Zdravím,
jsem totální linuxový začátečník, nedávno jsem nainstaloval Ubuntu 7.04 a kromě jiného mám následující problém:
při zprovoznění 3D akcelerace přes správce nesvobodných ovladačů (instaloval se driver xorg-driver-fglrx) dochází při pokusu o přepnutí uživatele nebo odhlášení uživatele k totálnímu zatuhnutí systému. Řeším to přes vypínač na počítači, ale radši bych nějak elegantněji.

Můj hardware:
Fujitsu-Siemens Scaleo Ja1611
Základní deska: ASUS M2R-FVM (asi něco zákaznického pro Fujitsu, na webu Asustek není k nalezení)
Procesor: AMD Athlon 64 X2 3800+
Chipset: ATI SB600, ATI RS485 (to RS485 je podle manuálu desky, správce HW vypisuje RS482)
Grafika: integrovaná, ATI Radeon Xpress 1150 (opět podle manuálu; lspci vypíše "01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS482 [Radeon Xpress 200]", ale předpokládám, že tady jde jen o nějaký chaos kolem obchodních názvů)
Ještě pro doplnění, nevím jestli je to relevantní k tomuhle problému: ohledně 3D akcelerace si nejsem moc jistý jestli je opravdu hardwarová. Při celoobrazovkovém režimu glxgears (nebo i při Planet Penguin Racer) jdou hodnoty FPS jemně přes 40.
Dá se to zatuhávání nějak řešit (myslím jinak než zrušením 3D akcelerace)?
Děkuji předem každému, kdo bude ochotný se tímhle chvilku zabývat.