Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zamrzne instalace ubuntu FF - zkusenosti? reseni?  (Přečteno 2816 krát)

kerberosk

• Návštěvník
  • Život je otázkou priorit.
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
zamrzne instalace ubuntu FF - zkusenosti? reseni?
« kdy: 11 Října 2007, 23:36:55 »
A tak jsem si zase jednou naběhl ... zkusil jsem instalaci Ubuntu a Kubuntu na dvou pocitacich, na obou se takrka soucasne sekne instalace ... nastavil jsem jazyk, cas, deleni disku, uvivatele ... spustil instalaci, ta nabehla asi na 15% a cele to vytuhlo ... pokud uz s tim nekdo bojoval, popr. zvitezil, dejte vedet, pomuzete ... tady jsem narazil jen na neurcite napady

prozatim chci zkusit alternate cd, jeste netusim, jak se s tim pracuje ... pisne sem nekdo jednoduchy navod, popr. poznamky, na co si dat pozor?

moje pozn.: na linuxu bezim uz 10 mesicu, vyzkousel jsem ruzne distribuce, a skoncil u ubuntu, citim se vnitrne obohacen, ze jsem prozrel a pochopil, ze windows nejsou vsechno ... ale resenim ruznych vaznych i nevaznych problemu jsem uz stravil more casu, nejvaznejsi byla situce vždy při a po instalaci, rychle na forum distrubuce a hledat zapeklity navod ... rad bych linux dal propagoval, ale diky tomuhle vsemu si ho netroufam doporucit laickym uzivatelum, co pouzivaji klavesnici, mys a tlacitko start na caseu, kterych je v mem okoli spousta ... a to same je ted s temito dvema pocitaci ... no snad uz bude brzy lip ::)
nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog

luisah

• Závislák
Re: zamrzne instalace ubuntu FF - zkusenosti? reseni?
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2007, 15:01:47 »
S tímto problémem sem nebojoval, ale to alternate cd by mohlo fungovat, instaloval jsem pomocí něho xubuntu na počítač se 128 Mb ram. Nepamatuju si už přesně postup, ale neměj strach postup instalace je prakticky totožný s klasickou instalací s tím rozdílem, že je to vypadá jako když instaluješ win xp. Pokud už jsi prošel instalaci až za rozdělení disků, tak bys to měl zvládnout.

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2007, 21:54:37 »
Jeden neurčitý nápad/zkušenost navíc: Už se mi taky stalo, že se instalace vždy "zasekla" na 44% - instaloval jsem opakovaně na jedno PC, jednou jsem to pak nechal běžet a když jsem k tomu přišel o několik hodin později, bylo nainstalováno 8) Jinak alternate CD není problém - rozhodně ne, pokud instalujete na celý disk ;)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

g.o.o.f

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2007, 21:43:39 »
Zdar, sem ve světě linuxu úplně nový. Tedy už sem o něm dlouho slýchal, ale až teď sem se začal aktivně zajímat. Tak sem narazil na Ubuntu. Jenže mám problém :-\. Dostal sem origo CD 6.06, nejde mi spustit (nahlásí mi to error při bootování a pak se nic neděje. Tak sem si stáhl 2x Ubuntu 7.04 (pokaždé z jiného zdroje). Jak sem pak pátral po fórech, tak sem našel program na kontrolu iso souboru (to je ale OK). tak sem to podruhý vypálil pomalu (myslim že 12x - klidně to zkusim ještě znova 4x,pokud mi to pomůže- viz vaše rady). Ale pokaždý narazim na stejný problém. error a dál nic. Kontroloval sem CD a na mojim PC hlásí 5 files chybnejch a dneska sem to zkusil zkontorlovat na jinym PC a tam to nenašlo žádný špatný soubory. Tak co ted. Jo druhou mechaniku zrovna nemám - trochu problém si jí ted někde pučit. Ale zkoušel sem i DVD Kubuntu z časopisu Linux + a to samý ani se to nezavede a error, konec a nic se dál neděje. Jako čekal sem na začátek problémy, ale né takový (to samý má známej několik CD a DVD Ubuntu a Kubuntu a nakonec sehnal někde Mandrivu a ta mu šla naistalovat) Pls poraďte co dělat. Moooc bych chtěl zkusit tu svobodu Linux(Ubuntu) ;)
:-)

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #4 kdy: 16 Října 2007, 23:31:31 »
Ok, tak pokud to dobře chápu tak jste si na svém PC vypálil LiveCD Ubuntu, a když dáte po nabootování LiveCD zkontrolovat CD tak to zahlásí chybné soubory, zatímco na jiném PC ten test doapdne v pořádku.

Prosím můžete nějak popsat chybu kterou vám to hlásí? Nejlépe co to přesně píše.

Podle toho co píšete to vypadá že asi za to může mechanika, zkuste si to LiveCD vypálit někde jinde, když to vaše mechanika sama po sobě nedokáže přečíst.
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

depeha

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Října 2007, 12:36:00 »
aj mne sa to včera stalo po tom čo som "akutalizoval" FF na GG. Musel som dať naspäť FF, ale jedina možnosť bola nova inštalacia, lebo downgrade nešiel. pri inštalacii to tiež zaseklo, nechapal som prečo, až kým mi nedopalilo že mam vytiahnuť kabel zo sieťovky. Mám pripojenie na internet, ale cez VPN, takže pripojenie na internet počas inštalacie nefungovalo. Možno to pomôže.

g.o.o.f

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Října 2007, 18:55:21 »
Tak já jsem můj problém nakonec vyřešil ;). Mám DVD vypalovačku LG a když jsem pálil image na CD Nerem, tak mi to pak mechanika nečetla (pořád mi psala 5 špatných souborů). Když jsem to zkusil přes Alcohol 120%, tak se mě ptal jestli to má pálit na DVD, nebo CD. Dal sem tam teda DVD a už mi to čte! Včera jsem se konečně podíval na Ubuntu na mojem PC.
:-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.