Ahoj,
Ráno jsem přeinstaloval BIOS z verze 7.07.01 na 7.10.03 (základní deska Asus M2N, AMD Athlon 300 +, 80 GB Ata win, 160 Sata II Ubuntu), protože do původního BIOSu jsem se nemohl dostat a musel jsem znova zavádět GRUP, po každém spuštění PC.
GRUP naběhl v novém BIOSu normálně (GRUP loading 1.5), tak jako výběr systému. Vyberu win a naskočí. Pokud vyberu Ubuntu nebo samo naběhne po odpočítání času, skočí hláška:
STARTING UP ...
[98. 903736 ] .. MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC
[99.082853 ] Kernel panic-not syncing: IO-APIC + timer doesen't work! Boot w ith APIC=DEBUG and send a report. Then try booting with the 'NOAPIC' option [99.082890]
Hledal jsem na googlu, tady na foru, ale nic podobného jsem nenašel.
V BIOSu na kartě POWER, přehazuji v ACPI SUPPORT mezi [ACPI v1.0] a [ACPI v2.0]. Pokud to přehodím dostanu se do Ubuntu, ale zase ne do win.
Zkoušel jsem nabootovat z Live CD, které naběhlo. Dal jsem instalovat, ale skončilo to stejnou hláškou, jako nahoře.
Nemá někdo zkušenosti se stejnou základní deskou a BIOSem? Rád bych věděl, co mám nastavit. Mořím se s tím už od rána a už opravdu nevím, co mám v BIOSu nastavit.
Zkoušel jsem po naběhnutí GRUP mačkat klávesu E (někde na fóru tu to je). Naskočí nastavení, ale nevím kde mám napsat NOAPIC.