Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zrušení psaní hesla při spuštění + další otázky [vyřešeno]  (Přečteno 3725 krát)

Phetronius

• Návštěvník
Takže jsem se konečně dokopal k tomu abych si ošahal Linux... asi jako hlavní důvod bylo to, že jsem chtěl mít na síti připojený kompl beze všeho nelegálního softu...
No takže jsem na radu mého známého (ja mu neříkal fanatik, ale jehovista - viz jeden článek na foru/wiki o tom jak odpovídat na otázky ohledně Linuxu) šáhl po Ubuntu.
mé dojmy: kdyby nebylo problémů s ovladači grafiky a tím, že aby si člověk nastavil rozlišení takové jaké chce, musí 3 hodiny pročítat fórum... tak by to i šlo. Docela mne Ubuntu zaujalo, takže už nečtu fóra jen třetí hodinu, ale druhý den ;) a dostal jsem se k tomu, že už to jakž takž jede jak chci. (ovšem kdykoliv teď uslyším že Linux UŽ je i pro nezkušené uživatele... budu se nahlas smát... ale to je jen vsuvka.)

mé problémy:

1) jde nějak zrušit to, že při startu systému musím naklikat své jméno a heslo? nejde nějak nastavit to, že prostě to najede hned na plochu?

2) existuje nějaký prográmek na úpravu vzhledu Linuxu? (nemyslím nijaké těžké úpravy, ale myslím tím úpravu startovací obrazovky, plochy, ikony, vypínací obrazovky...ale aby to bylo vše v jednom (aka něco jako tune-up pro win)) (mmch - s xml neumím, odkaz na ten návod jsem taky našel)

3) asi mi napíšete nějaký prográmek co jsem někde zahlídl při úplném počátku, než jsem musel reinstalnout - měl jsem ho a stáhl jsem si i nějaké předchystané věci - ovšem - existují i NORMÁLNÍ themes, kde není ani vidu ani slechu po tučňákovi, tlapce, nadpisech souvisejících s Linuxem? a určitě uvítám odkaz na ten prográmek - pro případ nouze ;)

4) jak dostanu na plochu koš? :) jsem prostě zvyklý ;)

5) jak dokážu změnit pořadí "aplikace místa systém" na "systém aplikace místa" + jak se zbavím toho ošklivého symbolu ;) před aplikacemi?

6) jak donutit nvidia settings, aby mi nastavily obrazovku, frekvenci tak, aby to bylo i po restartu? ovladače jsem nahodil až díky envy (jako ovladače byly od počátku, ale nešlo měnit (klikavě) nijak pořádně rozlišení + další věci ohledně grafiky) a pak díky editu configu jsem dostal i jiné rozlišení do normálního nastavení rozlišení co je v Ubuntu standartně... ale... prostě chci vědět jak to udělat aby to šlo hned přes nvidia settings...

- prosba: pokud mi tedy budete radit, prosím o to aby když je to možné a vy to víte, aby jste mi dali i klikací návod... já bych rád věděl postup i do příště a přes příkaz si to nezapamatuju jak přes klikání...

- prosba č. 2: pokud se to řešilo, nepište mi "řešilo se to tisíckrát", protože po dvou dnech na fóru jsem na tuhle větu kapánek alergický ;) jestli se na něco ptám tak si říkejte, že jsem taková lama, že jsem to nenašel... a prostě jen odkaz na tu diskuzi... díky za pochopení ;)

uff a nakonec - Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn" + compiz fusion, intel p4 2,4 + cca 800ram + geforce 4200ti... pokud budou další požadavky na hw tak hned dodám odpovědi...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
zrušení psaní hesla při spuštění + další otázky [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2007, 22:45:52 »
1) Autologin v Systém -> Správa -> Přihlašovací obrazovka
2) třeba balík gnome-art
3) gnome-art.org je stránka, kde jsou témata
4) Alt+F2 -> gconf-editor -> apps -> nautilus -> trash_icon_visible
6) neděláním přes nvidia-settings ale přes /etc/X11/xorg.conf viz: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3129

