Tak jsem panove dal na Vase rady a vydal s v badani naznacenym smerem.
Bohuzel jsem neprisel na nejaky snadny zpusob, jak vypisy z terminalu zkopirovat nekam na ntfs disky, ktere pouzivaji W2000 (jsou v ubuntu pouze pro cteni) a zjistil jsem, ze mi nefunguje ani disketova mechanika "Unable to mount...".
Tak alespon priblizne a mymi slovy:
lspci -v ukazuje sitovou kartu Intel Corp. stejne jako dalsi PCI zarizeni a nevypada na tom na prvni pohled nic spatne (par radek velmi podobnych jinym PCI zarizenim)
ifconfig ukazuje pouze loopback a nic jineho
logy /var/log/syslog a /var/log/kern.log o te sitovce neco zaznamenavaji, ale jako chyby to nevypada, spis nejake normalni zaznamy o nacteni a bezne funkci
jeste poznamenam, ze v grafickem prostredi je karta v polozce System/Administration/Networking take normalne videt
Zkusil jsem dnes jeste jeden pokus a pripojil kartu proti Cisco boxu, na kterem jsem nakonfiguroval DHCP. DHCP je prokazatelne nakonfigurovano spravne a Cisco take chodi v poradku - overeno ve W2000, kde bez problemu pridelilo adresu z nastaveneho range.
V Ubuntu jsem zkusil (pres graficke prostredi, v terminalu to neumim) zadat, ze sit se ma nacist z DHCP. Chvili tam jezdilo okynko, jako ze nacita, pak se port zatvaril jako "active" - to uz jsem malem zajasal, protoze to se mi nikdy predtim nepovedlo, ale ifconfig stale ukazoval jenom loopback a nic jineho.
Tedy pokrok zadny.
Ani nevim proc, ale ohromne me to zatvrdilo a nova sitova karta nepujde do kompu opravdu drive, dokud tato nebude pod Ubuntu chodit (a nebo dokud se nenastvu na Ubuntu a neposlu ho pryc). Nikam nespecham, chci tomu prijit na kloub, takze pokud by byl nekdo ochoten poradit, budu velmi rad.
Kdyby se nasel nejaky elegantni zpusob, jak zkopirovat vystupy z terminalu do textoveho souboru, ktery by pak byl videt z W2000, take by to dost pomohlo, me nic nenapada.
Diky!