1, by to byla krabicová verze (sběratel, mno :) )

2, by obsahovala manuál například jako Mandriva

3, by obsahovala podporu pro můj radeon X1600

4, a pokud by ta verze obsahovala Cedegu, pak bych neváhal jít do toho i kdyby ten Linux stál sám o sobě 3 000
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Srpna 2007, 10:42:18 »
boon - konečně spřízněná duše :D Fajn, to už jsme dva ;)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 20 Srpna 2007, 10:49:46 »
Já bych si to asi nekoupil... Apt je rychlejší než si vydělat ;)

jinak
1) Problém je s licencí
2) Bude se vydávat kniha o Ubuntu s přídavným DVD (kde asi budou)
3) Nero ani Cedega mě nelákají, za ty peníze rozhodně ne...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

boon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 20 Srpna 2007, 11:16:19 »
Vico.B - kvůli dvěma lidem tuhle verzi asi vydávat nebudou, co? :D

Jakub.Lucky - ono s Cedegou je hrozný problém, protože v kamenném obchodě u nás ji neprodávají a když jsi student, který nemá kreditku, je problém platit v dolarech nebo eurech pomocí kreditky, mno. Kdyby to šlo, koupím Cedegu hned, žel bohu to nejde a wine je údajně daleko horší na hry než Cedega. Ano, můžu si stáhnout pirátskou verzi Cedegy, ale v Linuxu k tomu mám hrozný odpor. Když OS legálně, tak vše na něm legálně

Btw, zajímalo by mě, jestli na tom DVD bude jen a pouze instalace Ubuntu 32 a 64bit verze, anebo jestli tam budou i nějaké aplikace navíc. Třeba mandriva, pokud bych si zakoupil knihu s 2 DVD verze 2007.0, tam byla i Cedega (po které prahnu). Bohužel jsem měl tu smůlu, že jsem si zakoupil 2007.1, takže mi Mandriva nakašlala :/

premet

• Host
« Odpověď #8 kdy: 20 Srpna 2007, 11:23:44 »
Já bych si to koupil možná jedině kvuli té příručce. Jinak Cedegu nepotřebuju, protože hry nehraju :)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #9 kdy: 20 Srpna 2007, 11:29:19 »
Příručka má vyjít okolo Gutsy Gibbon, má mít 200 normostran a bude cca obsahovat: Začínáme s Ubuntu

Jinak lepší než Cedega mi přijde emulace nebo prostě reboot do Woken (to je něco jako mít Playstation ;) )
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #10 kdy: 20 Srpna 2007, 11:30:33 »
Citace: boon
Jakub.Lucky - ono s Cedegou je hrozný problém, protože v kamenném obchodě u nás ji neprodávají a když jsi student, který nemá kreditku, je problém platit v dolarech nebo eurech pomocí kreditky, mno. Kdyby to šlo, koupím Cedegu hned, žel bohu to nejde a wine je údajně daleko horší na hry než Cedega. Ano, můžu si stáhnout pirátskou verzi Cedegy, ale v Linuxu k tomu mám hrozný odpor. Když OS legálně, tak vše na něm legálně
Já myslím, že cedega není ani tolik nutná - wine se pořád zlepšuje a her pod ním "šlape" dost... Doporučuji se podívat na appdb.winehq.org jestli ty hry nejdou pod wine...
Jinak v době dávno minulé, kdy jsem se ještě zajímal o hry v linuxu (někdy loni), se dala cedega stáhnout i zdarma (legálně). Stahoval se sice jen zdroják a muselo se to dost složitě kompilovat, ale byly na to podrobné návody a šlo to...

Citace: boon
Btw, zajímalo by mě, jestli na tom DVD bude jen a pouze instalace Ubuntu 32 a 64bit verze, anebo jestli tam budou i nějaké aplikace navíc. Třeba mandriva, pokud bych si zakoupil knihu s 2 DVD verze 2007.0, tam byla i Cedega (po které prahnu). Bohužel jsem měl tu smůlu, že jsem si zakoupil 2007.1, takže mi Mandriva nakašlala :/
O tom, co přesně bude na dvd se zatím jedná... Ale placené věci asi určitě nebudou...

