Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenOffice - kontrola přeskakuje na angličtinuz češtiny[vyřešeno  (Přečteno 2165 krát)

alias75

• Návštěvník
Dobrý den .Nevím jak mám nastavit aby kontrola pravopisu proběhla  v češtině.Češtinu mám mám ji i nainstalovanou , ale když dám kontrolu pravopisu tak první slovo naskočí jako kontrola podle slovníku CZ , ale hned po opravě jednoho slova skočí zase angličtina.Když to změním na češtinu tak vydrží jen jedno slovo a skočí tam zase angličtina.v Nástroje/Nastavení/Jazyková nastavení jsem vybral češtinu , ale žádná změna.Poradítě prosím jak na to?
Omlouvám zda je můj dotaz stupidní , ale bojuji s Ubuntu teprve týden.
Děkuji.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
OpenOffice - kontrola přeskakuje na angličtinuz češtiny[vyřešeno
« Odpověď #1 kdy: 24 Září 2007, 20:46:35 »
I když se hrabu stále v nastavení OOo, s takovou věcí jsem se nesetkal. Dotaz bych spíše pokládal přímo na stránkách OOo: http://www.openoffice.cz/forum , ale pokusíme se najít řešení.

1.Zkuste označit celý tex "CTRL+A" a změňte typ písma na jiný a potom zkuste znovu kontrolu pravopisu.
Nebo
Uložte dokument do souboru .txt, pokud jste kopíroval text z MS Office do OOo a zkuzte v .txt kontrolu pravopisu.

2.Pak bych přímo z dokumentu zkusil Jazykové nastavení. Nástroje→Volby, najít Jazykové nastavení, to rokliknout a mrknout se do Pomůcky pro psaní. Ve Volby zatrhněte Zkontrolovat ve všech jazycích.

3.Máte nainstalované nejnovější slovníky? Přes Soubor→nainstalovat nové slovníky.

4.Jakou verzi OOo používáte?

alias75

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Září 2007, 06:38:27 »
Děkuji za snahu a tady jsou moje kroky.
V .txt kontrola šlape správně.V .doc nejde kontrola ani po změně písma.Tedy jde jen jedno slovo a pak šup je tam angličtina.Tím tedy (doufám že správně) předpokládám , že slovníky jsou ok.Verze Oo mám 2.2.0.Byla součástí Ubuntu , které jsem stahoval před cca 4-mi dny.
V menu  Soubor nemám možnost nainstalovat nové slovníky. (asi to bude verzí).Když jsem chtěl stáhnout novější myslím 2.3 (doufám , že to nemotám s něčím jiným) tak mě instalátor hlásil jeden error za druhým.Vzhledem ke své neznalosti Linuxu jsem to vzdal.
Výše jsem odpověděl i na dotaz ohledně verze.

Ještě jednou děkuji.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 25 Září 2007, 07:30:09 »
Jak předpokládám, nemáte aktualizované slovníky. V OOo jsou sice slovníky nainstalované, ale je občas aktualizovat na vyšší verzi.

Spusťte textový editor Writer a ze Soubor→Průvodci, vyberete Instalovat nové slovníky. Nikoiv v menu Ubuntu, ale OOo. Dejte česky a postupujte podle průvodce, nic to není.

Píšete, že v .txt kontorla běží správně. Zkuste uložit soubor do .odt, což je standartní formát OOo a zkuste kontrolu pravopisu, já myslím, že to půjde. Pokud ukládáte dokumenty v .doc nebo kopírujete z MS Office, tak se stává, že si to některé věci přtáhne z MS Office a pak se to může hádat mezi sebou.

alias75

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2007, 05:20:13 »
Tak jsem provedl instalaci slovníků a stejně žádná změna.Nedalo mě to a sepsal jsem si krátký text přímo v Oo sám a ejhle ono to šlapalo. Začal jsem se pídit po původu toho původního dokumentu a asi jsem na to přišel.Byl napsán Na MDA Vario , které má OS WM5.Myslím si , že to by mohl ten problém. Na každý pád i tam začala šlapat kontrola pravopisu , když jsem jsem dokument uložil jako .txt soubor a teprve potom v Oo ho otevřel Writem a pak uložil jako .doc .Napadá mě jedině jestli je jiné kódování z WM5 , ale je to je to jen domněnka nezkušeného uživatele.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 26 Září 2007, 13:38:35 »
Takže vyřešeno

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.