Tak jsem dal qmake bez parametrů. To je asi dobře, protože mě to vytvořilo nějaké adresáře z dalšími soubory a soubory s koncovkou "..cpp" a naběhl prompt. Ale po příkazu make mě to až na konci hodí chybu:
/usr/share/qt3/bin/uic f_prihlaseni.ui -o .ui/f_prihlaseni.h
/usr/share/qt3/bin/uic f_menu.ui -o .ui/f_menu.h
/usr/share/qt3/bin/uic f_prihlaseni.ui -i f_prihlaseni.h -o .ui/f_prihlaseni.cpp
g++ -c -pipe -Wall -W -O2 -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_THREAD_SUPPORT -DQT_SHARED -DQT_TABLET_SUPPORT -I/usr/share/qt3/mkspecs/default -I. -I/usr/include/qt3 -I.ui/ -I. -I.moc/ -o .obj/f_prihlaseni.o .ui/f_prihlaseni.cpp
/usr/share/qt3/bin/uic f_menu.ui -i f_menu.h -o .ui/f_menu.cpp
g++ -c -pipe -Wall -W -O2 -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_THREAD_SUPPORT -DQT_SHARED -DQT_TABLET_SUPPORT -I/usr/share/qt3/mkspecs/default -I. -I/usr/include/qt3 -I.ui/ -I. -I.moc/ -o .obj/f_menu.o .ui/f_menu.cpp
/usr/share/qt3/bin/moc .ui/f_prihlaseni.h -o .moc/moc_f_prihlaseni.cpp
g++ -c -pipe -Wall -W -O2 -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_THREAD_SUPPORT -DQT_SHARED -DQT_TABLET_SUPPORT -I/usr/share/qt3/mkspecs/default -I. -I/usr/include/qt3 -I.ui/ -I. -I.moc/ -o .obj/moc_f_prihlaseni.o .moc/moc_f_prihlaseni.cpp
/usr/share/qt3/bin/moc .ui/f_menu.h -o .moc/moc_f_menu.cpp
g++ -c -pipe -Wall -W -O2 -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_THREAD_SUPPORT -DQT_SHARED -DQT_TABLET_SUPPORT -I/usr/share/qt3/mkspecs/default -I. -I/usr/include/qt3 -I.ui/ -I. -I.moc/ -o .obj/moc_f_menu.o .moc/moc_f_menu.cpp
g++ -o mx .obj/f_prihlaseni.o .obj/f_menu.o .obj/moc_f_prihlaseni.o .obj/moc_f_menu.o -L/usr/share/qt3/lib -L/usr/X11R6/lib -lqt-mt -lXext -lX11 -lm -lpthread
/usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/4.1.2/../../../../lib/crt1.o: In function `_start':
(.text+0x18): undefined reference to `main'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [mx] Error 1
a tomu tedy vůbec nerozumím.