Zdravim,
shrnu to pekne rychle a strucne. Zacninam s ubuntem a vice mene i s linuxem (me poznatky sahaj jenom po boot suse life cd se kterym sem uz 1000x zachranoval data). Rekl sem si ze si nainstaluju na laptop ubuntu a mam nasledujici otazky.
Prosim pokud budete mit cas / ochotu odpovezte mi na ne.
1. Mam disk o 100 giga - rozdelen na 3 Partice : 20(ntfs) - Win XP, 60(ntfs) - DATA, 20(-) - Neformatovane (vyhradene pre UBUNTU) - je to tak ok? Nemusim to predtym formatovat a pojde mi s XPckom DUAL BOOT be znejakych vaznejsich problemov?
2. Akurat som dostahoval : ubuntu-7.10-desktop-i386.iso - ma to asi 500MEGA - neni to "malo"? Teda co mam doma opensuse 10,3 a mandrivu tak ty maji tak 4,3 giga - tzn skoro jedno cele DVD?
3. Mel bych neco jeste sledovat? Mam laptop ASUS A6T s nVidia grafikou - nekde sem cetl ze ubuntu si drivre nahaze automaticky atd - ze bych s tim nemel mit problem je to tak?
a posledni
4. Nejvacsi zajem mam o BERYL grafiku. Ale nic o ni nevim - teda hledal sem atd ale nenasel sem jesli je to v tehle verzii ubuntu uz "zakomponovane" nebo je to jenom externi aplikace? A pokud je - jak ji naintaluju? Pac ja se mz tech prokazu dost magor

prosim nejak mi to zhrnte.
Dekuju predem ubuntu komunite za pomoc !

Xoddam