ad prosba 1) Postup klikáním je často docela zdlouhavý a nedá se pořádně popsat
ad prosba 2) Jste tu nový, je to pochopitelné... Ale hledání je důležitá věc, naučte se to, hodí se to i do běžného života
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2007, 22:53:11 »
1) System / Sprava / Prihlasovacia obrazovka - zalozka bezpecnost
2) Existuje ale nespomeniem si, nepouzivam. Ubuntu mi kupodivu najviac vyhovuje vzhladom take ake je po instalalcii
3) System / Predvolby / Tema ?? myslim ze tak to bolo v FF.
4)
5) Myslim ze to neprehodis, ale vsak si to daj prec a daj si tam applet Hlavne menu. Ale asi nie, lebo to je potom ako vo win, vsetko pod jednym tlacitkom, akorat ze tebe sa to tlacitko nepaci. Ten "osklivy" symbol je symbol ubuntu, to ako keby sa ti vo win nepacilo logo MS a symbol okien.
6) S nvidia-settings nerobim, mne islo vsetko nastavit hned po instalacii s Restricted driver managerom.

No tak neskoro :D
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Phetronius

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2007, 23:12:04 »
Takže díky oběma pánům!

Dostal jsem se opět kousek dál :)

jen bych dodal - však ve winech mám taky takové úpravy, že by člověk marně hledal ty "zarytě" winďácké značky a typické věci... vše jde odstranit ;)

ale na tom fóru, kde jsou ty věci pro změnu vzhledu jsem už viděl že to někdo změnil, takže všeho dočasu...

jen ještě otázka - jak na ten applet? ono, popravdě, když je to v jednom sloupci tak mi to vyhovuje nejvíc... zvyk je zvyk :)

ještě určitě budu mít nějaké otázky k Compizu a taky k přehrávání DVD atd. ... takže co zas nedohledám, na to se budu ptát ;)

zatím díky a mějte se...

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2007, 08:39:46 »
->PANEL APLET
Osobne se mi vice zamlouva zpusob GNOME -> system je zvlast, aplikace jsou zvlast a mista jsou zvlast....... je to prehlednejsi, praktictejsi, sofistikovanejsi a rychlejsi. Zvyk je zvyk, ale mne (po 10 letech nadvlady Draba jmenem MS) se ten zvyk podarilo prekonat za 5 minut a sem stastnejsi, flexibilnejsi pri hledani.....
I <3 TRANCE mjuzik

Phetronius

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Září 2007, 10:11:14 »
diky, až přepnu na Linux tak hned ozkouším. (no já se snažím o zkřížení MS a Linuxu především také kvůli rodičům, kteří mají problém i ve winech ;))

mmch další problém - nainstaloval jsem si mplayer a při spuštění jakéhokoliv videa se mi objeví tahle hláška:

fatal error!
error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

co to přesně znamená a jak se toho zbavit? podotýkám že grafika je nainstalovaná UŽ v pohodě a v ostatních věcech funguje bez problémů...

předem díky. PM

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 28 Září 2007, 10:18:22 »
MPlayer → Preferences (nabídka se otevře při pravém kliku na okna) → Video → změnit driver (pokud máte xv tak na x11, příp. obráceně).

anicka

• Host
« Odpověď #7 kdy: 29 Září 2007, 14:23:10 »
Z technických důvodů jsem musela zkrátit název tématu, aby bylo možné označit jako [vyřešeno]. Děkuji za pochopení. :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:51:39 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
« Odpověď #8 kdy: 29 Září 2007, 14:44:05 »
Citace: Phetronius
diky, až přepnu na Linux tak hned ozkouším. (no já se snažím o zkřížení MS a Linuxu především také kvůli rodičům, kteří mají problém i ve winech ;-))
Jestli se Vám spíše líbí prostředí Windows :-) tak bych si být Vámi místo Ubuntu (grafické prostředí GNOME) spíše nainstalovala Kubuntu (grafické prostředí KDE).
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:52:00 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.