Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows + Ubuntu  (Přečteno 18069 krát)

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 26 Srpna 2007, 22:55:13 »
A co s tím nevíš? Pokud teda můžu tykat.... A taky se mi v Linuxech posune zobrazení screenu doleva
Úspěch není finální, selhání je fatální.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows + Ubuntu
« Odpověď #26 kdy: 26 Srpna 2007, 22:56:26 »
Citace: Bufik
A co s tím nevíš? Pokud teda můžu tykat....
Tykat můžeš.
Co s tím netuším - nevyznám se ve Windows...
Edit: nepoužíváš někde náhodou suspend, hibernaci nebo tak?

A taky se mi v Linuxech posune zobrazení screenu doleva
To nějak nevím, co tím myslíš... Screenshot by nebyl?

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #27 kdy: 26 Srpna 2007, 22:57:58 »
:( ještě bych se chtěl zeptat proč tu nejsou grafický v nabídce jako třeba tady: http://forum.motorkari.cz/viewtopic.php?id=21032 smajlíci img url a takové vychytávky? A ten posun na screenu neuvidíš posune se mi jako celá obrazovka na monitoru musím to doladit kolečkem na monitoru

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows + Ubuntu
« Odpověď #28 kdy: 26 Srpna 2007, 22:59:17 »
:( ještě bych se chtěl zeptat proč tu nejsou grafický smajlíci img url a takové vychytávky?
Kde tady? Tady na fóru? Tady jsou! http://forum.ubuntu.cz/help.php

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows + Ubuntu
« Odpověď #29 kdy: 26 Srpna 2007, 23:00:24 »
A ten posun na screenu neuvidíš posune se mi jako celá obrazovka na monitoru musím to doladit kolečkem na monitoru
Jo takhle. Tak bych poprosil obsah souboru /etc/X11/xorg.conf a parametry obrazovky (max. rozlišení, velikost, obnovovací frekvence...).

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #30 kdy: 26 Srpna 2007, 23:01:12 »
Citace: vojtech.t
A ten posun na screenu neuvidíš posune se mi jako celá obrazovka na monitoru musím to doladit kolečkem na monitoru
Jo takhle. Tak bych poprosil obsah souboru /etc/X11/xorg.conf a parametry obrazovky (max. rozlišení, velikost, obnovovací frekvence...).
A kde to mám vzít? :D jinak parametry 1024 obnovovací frekvence buď 40 nebo 60. Ale ten posun má možná něco společnýho s tím, ze když se linux startuje běhaj takový šedivý proužky a třese se to asi jako když dáš degauss, ale celá obrazovka je šedivá a jak se to třese je vidět černý pozadí, protože se to po stranách i vlnkovitě deformuje. Ale všechny tyhle problémy jsou z live CD tak možná je to způsobeno tím.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows + Ubuntu
« Odpověď #31 kdy: 26 Srpna 2007, 23:03:53 »
A kde to mám vzít? :D
Myslíš ten soubor? Místa → Počítač → etc → X11 → xorg.conf
Nebo ty specifikace obrazovky?  Stůl → Šuplík → Manuál k obrazovce :D

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #32 kdy: 26 Srpna 2007, 23:05:58 »
A ještě k těm smajlíkům proč tady nejsou? A ten soubor ti neřeknu protože bych musel přebootovat na linux a z5. Nejede mi totiž WIFIna.  Aspoň na LIVEku jdu zkusit normal Linux tak drž palce aby tím všechny tydle problémy zmizly

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows + Ubuntu
« Odpověď #33 kdy: 26 Srpna 2007, 23:07:59 »
A ještě k těm smajlíkům proč tady nejsou?
Vím já? Asi je nikdo nenastavil... Vadí to tolik?

A ten soubor ti neřeknu protože bych musel přebootovat na linux a z5. Nejede mi totiž WIFIna.
To ti ale moc nepomůžu, když ten soubor není...

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #34 kdy: 26 Srpna 2007, 23:11:21 »
A ještě k těm smajlíkům proč tady nejsou?
Vím já? Asi je nikdo nenastavil... Vadí to tolik?

A ten soubor ti neřeknu protože bych musel přebootovat na linux a z5. Nejede mi totiž WIFIna.
To ti ale moc nepomůžu, když ten soubor není...
Ani moc né ale je to další krok ke spokojeným uživatelům :) btw. ty si ADMIN ne? Tak to zařiď ;)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Windows + Ubuntu
« Odpověď #35 kdy: 26 Srpna 2007, 23:34:24 »
A tohle nepovažujete za smajlíky?  :) :| :( :D :o ;) :/ :P :lol: :mad: :rolleyes: :cool: Nebo kde vám chybí smajlíci, když tady jsou?
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #36 kdy: 26 Srpna 2007, 23:39:16 »
v nabídce jako třeba tady: http://forum.motorkari.cz/viewtopic.php?id=21032 smajlíci img url a takové vychytávky

