Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz - par chybicek  (Přečteno 2915 krát)

boon

• Aktivní člen
  • *
Compiz - par chybicek
« kdy: 25 Srpna 2007, 16:02:52 »
Zdravim, panove a damy. Predem se omlouvam, ze nepisi s diakritikou, nebot jsem musel nainstalovat XGL sezeni, aby mi jel 3D Desktop a je zde nastavena en klavesnice. Nevi nekdo, jak nastavit cz?

Mno, ale hlavni problem, ktery je zde jiste mnohokrat omilany. Zprovoznil jsem Compiz Fusion dle manualu od Makyho a ma tam na troubleshooting mizejicich ramu oken prikaz do alt+F2. Ten mi bohuzel nefunguje a nenasel jsem nikoho, kdo by mel tento problem s compiz fusion a nefungovala mu tato rada. Mohl by mi prosim kdokoliv poradit?

Mam jeste dalsi otazku. Mohu vypnout tyto efekty prostredi? Chtel bych zkusit beryl, ktery ma udajne jednodussi troubleshooting na mizejici ramy oken.

Dekuji vsem predem, nebot vim, ze se mi dostane dobre rady na mizejici ramy oken a take dekuji Jakubovi za jeho trpelivost na jabberu :))
« Poslední změna: 17 Prosince 2007, 23:51:03 od Anna Taliánová »
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

boon

• Aktivní člen
  • *
Compiz, par chybicek
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2007, 19:01:20 »
btw tak mi chybí ty rámy oken i v normálním Gnome režimu, nejen XGL... Docela mě to štve, je to zpomalené a bojím se, že mi řeknete, ať to rovnou přeinstaluji :/ :(
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Compiz, par chybicek
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2007, 13:31:55 »
Postupoval jste podle návodu na Wiki, je tam odkaz a upozornění, že aktuální návod je na právě zmiňované Wiki, viz moje patička.

Zkuste Compiz spustit znovu, více neporadím, mě se to zatím nestalo.
« Poslední změna: 17 Prosince 2007, 23:51:35 od Anna Taliánová »

Culprit

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.maxthon.cz
Compiz, par chybicek
« Odpověď #3 kdy: 05 Září 2007, 20:39:06 »
Dnes jsem si nainstaloval update Compiz Fusion, který vyšel dle repozitářů včera (v jiných dnes). Verze 0.5.5.

Přestal jsem mít možnost otáčet kostkou vpravo za pomoci klávesnice.

Jiní, jak jsem si všiml zde na ubuntuforums.org, mají podobný problém s otáčením kostky za pomoci myši.
« Poslední změna: 17 Prosince 2007, 23:51:57 od Anna Taliánová »
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

Culprit

• Aktivní člen
  • *
Compiz, par chybicek
« Odpověď #4 kdy: 06 Září 2007, 20:58:11 »
Ovladani je jiz v poradku update.

Mám jiný větší problém.
Jakmile ke compizu spustím Quantu tak Quanta i Compiz přestávají reagovat. Okna se nepřekreslují. Quanta spadne.
Jo Bluefish to dělá taky.

Nevíte jak toto opravit? Již jsem i odinstaloval Emerald. Téma Human mi plně dostačuje. Problémy přetrvávají.

Michal Janoušek

• Návštěvník
Compiz, par chybicek
« Odpověď #5 kdy: 07 Září 2007, 18:50:21 »
mam podobny problem jako boon, proste compiz mi jede bez ramu, a to i kdyz ho spustim znovu nebo zaroven s emeraldem
Asus P5B VM P965, Intel Pentium-D 2,8GHz, 2*512 MB RAM Corsair dualchannel, Gainward 7600GT, Seagate 320  || Ubuntu 7.10 with functionless Compiz Fusion

Culprit

• Aktivní člen
  • *
Compiz, par chybicek
« Odpověď #6 kdy: 09 Září 2007, 16:59:16 »
Citace: terox
mam podobny problem jako boon, proste compiz mi jede bez ramu, a to i kdyz ho spustim znovu nebo zaroven s emeraldem
S jakými parametry pouštíš compiz?
Kód: [Vybrat]
compiz.real --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp --indirect-rendering --loose-bindingTyto problémy, které mi popisuješ jsem měl také.
Pokud by ti nepomohlo ani puštění výše zmíněného compizu s parametry, zkusil bych: Nainstalovat Beryl, rozběhat pod ním rámy a pak odinstalovat.

