naucil jsem se zit s tim co mi nefunguje (zejm. acpi sleep states a .. // asi uz nic jineho). protoze se zivim psanim podivne necitelneho textu s pointou, co pochopi jen kompilator a obcas i debugger, je pro me Linux to prave.
fotky neupravuju (ale verim, ze gimp to zvladne), masivne nestahuju (ale nicotine aka soulseek, torrent a dc_gui2 aka dc++ mi funguji ok), grafiku mam nvidii (takze beryl mi krasne funguje i s tc:elite), nekomunikuju

(skype nepouzivam, gaim mi funguje ok a k icq protokolu mam bytostny odpor) a vubec jsem takovy pc_user z doby kamenne..
Windows mam taky (mam pro ne 2parts - 4GB system a 14GB rest of it -- takze diky bohu 10Gb m2tw mi nedovoli nainstalovat nic jineho..) -- zapinam je pouze kvuli medieval2:tw .. asi casteji nez je zdravo -- nicmene v minulem zivote jsem byl eunuchem u dvora Alexandra Velikeho, takze tato ma slabustka je pochopitelna..
dovolim si zde opisem napsat par zaporu a kladu windowsu:
+++
1) behaji tam hry (v mem pripade hra) ..
2) pokud je mate zaplacene, jejich uzivani prinasi opojny pocit "zivota na vysoke noze"
3) je na ne spousta "profesionalnich aplikaci", ktere s kombinaci obsahu Vasi srajtofle mohou opojny pocit z #2 prijemne zintenzivnit
4) nejde na nich beryl a ani compiz -- to znamena, ze vas nepopuzi "pubescentni hracky" aka 3d desktop
5) maji vetsi hw naroky -- takze muj drahy ntb, pod Linuxem fungujici na 20% vykonu, se v nich uzije mnohem lepe a efektivneji..
---
1) maji osklive a stale stejne logo..
2) nejde na nich ssh s "-Y" (s "ypsilonem")
3) maji jen jedny hnusne a propagandisticke stranky (
www.microsoft.com)
4) Bill Gates ma vic prachu nez M.Shuttelworth a nebyl ve vesmiru
5) Funguji tak dokonale, ze v nich 8 hod. po zapoceti instalace nejni co resit.. (nuda)