"
http://notebook.cz/clanky/technologie/2 … deon-X300/"
ano tenhle link pojednává o dedikované grafické kartě Ati Radeon X300

Ale to vy nemáte, zjistěte si nejdřív přesně co máte v notebooku :-P
"... tvrdil jsem snad, že má vlastní paměť? .. psal jsem, že má linkovaných "staticky" 128MB (samozřejmě z RAM většinou volitelné v BIOSu) a dalších 128MB si může alokovat "dynamicky" (samozřejmě opět z RAM)... tudy vedla úvaha ... a teď mi vysvětli proč ne"
je možný že tahle úvaha je správná. S tím, že standardně volitelná v BIOSu je až 128 MB (z ram) což je pravda a zbytek si alokuje dle potřeby také z ram. Ovšem nikdy jsem neviděl ve specifikacích ATI Xpressu 1100 že by tuto fci podporoval. Samozřejmě alokovat to umějí technologicky dedikované karty s vlastní ram. Jenže proč by alokovala integrovaná grafika dle biosu a ještě dalších 128 MB ram dynamicky ? Vždyť taky počítejte stím, že je to omezený tím kolik máte ram, sotva vám alokuje 128 + 128 MB ram pokud nemáte víc jak 1 GB paměti zdůrazňuju více, zaprvé na integrovaných grafikách se nehraje povětšinou se na nich nedá ani tvořit v 3D nemají na takové projekty dostatečný výkon. Teď mi vysvětlete proč by teda alokovala tolik paměti když prakticky do ní nic neukládá ? To leda, že by se zbláznil BIOS a jen tak ze srandy alokoval zbytečně 256 MB kartě která sotva využije svých zabraných 128 MB z ram ? Nemožné to není ale proč by to dělalo a zbytečně si to ubíralo alokovaných 256 MB z ram když by je systém mohl využít jinak než pro účeli integrované grafiky ?