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 20 Srpna 2007, 11:34:08 »
Přečtěte si stránku titulní stránku ubuntu.cz

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 20 Srpna 2007, 11:49:01 »
Myslím si, že tohle by musel schválit Canonical, a to asi neprojde, protože už na úvodních stránkách ubuntu se dočtete, že "ubuntu bude vždy zdarma".. Takže si myslím, že ubuntu powerpack by asi neprošel...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

boon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 20 Srpna 2007, 11:52:06 »
Citace: djSmaky
Myslím si, že tohle by musel schválit Canonical, a to asi neprojde, protože už na úvodních stránkách ubuntu se dočtete, že "ubuntu bude vždy zdarma".. Takže si myslím, že ubuntu powerpack by asi neprošel...
To je taky fakt, mno. Ale je to poměrně škoda, byla by šance pro Ubuntu přivydělat si...

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 20 Srpna 2007, 11:54:23 »
Citace: jakub.lucky
Bude se vydávat kniha o Ubuntu s přídavným DVD (kde asi budou)
To je ovšem výborná zpráva, bylo mi líto že neexistuje nějaká obdoba knihy Mandriva Linux 2007.1 cs, ale pro Ubuntu... A jestli má vyjít kolem Odvážného Opičáka tak to je o důvod víc se na něj začít těšit ;)

Jinak důvod, proč využívám Nero (v říjnu mi končí zkušební verze :( ) je ten, že jsem zatím nepotkal jiný vypalovací software pro GTK který by mi umožnil zápis DVD Video... Až se nějaký takový objeví, rád jej za Nero vyměním.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 20 Srpna 2007, 11:57:22 »
Citace: djSmaky
Však Ubuntu by bylo pořád zdarma, kdo by nechtěl nemusel by si "PowerPack" kupovat... Však mandriva taky nabízí různé verze (One, Free, PowerPack, PowerPack+)... Takže pro ty, co mají rádi všechno zadarmo, by dál existovalo Ubuntu Live CD (nebo Live DVD) a my co se nebojíme si připlatit bysme si mohli koupit PowerPack...

Omlouvám se za rozdělený příspěvek, ale na co reaguji se objevilo až potom, co jsem odeslal ten předchozí...

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 20 Srpna 2007, 12:03:42 »
Citace
Navíc fakt, že zakoupením Ubuntu pomůžu k jeho rozvoji
Koupí Win pomůžete rozvoji MS..:-)

Nešel, ani náhodou. Mám Ubuntu proto, že je zdarma. Za stejné peníze (2000) jsou plně funkční XP... anebo jiný linux zdarma...
Have you tried turning it off and on again?

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 20 Srpna 2007, 12:10:11 »
jirihuf - no já mám ubuntu protože mi vyhovuje, né proto že je zdarma :) Mám koupenou licenci na Win XP ale nepoužívám ho ;)

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #18 kdy: 20 Srpna 2007, 12:17:42 »
Nekoupil bych si to.. ten napad se mi moc nelibi..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

qUAKER

• Host
« Odpověď #19 kdy: 20 Srpna 2007, 13:39:03 »
já bych do toho nešel hlavně z toho důvodu že všechny ty programy mám(NeroLinux, Cedega)..ale o moc víc her než pod wine 0.9.42 pod cedegou nejde..takže není až tak potřeba.(na wine jsem rozjel stalker,unreal2,unrealed,oblivion,morrowind,alpha prime,mafia,doom3,prey..)

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 20 Srpna 2007, 16:13:17 »
ja by som do toho isiel tak max do 3500. ale v cene by musela byt zahrnuta dobra prirucka, dajme tomu 60 dnova podpora a pravo nainstalovat si to na aky kolvek pc v rodine aj s komercnym sw.

Pavel Půlpán

« Odpověď #21 kdy: 20 Srpna 2007, 20:05:19 »
1) Na svete je uz sposty forku Ubuntu se stejnym, spise podobnym, motivem...
2) Imho, Canoninical tento projekt ani za mak nepodpori...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #22 kdy: 20 Srpna 2007, 20:23:01 »
1. Cannonical by takovouto věc asi nikdy nepovolil (vlatstní trademark na Ubuntu, loga...).
2. Umíte si představit kolik by vlastníci licencí toho placeného softwaru chtěli zaplatit?
3. Kde si představujete, že by se vzala ta placená podpora a ta příručka?

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #23 kdy: 20 Srpna 2007, 21:58:09 »
ad 3. ad porpora: Z penez? Ktere by si zaplatil?
         ad prirucka: ---------------- || -------------
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #24 kdy: 20 Srpna 2007, 22:19:29 »
Citace: reaper
ad 3. ad porpora: Z penez? Ktere by si zaplatil?
         ad prirucka: ---------------- || -------------
Já měl spíš na mysli, kde by se vzala česky psaná příručka k Ubuntu, která neexistuje a česká profesionální podpora, která je na to stejně...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.