Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Oplati sa upatovat na 7.10  (Přečteno 8325 krát)

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
Oplati sa upatovat na 7.10
« kdy: 22 Října 2007, 01:40:27 »
Nazdar,
doteraz ficim na 6.06 avsak uz sa mi ako tak zda, zacina mi to tak troska hrdzaviet (nie ze by to neficalo, ovsem balicky sa daju cim dalej horsie zohnat a kompilacia zacina byt peklom zavyslosti...)

Viem preto, ze sa neda 2 roky stagnovat a pytam sa, ci sa oplati vobec u mna upgradovat ?
Teda ten horibilne zlozity proces 6.06 -> 6.10 -> 7.04 -> 7.10
Myslim si (aspon z prispevkov co som zhliadol) ze by bolo asi rozumnejsie zalohovat home particiu a dat to nanovo, avsak je to dosti problem s tim home, pretoze tolko miesta na disku asi nezozeniem.

Je mozne pri cistej instalacii PONECHAT staru home particiu a zaroven zachovat uzivatelske meno ( s tim ze konfiguraky prepise, to mi je jasan).
Skusali ste to niekto? Lebo ak pridem o data tak si hodim okolo krku slucku
A zasa stratit tyzden roboty s rozchodenim ubuntu po 4 upgrades to je tiez hodne gulky medzi oci :D

Posledna otazka?
Stoji vlastne GG za to ? :D Alebo rovno sa vratim k debianu? (potrebujem hlavne system kde mam mnozstvo dostupnych balickov, funguju my na nom periferie bez vecsich problemov s instalaciou, graficke konfiguracne nastroje tak ci tak nepouzivam a beryl patri spolu s cigaretami, drogami a kavou do kosa) CAJ RULZZZ (sorry za nemiestne poznamky to ta unava :D )
« Poslední změna: 24 Října 2007, 12:46:50 od Anna Taliánová »
Majte na pamati tri postatne veci. Su to tieto dve: Neklamat!

------------------------------------------------- to admin : pridaj medzi IM i SIP protokol ;) sip:digimurder@ekiga.net

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Oplati sa upatovat na 7.10
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2007, 08:28:32 »
radsej si pockaj na 8.04 - GG za moc nestoji. Vsak to uz toho pol roka vydrzis na DD
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

dwbmb

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2007, 09:13:44 »
mne update dokonal dilo zkazy, ted je cele ubuntu nepouzitelne, same chybove hlasky, pulka veci nefunguje, nikdo neporadi :)

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2007, 09:48:33 »
Ako vidim moc dobre to sa to s tim ubuntu nevyvija, este jedno taketo vydanie a uz budem mat pocit ze prisiel druhy windows...

------------------------------------------------- to admin : pridaj medzi IM i SIP protokol ;) sip:digimurder@ekiga.net

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2007, 09:50:15 »
tolik upgradu nedoporucuju, spis cistou instalaci.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2007, 09:58:01 »
Ani cista instalacia GG neni v pohode. Doporucujem neprechadzat na GG!

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2007, 10:00:41 »
ja sem asi vyjimka, me GG funguje bez jedineho problemu.

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
« Odpověď #7 kdy: 22 Října 2007, 10:42:05 »
ja zatial tiez z GG nemam ziadny problem. doma som sice zacinal na 7.04 a teraz cez vikend spravil upgrade, a zatial v pohode az na vmware, ktoremu ale chyba *-kernel-modules-* pre aktualne jadro a bez toho nevie nastartovat VM (aspon to som vygooglil). no inak vsetko funguje.
a v praci sa coskoro tiez chystam spravit upgrade na 7.10, ale ked to v doma zbehlo v pohode, tak snad aj tu nebudem mat ziadny problem. v praci mimochodom upgradujem uz cez niekolko verzii, asi od 6.06, 6.10, 7.04 , a okrem sem tam problemov s X Serverom kvoli zmene v konfiguraciach po upgrade som zatial vaznejsie problemy nemal.
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #8 kdy: 22 Října 2007, 10:53:54 »
tak toto teda nechapem...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #9 kdy: 22 Října 2007, 11:57:40 »
Mne tiez funguje 7.10 dobre, jedine v com mam problem je ze pri prepinani uzivatelov a vypinani mi monitor oznami out of range. Inak uz prechod z 6.06 na 7.04 bol velky pokrok cize ja odporucam ale cistu instalaciu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 22 Října 2007, 12:35:54 »
Je mozne pri cistej instalacii PONECHAT staru home particiu a zaroven zachovat uzivatelske meno ( s tim ze konfiguraky prepise, to mi je jasan).
Skusali ste to niekto? Lebo ak pridem o data tak si hodim okolo krku slucku
A zasa stratit tyzden roboty s rozchodenim ubuntu po 4 upgrades to je tiez hodne gulky medzi oci :D
áno, ja to tak robím pri každom upgrade. mám tri partície: jednu systémovú, druhú prázdnu a tretiu home. pri upgrade spravím čistú inštaláciu na voľnú partíciu, inštalátor nájde údaje o systéme (z prvej partície) a ponúkne mi migráciu používateľov. po nainštalovaní všetky používateľské účty fungujú bez problémov a až na pár vecí, ktoré treba dorobiť manuálne (doplniť zdroje, doťahať programy), je systém taký istý ako po upgrade, akurát, že vyčistený :). ja si vždy /home zálohujem, ale nikdy som nemal problém, nič sa mi nezmazalo a všetko fungovalo na 100 percent. ak máte problém so zálohou (ja som napríklad rád, že som donútený si každého pol roka zálohovať systém), tak si veci z /home prekopírujte na nejaký externý disk a nemusíte ani nič páliť.
dúfam, že som sa vyjadril aspoň trošku zrozumiteľne..:)
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

