allij(předminulý příspěvek) - na tom něco bude.
Mně osobně právě vyhovuje jednak vytržení ze stereotypu a jednak právě ona věc, že je radost a zábava pracovat s linuxem, těšit se na nová vylepšení skoro každý den, dívat se, jak to funguje, učit se "novinkám", o kterých jsem si nechával v okýnkách jenom zdát (třeba milá drobnůstka - kopírování kolečkem) a hrát si. Pro mě není vůbec důležitý fakt, který systém je objektivně lepší, protože pro mne je nejlepší "ten můj" systém, ke kterému jsem si vytvořil snad až osobní vztah svými zásahy dovnitř, pocit, že systém není jen něco studeně řadového, co má každý druhý a u každého druhého to vypadá stejně, snad vyjma wallpaperu je, zní to divně, opravdu hřejivý. Jde o to, že co si člověk neudělá sám, z toho nikdy nevytěží 100%, protože má svoje nápady a chtěl by je realizovat, usnadnit si práci svým způsobem, vše si přizpůsobit po svém.
Vím, zní to zvláštně, ale můžu jednoznačně označit "můj linux" v přeneseném slova smyslu jako svůj domov, i když vím, že ostatní mají třeba bazén, velkou zahradu, 4 koupelny a sporťáka v garáži. Přesto mi tento pocit nemůže nikdy žádný jiný systém dát(v současné době, kdy se spíš po této scéně rozkoukávám).