Osobne davam prednost PM ve Win, taky jak jinak udelat zachranne diskety, ze. Kolega ma externi hdd, nevim, zda by mu diskety, pokud vubec disponuje floppy mechanikou nasly usbhdd, mozna jo, ale klasickej program bude stacit. Spis me mate tech 7GB, kdyz tam ma byt 250. Taky ten vypis lsusb je divnej, to A4 je mys, tak kde je HDD?? Sice tam neco je, ale neni tam nazev, melo by to vypadat asi takto: Bus 005 Device 004: ID 0930:0b05 Toshiba Corp.
Klasicky staci nainstalovat ten PM a vyzkouset, zda to bude OK. Doporucuju jeste udelat ty diskety, na jedne je DOS(da se pouzit i na flashnuti biosu
a druha je samotnej PM, pokud je floppy disk v PC. Na flash disk se to da udelat ale taky...
Takže k tomu PM:
Nainstaloval jsem si verzi 8.0 a ta mi hodila krásnou chybku:
http://img293.imageshack.us/img293/3360/disk1dc8.pngTak jsem si nainstaloval i starsi verzi 7.0 a chyba je tam pořád. Ale je zajímavé, že když ext. disk odpojím tak program bez problémů funguje a ukazuje mi partitiony na mém starém HDD.
Vzdy kdyz je ext. disk zapojený tak nemám šanci spustit PM(kdyz pripojim disk behem spusteneho PM tak ho taky nenajde).
Dále- diskety jsem si udělal, takže to pujdu vyzkoušet ale dost pochybuju, že mi to ext. disk najde, protože jsem vyzkoušel udelat bootovaci CD programu partlogic-0.57 - který mi zase pouze ukázal muj starý HDD.
Výpis lsusb je divnej

Ale jeste divnější je to, že kdyz byl disk pripojen do jiného USB slotu (funkčního) tak nic neukázal (viz první výpis lsusb).
Držte palce
ps: je možné, že když by se mi nějak povedlo dát partitiony na ten ext. disk, že by to poznalo skutečnou velikost 250 gb a nejak to naformátovalo zprávně ?
Edit: takže podle očekávání, pres diskety mi to nic nenašlo, to bych se divil kdyby na ty diskety narvali ovladace pro usb
jeste nejakej nápad ?