Měl jsem nejdříve nainstalovaný Beryl a pak jsem jej odinstalovat a instaloval Compiz Fusion a jsem bez obtíží.
« Poslední změna: 17 Prosince 2007, 23:59:07 od Anna Taliánová »

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Compiz, par chybicek
« Odpověď #7 kdy: 09 Září 2007, 17:44:53 »
Cauko lidicky, taky sem si ho nainstalil kostka mi vali krasne, i kdyz obcas spadne nastaveni. A v tom je ten kamen urazu, zatim jsem si zkousel pohravat s nastavenim kostky, aby se mi jenom animovalo pretaceni ploch, ale nastal mi urcity problemek.

Ten byl v tom, ze standartne pred Compizem jsem pouzival 5ploch. Jakmile jsem nainstaloval Compiz a spustil ho, tak jsem mel najednou v liste 20 !!! ploch..coz jsem trosku nechapal. Po chvilce jsem si vsimnl, ze asi v nastaveni Compizu a nastaveni KDEcek se to bude nejak nasobit, tak jsem ubral plochy na 1nu, ale ejhle Compiz mi spadl. Sice fungoval, ale zmizely horni listy oken. Tak jsem to spustil znova a listy se objevili, ale potom jsem opet zacal prenastavovat plochy a spadlo to znovu. Tak jsem se nastval a resetoval to. Pak jsem upravil plochy v KDE na 1nu a pak spustil Compiz znova. A uz mam konecne 4plochy jako na kostce (divne je ze jak v nastaveni KDE tak i nastaveni COmpizu mam 1 plochu aktivovanou).

A to me stve. Sice jse prepinat krasne plochy, ale jakmile spustim nejakou jinaci aplikaci na jine plose, tak se mi na spravci ploch neukaze zadny program, akorat kdyz se prepnu na 1ni plochu tak se mi tam ukaze aktualni program, jako bych ho spustil na prvni plose. Proste je to divny.

Nevite v cem bych mohl nastavit aby se plochy chovali jako ve spravci ploch pro KDE a zobrazovaly se mi tam programky? A aby to nebylo jenom plochy na oko a ja si musel pamatovat na ktere plose ma co za spusteny programek.

PS: Zkousel jsem nastavit jak v KDE tak v Compizu 4 plochy, ale zajimave se mi nacetlo do listy 16ploch :-(

Diky Tom
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

henrichg

• Aktivní člen
  • *
Compiz, par chybicek
« Odpověď #8 kdy: 09 Září 2007, 18:45:34 »
S KDE spravcom ploch to zial nefunguje. Sice som niekde videl daky patch na neho, len uz si nepamatam kde. :-(
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
Compiz, par chybicek
« Odpověď #9 kdy: 09 Září 2007, 18:49:07 »
Gnome je stabilnější pro Compiz Fusion a KDE nějak už není tak stabilita proto některé jsem slyšel u jiných ve forumu.
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Compiz, par chybicek
« Odpověď #10 kdy: 09 Září 2007, 18:53:49 »
Citace: henrichg
S KDE spravcom ploch to zial nefunguje. Sice som niekde videl daky patch na neho, len uz si nepamatam kde. :-(
Tak to je na chuja no, ale stejne mi nejak nejde nastavit dobre ploichy. To vodorovny a svisly nastaveni poctu ploch a potom pocet ploch v nastaveni v tom menu GENERAL... nejak tomu stejne nerozumim...kdyz jsem dal 4 plochy u vodorovnyho, svislyho a celkovy pocet ploch tak sem jich tam mel hodne moc. Tak by me zajimalo jak to nejak dobre nastavit abych nemel mega plnej pruh jenom s plochama (pac se mi stalo ze kdyz jich tam bylo 20 tak se mi tray ikonky najednou objevily jedna po druhe nejak zvlastne v levym hornim rohu)

Proste je to na dve veci. Ale jinak je to nadhera.

Jo jeste dotaz jak udelam tu kostku aby se mi pri skrolovani tlacitka zobrazila kostka a ne jenom prepinaly animovane plochy.
DIKY
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
Compiz, par chybicek
« Odpověď #11 kdy: 09 Září 2007, 18:55:15 »
Citace: ADIO45
Gnome je stabilnější pro Compiz Fusion a KDE nějak už není tak stabilita proto některé jsem slyšel u jiných ve forumu.
AHA...tak to je spatny no...co uz...ale nejak to frci...uvidime..:-P

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.