Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: odinstalace Linuxu - Ubuntu  (Přečteno 19508 krát)

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
Re: odinstalace Linuxu - Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 19 Října 2007, 11:50:54 »
Žasnu. Na zákadě čeho má právo požadovat odstranění GNU/Linuxu a přítomnost Windows? K tomu prostě nemůže mít rozumný důvod. Je to zvůle. Pokud to jen trochu jde, doporučuje se tvrdě vzepřít. Co je to za firmu?
Promise her anything, but give her GNU.

Anti Virus

• Návštěvník
  • Obyčejný uživatel
« Odpověď #26 kdy: 19 Října 2007, 18:19:12 »
Technik je idiot, olala co vic potrebujeme vedet :)
NTB: Intel Core Duo 1,77 GHz,   1024 DDR2,   120GB HDD,   Intel GMA 950 224 MB VRAM,   Realtek AC97,   WiFi,   Bluetooth,   Ubuntu 9.04
Win = crashnuly, k čertu s nimi

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #27 kdy: 20 Října 2007, 10:57:55 »
Ted zalezi, kdo si jak tyto ruzne vyroky interpretuje. GRUB rozhodne nema s Linuxem nic spolecneho, je to jen boot manager. Klidne muzu mit Grub a Win98, Win2000 a WinXP na jednom pocitaci. Samozrejme zalezi, jak moc tomu ten borec rozumi (já to chápu tak, že je to úplný manták a u takového bych si rozhodně nic nekupoval), jestli vůbec ví , co je grub a jestli si všimne toho probliknutí (je tam vůbec probliknutí, když dám timeout 0?).

ale on to chce v puvodnim stavu.. a urcite tam v puvodnim stavu nebyl grub :-)

IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #28 kdy: 20 Října 2007, 11:30:29 »
Je to trochu mimo téma, ale dost by mě to zajímalo.
Má ten technik podle zákona právo požadovat při reklamaci na disku pouze Windows, pokud se jedná o nějakou HW závadu, která s operačním systémem nemá nic společného?
Pokud na to právo nemá, jak se proti něčemu takovému bránit?

tirak

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 20 Října 2007, 11:35:56 »
Dle mého názoru nemá technik nárok na nějaké odinstalace, pokud se nejedná o problém s virem, spywarem atd. ... A to v tomto případě určitě není.

Je to *censored*.

Tirák
« Poslední změna: 20 Října 2007, 13:11:13 od Anna Taliánová »

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 21 Října 2007, 13:04:44 »
Podle mě nemusíte ani používat Gparted či jiný speciální nástroj na dělení disků, Windows obsahuje (aspoň tedy XP Pro SP2) také velmi jednoduchý nástroj na dělení disků. Ext3 ani jiné linuxové souborové systémy nerozpozná (ukáže myslím neznámý FS), ale měl by je dokázat odstranit. Nachází se v Start -> Nastavení -> Ovládací panely -> Nástroje pro správu -> Správa počítače -> Správa disků. Nejsem si jistý, zda to takto půjde, chtělo by to vyzkoušet (bohužel ale nemám možnost) a případně doplnit Wiki.
Pak už jenom stačí obnovit MBR.

Takhle jsem odstranil Ubuntu z PC.  Pote jsem restartoval PC a nabehla mi cerna obrazovka s nejakou chybovou hlaskou. Nejde se dostat ani do nouzoveho rezimu ani nikam jinam. Tedy nastavil jsem v Biosu bootovani z CD a spustil sem tam docasne jen z CD Ubuntu. Pomuze oprava z Windows CD?
« Poslední změna: 21 Října 2007, 13:26:38 od Anna Taliánová »

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #31 kdy: 21 Října 2007, 13:41:55 »
Pravdepodobne to máte zmazané, partície s ext3 FS vám tam mohli ale zostat, jediné čo ste mali urobiť ak ste to teda chceli urobiť, mali ste prepísať MBR pomocou rescue módu (ak niečo také Windows má) z inštalačného CD Win, čím by sa nahradil Grub win zavadzačom. Z Windows by totiž Linux nebol viditeľný. Grub by ste tam potom mohli zasa zaviesť a to všetko bez straty akýchkoľvek dát. Ak ste o nejaké dáta prišli, sťažujte sa na technika, ktorý vyžaduje od užívateľa administrátorské zásahy....
« Poslední změna: 23 Října 2007, 12:01:45 od Anna Taliánová »

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #32 kdy: 21 Října 2007, 18:15:34 »
OK. Děkuji vám moc všem. Uvidím jak se vše bude vyvíjet. Děkuji moc.
« Poslední změna: 23 Října 2007, 12:02:14 od Anna Taliánová »

Pavelp

• Host
« Odpověď #33 kdy: 21 Října 2007, 21:45:48 »
Jestli na tom PC zustaly vindows na nejake partisne, a bootovalo se grubem, opravit se to da v zachranne konzoli z original instacniho CD Winxp. Prikaz: fixmbr, nebo fdisk /mbr. Je to tu nedavno v nejakem threadu.
« Poslední změna: 22 Října 2007, 06:51:22 od Pavelp »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.