Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GG mi spadnul  (Přečteno 1815 krát)

sallkosh

• Návštěvník
GG mi spadnul
« kdy: 05 Září 2007, 15:23:10 »
Ahojte, tak sem si nainstaloval tribe 5, stahnul si nejaky softiky apod. , poladil si trochu desktop looking a mdlel sem si ruce, jak to pekne maka.
Az do momentu, kdy jsem restartoval...

Zrejme po dokonceni bootovaciho rezimu, ve fazi kdy se ma startovat X, mi vyskoci okno ,,The greeter application appears to be crashing. Attempting to use a different one." Kliknu na ok, nasleduje to, ze mi parkrat problikne display, ale akce se stale opakuje. Kdyz se na bootuju do safe modu, a dam startx, tak se dostanu normalne do zakladniho grafickyho rozhrani. Zde se nabizi otazka jestli je moznost jako ve woknech nejakyho system restore? Nebo co mam delat. Mam podezreni, ze se to stalo nejspis tim, jak sem pridal skype a knotes do  Session>additional startup programs nebo nejakejma stahlejma aktualizacema. Existuje v GG zpusob, jak se dostat do stavu pred mnou nainstalovanymi programy?

Prosim o radu a predem za ni dekuju.

Nejspis to nebude treba, ale co kdyby> Jedna se o laptop Hp 6710b, s tim novym chipsetem.
uz sem si s nim uzil pri instalovani alternate CD FF a updateovani xserveru pres prikaz. radek

qUAKER

• Host
GG mi spadnul
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2007, 22:05:02 »
nejak se pokazil start tematu GDM. ve feistym se da automaticky default tema..v gg by to melo tak jit taky.. nabootuj do recovery modu a dej prikaz dpkg-reconfigure gdm

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
GG mi spadnul
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2007, 06:48:52 »
jj jak rika quaker melo by to pomoci.. pokud ne tak je jeste moznost prez recovery po to co bude fungovat GMD jde naject do defaulniho nastaveni prostredi bez vami provadenych zmen, je mozne ze to mohl zpusobit skype nebo neco jineho.. u GG delam update kazde 3 dny. nejdrive ve virtualu a pokud je vse ok potom normalne na stroji..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

sallkosh

• Návštěvník
GG mi spadnul
« Odpověď #3 kdy: 06 Září 2007, 11:04:31 »
Tak bohuzel, ten prikaz dpkg-reconfigure gdm mi moc nepomohl. Napsalo to > Reloading GDM configuration...
    > Changes will take effect when all current X sessions have ended.
    > invoke-rc.d: initscript gdm, action "reload" failed.

ale jinak trefa do cernyho, urcite je problem v Gnome display manageru. :)
Nelze nejak z cdcka preinstalovat GDM? Nebo jaka je cesta k tomu defaultnimu nastaveni prostredi?
Diky
Jackobson!

sysel2

• Návštěvník
GG mi spadnul
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2007, 22:39:23 »
GG sem taky testoval ale jenom na virtualboxu. naistaloval jsem to, nastavil, restartoval a už jsem nenabootoval. takže si počkam na finalni verzi

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
GG mi spadnul
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2007, 18:16:58 »
doporucuji na finalni verzi a tribe jsou prece jako beta :)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.