Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: CD nenabootuje [vyřešeno]  (Přečteno 3370 krát)

kucix

• Návštěvník
CD nenabootuje [vyřešeno]
« kdy: 05 Října 2007, 21:15:54 »
Chci si nainstalovat Ubuntu na svém notebooku (Fujitsu-siemens - Amilo Pi2515)...
Vložím CD, zeptá se mě to, co chci udělat, tak zvolím Spustit Ubuntu, zavede se linuxove jadro, pak tam běhá takový ten statusbar sem a tam a pak mi to vyhodí hlášku:
/bin/sh/: can't acces tty: job control turned off

Tak píšu sem ;)

Poradí někdo?
« Poslední změna: 19 Října 2007, 19:20:36 od Milhouse »

Pavel Půlpán

Re: CD nenabootuje
« Odpověď #1 kdy: 05 Října 2007, 21:39:58 »
Tento problem se cas od casu vraci... zejmena v pripade novejsich notebooku, pro ktere jeste nejsou dostatecne opatchovana jadra. Uplne stejny problem jsem resil pred tydnem na jednom Aceru. A to jsem ho vybiral tak, aby mel komponenty maximalne mozne kompatibilni s Linuxem. Jediny distro, ktery si poradilo bylo Gentoo... :-\

Nicmene, treba bude stacit si pohrat s parametry bootu:
noapic nolapic acpi=off

kucix

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Října 2007, 08:40:04 »
pochopil jsem to tak, ze mam dat moznosti, nebo co to bylp ... tusim F6 a pak na konec dopsat ten kod...
skoncilo to uplne stejne... :(

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2007, 12:21:29 »
ahoj. přímo s tou hláškou ti neporadím. neznám způsob jak to obejít. ale faktem zůstává to, že se to objevuje hlavně u nových modelů přenosných počítačů. je to způsobeno nedostupností ovladačů pro daný ntbk daného distra. chtěl jsi ubuntu, s prostředím gnome. stáhni si přímo debiana a nainstaluj si ho. stačí ti první dvd. v základu po instalaci je právě prostřední gnome. samozřejmě, že si můžeš doinstalit jakékoliv jiné. neměl by jsi mít problémy s instalací na novějších i  na starších počítačích. ja osobně používám kubuntu. je pro mě hodně přívětivé, vzhledově velmi pěkné. ale vzhledem k některým špatným vlastnostem které se mi tu projevují (na ntbk hp) a se kterými nic nenadělám, i když má nastaveno jinak, zkouším přímo debiana. neříkám že mi nechunguje, jen pár drobností mi tu trošku strpčuje život. ubuntu vychází taky z něho. debian se mi zatím chová velmi stabilně. instalace probíhá slušně, je v češtině. hodně zdaru s linuxem.

p.s. nebo zkus ještě chvilku počkat na oficiální vydání nové verze 7.10. v tomto měsíci by měla být uvolněna
« Poslední změna: 06 Října 2007, 12:36:06 od martasek »

Culprit

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.maxthon.cz
« Odpověď #4 kdy: 08 Října 2007, 07:21:38 »
Pokud máš připojenou disketovou mechaniku, mohlo by pomoci vložit libovolnou disketu do mechaniky.
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

K4N3C

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Října 2007, 08:13:25 »
Tak se pripojuji k dotazu :( Deje se mi uplne to same, ale ne na novem notebooku, ale na docela starem desktopu (AMD Athlon XP 1600+). Vazne neexistuje reseni jak to obejit? Jinak tato rada:

Pokud máš připojenou disketovou mechaniku, mohlo by pomoci vložit libovolnou disketu do mechaniky.

Nijak nefunguje..zkusil jsem to a jedine co mi to dalo byla mala nadeje v podobe delsiho nacitani statusbaru a osklivych zvuku z me floppy :) Ale i tak dekuji za pomoc..

Jeste nejaky napad?

