Nakonec jsem se rozhodl zalozit nove vlakno. Jestli to uz tady bylo (nenasel jsem), tak klidne smazte.
Dvakrat jsem instaloval Feisty Fawn. Mam dva harddisky. Jeden jsem mel prazdny, vytvoril na nem nekolik oddilu, nainstaloval XP, potom Vista a nakonec Ubuntu. Par dni vse chodilo v poradku. Potom neslo bootovat, nenabehl grub, ale nejaka hlaska o chybejicim cemsi. Uz si nepamatuji. Ani s googlem jsem to nevyresil a sel instalovat znovu. Behem instalace byly s diskem problemy, tak jsem soudil, ze je vadny disk. Ale podle mne neni, 2 roky stary, ted jel 14 dni bez problemu.
Takze postup instalace #2: (instalace 1 stejna, jen vice oddilu a OS).
-boot z CD XPcek. Vsechny oddily na disku smazat.
-vytvorit 4 primary oddily.
-prvni oddil zformatovat NTFS a instalace XP. (oddil slouzi jen pro system).
-v XP format druheho oddilu na NTFS (slouzi jenpro instalaci programu). Zbyle dva oddlily jsou prazdne a nenaformatovane. Windows krasne slapou 14 dni.
-boot z CD Ubuntu, instalace Ubuntu. Deleni disku rucni, na jeden nevyuzity oddil pripojim / na druhy swap. Ubuntu se nainstaluje. Zadne oddily se tedy nevytvarely.
-Ubuntu i Windows bootuji 1 den.
-dnes hlaska ze chybi NTLDR a nejde bootovat, nenajede GRUB. Boot do CD Ubuntu a podle navodu zkousim GRUB opravit. Nic. Hledam na google a zkousim podle navodu opravit Windows. Zatim nic.
Takze otazka: Delal jsem pri instalaci neco spatne, ze ten Linux takhle mrvi pocitac? Kdysi jsem takle nainstalil Suse 10.0 a v pohode. Rad bych vedel, jestli jsem nekde neco nepokazil, potreti to uz sam bez vedomi kde je chyba nebudu (a pojedu jen na Win :-( ).