gargy2002

• Host
« Odpověď #11 kdy: 22 Října 2007, 12:41:09 »
Me taky funguje system bez problemu jako FF, pouze ze zacatku se nechtel realplayer nainstalovat, ale druhej den po updatu to uz slo a opet jsem si musel dokopcit firmware pro tiskarnu. Zbytek veci fuguje jak se zatim zda bez potizi. Asi jediny problem vidim v nespusteni znelky pri vypinani systemu, mam dojem, ze jsem ji jeste neslysel, ale v nastaveni je nastavena... :)
Jeste musim upozornit, ze jde o cistou instalaci a tu bych doporucoval kazdemu. Zalohovat data a nastaveni neni zas tak slozite, staci 1 dvd, ci exthdd, nebo flash a bez problemu. Mam system jako FF, vcetne bookmarku, mailu atd... ;)

dIGIMURDER

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 22 Října 2007, 13:18:42 »
Stale je to trosken rozporuplne, ale zjavne ide o nekompatibilitu s HW v tich pripadoch ked to pada.... :)
Len hlavne najst si na to pokojny week bez frajerky a bez xlastu a s velkym mnozstvom caju, pustit si kludnu hudbu, poriadne prekutrat system, hlavne nic nezabudnut, spravit si zalohy a potom hura na nowe ubuntu...

len fakt vaham ci 7.04 alebo 7.10 ... cakat sa mi uz nexce ;) Pokial GG nie je az tak milovy krok, uvitam stabilnejsi system nez cakat na 10 upadatov ... :)

Potrebujem iba vediet ci funguju v GG tieto weci :::

IE4LIN (niesom winblows friendly ale je to moj xleb a teda stranky musia na IE ficat)
Cedega (starcraft a warcraft3 a diablo II, bez nix nebavi ma zivot :D )
VMWARE (obcas ie4lin nie je dokonale :D )
Macromedia Flash 8 (Wine)

Pretoze posledny update na wine nebol moc ruzvovi

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
« Odpověď #13 kdy: 22 Října 2007, 14:23:45 »
VMWARE (obcas ie4lin nie je dokonale :D )

tak s vmware budes mat urcite problem pokial ho beries z repozitarov.
zdochne s takymto errorom pri starte virtualnej masiny (konzola nabehne v pohode):
{
Unable to change virtual machine power state: The process exited with an error:
End of error message.
}
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=581418
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3586157

musime pockat az vypluju vmware*-kernel-modules-* pre aktualne jadro , udajne tam je chyba.
alebo mozno potom z deb/zdrojakov , no to som zatial neskusal ci funguje v pohode
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

dwbmb

• Host
« Odpověď #14 kdy: 23 Října 2007, 11:34:52 »
ja upgradval pouze z 7.04 na 7.10 a rozesralo se graficke rozhrani ( mam podezreni, ze to defaultne zkousi spustit xgl, i kdyz tady nekdo tvrdi, ze ne, ale proste to dela ty same veci ) do takove miry, ze krom toho, ze vypada standartne hnusne, hranate, nema okraje, tak mi nefunguji ani gnome applety pro display, frekvenci jadra, vubec nereaguje network monitor, kdyz ho spustim jako root, tak je uplne prazdny, takze nastaveni site se taktez nekona, rozesrala se totalne diakritika ( "&xxxx" namisto znaku ), nefunguje pmount, CD mi to nepripoji vubec a obcas vyskoci chybova hlaska gnome, ale to uz jsem psal v jinem vlakne, kde to nikdo neresi :)

Broucek77

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 23 Října 2007, 15:18:22 »
tak s vmware budes mat urcite problem pokial ho beries z repozitarov.
zdochne s takymto errorom pri starte virtualnej masiny (konzola nabehne v pohode):
{
Unable to change virtual machine power state: The process exited with an error:
End of error message.
}

Naisntaloval jsem VMWare podle tohoto návodu a pohoda jazz  ;D ...