//edit
Jeste chci podotknout, ze se snazim nainstalovat vezi 7.04 "Feisty Fawn" :) Aby bylo me info kompletni..
« Poslední změna: 08 Října 2007, 08:15:24 od K4N3C »

Culprit

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.maxthon.cz
« Odpověď #6 kdy: 08 Října 2007, 15:21:24 »
Nijak nefunguje..zkusil jsem to a jedine co mi to dalo byla mala nadeje v podobe delsiho nacitani statusbaru a osklivych zvuku z me floppy :) Ale i tak dekuji za pomoc..

Jeste nejaky napad?

//edit
Jeste chci podotknout, ze se snazim nainstalovat vezi 7.04 "Feisty Fawn" :) Aby bylo me info kompletni..
Na mem stroji byl tento problem timto vyresem :)
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

Pavel Půlpán

« Odpověď #7 kdy: 08 Října 2007, 16:10:12 »
K4N3C: Nez se pustis do nejakeho dalsiho trapeni s Feisty, zkusil bych treba vyvojovou verz Gutsy. Ma novejsi jadro, bug by mohl byt opraven. Vydani finalky je uz ale za dvermi (nebo Woknem??? ;D)...

K4N3C

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Října 2007, 09:23:58 »
K4N3C: Nez se pustis do nejakeho dalsiho trapeni s Feisty, zkusil bych treba vyvojovou verz Gutsy. Ma novejsi jadro, bug by mohl byt opraven. Vydani finalky je uz ale za dvermi (nebo Woknem??? ;D)...
Tak budeme se drzet radsi vyrazu "za dvermi" :)) Dekuji za radu, zkusim pockat na final verzi Gutsy a doufam, ze se muj problem vyresi..
Jeste k rade s disketou-nijak jsem nechtel tvou radu zlehcovat, jsem opravdu rad za kazdou radu, takze i tak dekuji a treba to nekomu jinemu pomuze..

hecubah

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 09 Října 2007, 23:10:37 »
Mám úplně stejný problém. Mám notebook Acer Extensa 5220, bohužel jsem začátečník, tudíž prozatím používám Linux Slax ze svého boot flashe:) na GG se těším, jestli tam bude tato chyba opravena, je to jasná volba.

Luban

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 15 Října 2007, 10:04:30 »
Takže jediné zatím známé řešení je čekat na GG?
Ubuntu 6.04 to to jde. Neví někdo proč?
« Poslední změna: 15 Října 2007, 11:38:50 od Luban »

K4N3C

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 18 Října 2007, 18:55:13 »
Tak uz taham gibbona a o vikendu uvidime, zda se tim problem vyresi...doufam, ze ano, protoze pokud ne, tak budu muset asi zkouset jinou distribuci a to se mi vubec nechce :( Ke kubuntu jsem si vybudoval takovy hezky, ac platonicky, vztah :)

Pavel Půlpán

« Odpověď #12 kdy: 18 Října 2007, 19:00:21 »
Takže jediné zatím známé řešení je čekat na GG?
Ubuntu 6.04 to to jde. Neví někdo proč?

Ma starsi jadro... ten bug vyplaval na povrch asi az dyl.

Mam podobny kuriozni problem s Gentoo. Lonska verze 2006.1 bootuje v pohode, ale letosni 2007.0 s jadrem 2.6.19 nenamountuje instalacni CD. :-\

S tim Gentoo to neni provokace. ;D Jenom chci rict, ze podobne problemy nejsou jenom u Ubuntu. :) Nebootuje mi ani zivy Debian Sid! :-\ Hardware je hold... pekna *****! 8)

K4N3C

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 18 Října 2007, 20:38:51 »
No hura...tak mighty gibbonek muj problem opravdu vyresil. Prave jedu na LiveCD a zitra to instnu :) Snad se postesti..

kucix

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 19 Října 2007, 14:58:53 »
Tak.. nove Ubuntu se nainstaluje v pohode... Timto je problem vyresen ;)

Luban

• Závislák
Re: CD nenabootuje [vyřešeno]
« Odpověď #15 kdy: 19 Října 2007, 22:08:58 »
Uvidíme, zda to zabere i na ten Acer.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.