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Windows + Ubuntu
« Odpověď #37 kdy: 26 Srpna 2007, 23:42:16 »
Myslím, že na převážně technické diskuse na tomto fóru bude většině uživatelů tento výběr stačit. ;)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #38 kdy: 27 Srpna 2007, 01:03:27 »
Nemůžu se z LINUXu připojit na internet když dát ručně všechny parametry zadat a ono se to nespojí a když dá automaticky taxe to připojí ale nemá to správný ip podmasku atd. co s tím? + Někdo tu deklaroval, že ten disk home bude použitelný jak v linuxu tak ve windowsech opak je pravdou v linuxech to vidět je ve winech ee co s tím?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Windows + Ubuntu
« Odpověď #39 kdy: 27 Srpna 2007, 01:15:08 »
Nemůžu se z LINUXu připojit na internet když dát ručně všechny parametry zadat a ono se to nespojí a když dá automaticky taxe to připojí ale nemá to správný ip podmasku atd. co s tím? + Někdo tu deklaroval, že ten disk home bude použitelný jak v linuxu tak ve windowsech opak je pravdou v linuxech to vidět je ve winech ee co s tím?
Zkuste mluvit více polopaticky, opravdu nerozumím co potřebujete...

Co se týče té Wifi karty, o jaký jde typ wifikarty, popř. notebook?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #40 kdy: 27 Srpna 2007, 01:25:26 »
Je to nějaká Ovislink jakej typ to bohužel nevím ale můj strejc to ví ale teď večer ho s tím nechci otravovat.

A k tomu disku to 4. oddělení mělo být vidět ve winech i v linuxu zatímco je vidět jen v Linuxu. Ta čtvrtá kategorie je home.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Windows + Ubuntu
« Odpověď #41 kdy: 27 Srpna 2007, 07:43:55 »
A k tomu disku to 4. oddělení mělo být vidět ve winech i v linuxu zatímco je vidět jen v Linuxu. Ta čtvrtá kategorie je home.
Co je na tom disku za souborový systém? FAT, Ext3, NTFS...?

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Windows + Ubuntu
« Odpověď #42 kdy: 27 Srpna 2007, 08:41:55 »
Nevím nic o tom, že by někdo deklaroval, že oddíl /home (systém souborů ext3) bude použitelný i ve Windows. Normálně ho Windows neuvidí, ale když si nainstalujete potřebné ovladače, bude na něj možný přístup i z Windows. ;)

Tohle téma (jaký souborový systém pro data, jak ho zpřístupnit) je taky na wiki nebo fóru - stačí jen hledat, opravdu se to tu řešilo několikrát. ;) I když jste linuxový začátečník, naučte se prosím trošku pracovat samostatně. ;) V Linuxu je vyhledávání běžné a časté. Podle hesla: Dvakrát hledej, jednou se ptej. :-) (parafráze z Dvakrát měř, jednou řež)

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #43 kdy: 27 Srpna 2007, 14:14:20 »
na tom kde je Windows je NTFS

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #44 kdy: 27 Srpna 2007, 14:42:46 »
Stáhnul jsem si Ext2 IFS for windows nastavil jsem aby ta poslední část (home) byla F, když se tam chci ale dostat vyžaduje to po mně formát diskety!?!

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Windows + Ubuntu
« Odpověď #45 kdy: 27 Srpna 2007, 15:26:59 »
Myslím, že vojtech.t se ptal na ten oddíl, co není vidět ve Windows - tedy pravděpodobně linuxový, ext3, když ho nevidí Windows. NTFS lze pro Linux zpřístupnit i pro zápis, aplikací ntfs-3g.

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #46 kdy: 27 Srpna 2007, 16:14:54 »
Citace: albi
Myslím, že vojtech.t se ptal na ten oddíl, co není vidět ve Windows - tedy pravděpodobně linuxový, ext3, když ho nevidí Windows. NTFS lze pro Linux zpřístupnit i pro zápis, aplikací ntfs-3g.
to vím, ale já potřebuju poradit s tou aplikací EXT2 IFS

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Windows + Ubuntu
« Odpověď #47 kdy: 27 Srpna 2007, 16:27:54 »
Na fóru už to tady řešili (a podle názvu tématu i vyřešili) - hledejte! Nebo se podívejte na stránky toho driveru, co tam píšou. ;) Ale četl jsem, že Windows unixové formáty nepodporuje, ale čtení i zápis se dá zprovoznit, ale tyto metody jsou nestabilní a problémové. ;) Takže zvažte, co chcete riskovat.

Bufik

• Návštěvník
Windows + Ubuntu
« Odpověď #48 kdy: 27 Srpna 2007, 16:58:06 »
Stránky toho driveru jsou v angličtině.... A tady na fóru jsem hledal a nic!!!

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Windows + Ubuntu
« Odpověď #49 kdy: 27 Srpna 2007, 17:03:55 »
Bez angličtiny to budete mít těžké. :(

A tady na fóru toho je dost - co třeba tohle? http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=5993
Asi jste hledal špatně. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.