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 24 Října 2007, 09:15:46 »
je jasné, že vše co je nové lidi prostě ze začátku odsuzují. ať už má takové či makové potíže. mě to zatím vyřešilo můj problém s připojováním cd/dvd mechaniky do systému. používám kubuntu. nově teď verzi 7.10. zatím spokojenost. a že se musí něco doinstalit? ani win xp a ani vista nemají vše potřebné pro plnohodnotný běh úplně každého počítače. je ale pravdou, že ntbk instaluji jedině z alternate cd. tím mi odpadají problémy s detekcí grafické karty. navíc si zkuste instalit několikrát win xp a několikrát kubuntu. linux je pro mě v tomto mnohem přívětivější. žádné restarty běhěm instalace, žádné zadávání 15x5 znaků jako licenční číslo. navíc jak se linux jednou nastaví a instalne, tak taky zůstane i během používání a instalování a odinstalovávání programů. což se o win nedá v žádném případě řící. a v tomto si myslím, že je síla linuxu. tedy nejen v tomto. i v zabezpečení systémových složek. prostě uživatel má přístup jen tam, kam si zaslouží. a věřte, že ntbk jsou mnohem vybíravější na instalaci nejen linuxu, ale i win. takže jestli má někdo problém s velikým počítačem, má daleko větší šanci problém vyřešit.

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 24 Října 2007, 11:28:24 »
Tiež som vcelku spokojný /upgrade ale kôli pádu pripojenia,čistá inštalácia/ až na Oo ktorý sa nedá spustiť poklepaním na súbor. /Stále hláška o neznámej chybe a o obnovení žiadnych dokumentov. Po OK sa spustí okno s novým prázdnym dokumentom/ Compiz funguje k spokojnosti po pár úpravách.Wifi som neskúšal.Skúsim až sieť na chalupe a dám vedieť.
Ešte jeden problém s default.prehliadačom obrázkov /pri fullscreen bliká ako besný/dal som iný myslím gtumb a je to v pohode.
U mňa asi všetko.

;D  ;D  ;D
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 24 Října 2007, 11:30:09 »
žádné zadávání 15x5 znaků jako licenční číslo.
nakoľko sa jedná o proprietárny softvér tak je pochopiteľné, že nejak sa jeho pravosť overuje. nevidím na tom nič divné.
jak se linux jednou nastaví a instalne, tak taky zůstane
bohužial ja mám práve opačné skúsenosti - tým, že sa všetko detekuje a ovládače sa zavádzajú pri každom štarte systému vzniká mnoho problémov - keď nezapnem pri štarte monitor: nedetekuje ho, keď odpojím sieťový kábel: vymaže sa všetko nastavenie siete a môžem začať odznova, ak sa veľmi hrám s panelmi v gnome: voľne sa prehadzujú. v tom by mi práve vyhovovala pohodlnosť win. ale teda pardon za OT. už som ticho.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

milano

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 24 Října 2007, 11:45:45 »
Taky mi tak nějak až na malé detaily všechno běhá bez problémů a to na třech počítačích. Možná je problém jenom upgrade.
Lenovo Thinkpad T61, Intel Core 2 Duo T7300- 2GHz,4GB RAM, Nvidia Quadro NVS 140M
Linux Registered User #470714

Broucek77

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 24 Října 2007, 12:24:15 »
až na Oo ktorý sa nedá spustiť poklepaním na súbor. /Stále hláška o neznámej chybe a o obnovení žiadnych dokumentov. Po OK sa spustí okno s novým prázdnym dokumentom/

Na problém s OO 2.3 obvykle zabírá odinstalování balíku openoffice-gtk:o

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 24 Října 2007, 17:30:44 »
Na problém s OO 2.3 obvykle zabírá odinstalování balíku openoffice-gtk:o

Odobral som ho 2x celý a zmazal som aj zložku v Home a stále to isté.Už som tu niekde na fóre našiel aj opravené zdroje,ktoré som pridal do repozitárov a stále to isté.Asi robím niečo zle.Skúsim ešte raz.

