Zdravím, chvilku jsem teď zhřešil a používal openSuse, samozřejmě jsem se po relativně krátké době vrátil zpět ke Kubuntu ale tyto dvě věci mně zaujaly a proto se ptám, zda se plánují zavést do Ubuntu, či jdou již dnes nějak zařídit:
1)Velmi
povedené menu. V Kubuntu mám tuším dvě možnosti menu, mezi nimiž ještě není žádný valný rozdíl, ty co někdy zahlédli menu v některém Suse (myslím že je zde takové již delší dobu) my možná dají za pravdu, že je rozhodně lépe a moderněji zvládnuté. Jde nějak zavést podobné do Kubuntu? Nebo se to plánuje? Nechci stejné ale chci prostě více než je to primitivní v současné verzi. A ještě jedna technická, je to součást KDE nebo něčeho jiného?
(pro nepoznamenané a nevinné
http://images.google.cz/images?hl=cs&q=suse%20menu )
2)Takzvané
1-click install balíčky. Prostě najedete na oficiální stránky distribuce, kliknete a spustí se vám instalovač balíčků, vy dvakrát něco odkliknete a je nainstalován balíček. Někomu by se to mohla zdát jako blbůstka ale třeba když píšu článek o nějakém softwaru pro Ubuntu, tak bych tam mohl přidat odkaz na stránky Canonicalu a uživatelovi by se balíček okamžitě nainstaloval.
Díky, za rady a informace.