ne, nerozumíme si
1) já jsem kamarádovi převedl 80% PC na OS LINUX, včetně šablon dopisů a dalších věcí
zbývá zlikvidovat 6 PC ve 4 pobočkách, ale je tam účetnictví
2) on zaplatí převedení účetnictví na LINUX, u toho si vychová 1 až 2 lidi pro sebe jako IT(ty budou i ta podpora), zatím mu to dělám já a už mne to nebaví
3) chce aby to bylo pod OPEN licencí, a jelikož to bude projekt pod hlavičkou jeho firmy, chce mít právo podpory pouze on (jestli taková licence existuje, to nevím) - platilo by to částečně nový vývoj
no a to nejhorší, musím to dát dohromady do konce roku (tady jako podklady), příští rok bude paralelní chod obou účetnictví a 2009 chce jet už jenom na OS LINUX
nyní má 33 PC, z toho jen 6 na W98
teď stavíme dalších 12 PC a příští rok bude asi 20 nových PC z toho polovina notebooku
má jeden centrální server (pošta, data, zálohy) a v každé pobočce malý server (4 ks)
účetnictví má jet na malých serverech a zálohovat na velký server (jediný má pásku)
uff - problém je, že umím jen C++, ale podle mne by bylo ideální PHP (nezávislost na OS)
jelikož jsem už tlačen časem, hladal jsem něco jako FOXPRO, který ovládám perfektně a nebo něco pro databáze přímo k RUBY nebo PYTHON

, to by bylo také přenositelné
no prostě nevím co hledám , proto volám ...
kdo v čem děláte databáze - rychlost (funkčně, ne programování), velký objem dat, přenositelnost na WIN, LINUX minimálnědíky :-)