:(  :(  :(
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

emil54

• Host
« Odpověď #22 kdy: 24 Října 2007, 19:24:50 »
Osobne jsem z toho dost rozcarovanej. Prvne jsem zkusil 7.10 nacpat z CD na cistej oddil disku na svym starym TravelMate 243FX a ku podivu bez nejakejch zadrhelu se mi na tom povedlo rozbehnout i dost problemovej TV tuner Pinnacle hybrid pro 330e s novejsim chipem (2304:0226). Hele, rikam si, to bude asi dobry...
Tak jsem na notasu, kterej pouzivam na praci odkliknul prechod z 7.04 na 7.10 (Ferrari 4000 s turionem - tedy verzi systemu amd-64). I pres dost mizerny zkusenosti z predchozich pokusu o prechod na vyssi verzi (treba z 6.06 na 6.10, kdy mi to vytuhlo tesne pred koncem a uz se to nevzpamatovalo a musel jsem formatovat disk) jsem to proste risknul. A vysledek?

Prechod probehl relativne bezproblemove, ale...
1. bez moznosti se branit to odstreli radu baliku, ktery jsou udajne uz bez podpory (pricemz tytez baliky jdou ze stejnejch zdroju opetovne nainstalit a pustit, nebo dokonce i jenom prekopirovat a pouzivat)
2. behem reinstalace se to vyptava na kdejakou picovinu, chce to odsouhlaseni prepsani konfigurace vsech moznejch nepodstatnejch programku, ale podstatny veci, jako treba xorg.conf vodstreli bez varovani a prepise si podle svyho - a notabene samozrejme zcela nesmyslne a nefunkcne s pouzitim jakehosi driveru "xglrx" namisto dosud bezchybne fungujiciho driveru "radeon", se kterym jsem mel plochu rozhozenou pres dva monitory. Podobnym zpusobem mi to poslouzilo i s VIckem, kde mi to polikvidovalo nekolik vlastnich colorschemat (coz bych mozna prezil).
3. korunu tomu vsemu dava ta silena ficura s nazvem "obrazovky a graficke karty", ktera mi svou funkcnosti/nefukcnosti a nepremozitelnosti cosi napadne pripomina. Linuch pouzivam chvili a porad jsem znalostma spis widloidni klikac, nezli komadlajnovej doveda, ale az takovej ulet od vyvojaru bych bejval necekal. Podle par zminek, ktery jsem vyhrabal pri googlovani, usuzuju, ze se jedna o nejakou nedopecenou novejsi verzi X Protocolu, kterej naprosto pece na valnou vetsinu dosud platnejch nastaveni v xorg.conf. Mozna je to start cesty k lepsimu, ale ja jsem docela nasranej, ponevadz potrebuju tvorit hodnoty, abych nechcipnul hlady a ne si tejden hrat s compem, protoze mi ho nekdo bez varovani zbori nejakym polopasqilem.

Zaver? Zacina mi pripadat stale vic, ze jsem od Widli utekl zbytecne, protoze vsechno co mne na nich nejvic sralo se postupne zacina vkradat do OS, kterej se mi zatim dost libil. Doufam, ze to neni definitivni trend...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #23 kdy: 24 Října 2007, 20:41:54 »
emil54: Ono se není čemu divit, že přechod může být náročný. Myslíte, že přechod, který jsem kdysi dávno dělal z Win95 -> Win98 byl jednoduchý? Ne, musel jsem to celé udělat znovu na čisto.
Ano, není čas na blbosti, tak to udělejte na čistou partišnu, nebo tvořte hodnoty v 7.04.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

emil54

• Host
« Odpověď #24 kdy: 24 Října 2007, 22:05:32 »
Milhouse: Ale jasne ze to nakonec udelam, ale nejsem si jistej, jestli to zrovna v tomhle pripade bude co platny. 32bitova verze, kterou jsem tahal nekdy v patek, je pohodova, ale baliky, ktery si to stahne pri on-line prechodu jsou uplne o necem jinym a meni se hodinu od hodiny. A to mi na tom *censored*, ze clovek nema moznost se predem na zaklade nejakych informaci rozhodnout, jestli do toho jit,. nebo ne. Je to proste takova ruska ruleta. A pritom by stacilo jenom zobrazeni jednoduchyho changelogu v tom update manageru.

Jo, dost dobre si pamatuju celou eru widli - zacinal jsem na DOSu. Jenomze takvej pristup si Bill moh snadno dovolit, protoze byl na trhu jedinej. Dneska je to uz trochu jiny a myslim si, ze pokud chteji linuxovy distribuce widlim konkurovat, mel by bejt jejich pristup k verejnosti trochu vstricnejsi. My, kteri mame pocitac jako praci a este k tomu nas to bavi, si nejak poradime, ale beznej uzivatel to v takovym pripade zabali a nainstaluje cracknuty XPcka. A to je, myslim, skoda.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.