Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výhody Suse oproti Kubuntu  (Přečteno 5424 krát)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Výhody Suse oproti Kubuntu
« kdy: 31 Října 2007, 20:10:47 »
Zdravím, chvilku jsem teď zhřešil a používal openSuse, samozřejmě jsem se po relativně krátké době vrátil zpět ke Kubuntu ale tyto dvě věci mně zaujaly a proto se ptám, zda se plánují zavést do Ubuntu, či jdou již dnes nějak zařídit:

1)Velmi povedené menu. V Kubuntu mám tuším dvě možnosti menu, mezi nimiž ještě není žádný valný rozdíl, ty co někdy zahlédli menu  v některém Suse (myslím že je zde takové již delší dobu) my možná dají za pravdu, že je rozhodně lépe a moderněji zvládnuté. Jde nějak zavést podobné do Kubuntu? Nebo se to plánuje? Nechci stejné ale chci prostě více než je to primitivní v současné verzi. A ještě jedna technická, je to součást KDE nebo něčeho jiného?
(pro nepoznamenané a nevinné http://images.google.cz/images?hl=cs&q=suse%20menu )

2)Takzvané 1-click install balíčky. Prostě najedete na oficiální stránky distribuce, kliknete a spustí se vám instalovač balíčků, vy dvakrát něco odkliknete a je nainstalován balíček. Někomu by se to mohla zdát jako blbůstka ale třeba když píšu článek o nějakém softwaru pro Ubuntu, tak bych tam mohl přidat odkaz na stránky Canonicalu a uživatelovi by se balíček okamžitě nainstaloval.

Díky, za rady a informace.
« Poslední změna: 24 Dubna 2008, 10:57:34 od Anna Taliánová »
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Výhody Suse oproti Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2007, 21:17:26 »
ad 2 - CNR, ale podle mě to je (vzhledem k existenci repozitářů) zbytečnost...

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2007, 22:36:04 »
To menu není Suse vychytávka, má to třeba i Mandriva.
Nainstalujte si kbfx (sudo aptitude install kbfx), klikněte pravým tlačítkem na lištu - nabídka panelu - přidat - přidat applet a přidejte Kbfx. Nastavení určitě rychle najdete. Jde jen o to, jak si to přizpůsobíte.

A ten click-install - to jsou deb balíčky taky. Minimálně v Gutsy už je to tak snadné, že (mluvím o Kubuntu a vy asi taky) když se aktivuje nějaký *.odkaz, tak jej lze také přímo instalovat (pochopitelně po zadání hesla). Ten prográmek se jmenuje GDebiInstaller.
« Poslední změna: 24 Dubna 2008, 10:58:13 od Anna Taliánová »
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2007, 23:30:42 »
To menu není Suse vychytávka, má to třeba i Mandriva.
Nainstalujte si kbfx (sudo aptitude install kbfx), klikněte pravým tlačítkem na lištu - nabídka panelu - přidat - přidat applet a přidejte Kbfx. Nastavení určitě rychle najdete. Jde jen o to, jak si to přizpůsobíte.
Týýjo, ten kbfx panel vypadá dost cool  :o  8)
« Poslední změna: 24 Dubna 2008, 10:58:43 od Anna Taliánová »
Aj dont spíík ííngliš :)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopadu 2007, 15:52:37 »
Tak díky za osvětlení :)

1) Ten kbfx panel se mně osobně jeví jako nic moc. Nedá se tam toho moc nastavit, je malej a nemá tu šikovnou strukturu jako u toho Suse.
2) Ty 1-click install balíčky samozřejmě nejsou žádná úžasná změna, ale takové malé vylepšení.

2 George.George: Já si zase nedokážu vysvětlit proč to tobě připomíná vidle, jelikož to v zásadě funguje přes balíčkovač a je to absolutně bezpečný :) (jsem teda četl, sám to samozřejmě nejsem schopen posoudit).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopadu 2007, 17:11:53 »
SuSE-like menu mám už od Feistyho (hledejte na internetu Kickoff) a v KDE4 bude defaultně..
Jinak pokud jde o GDebi, tak ten je pod KDE úplně na prd... Jede to jak zpomalenej film a na poměrně slušnou dobu zatíží systém... to neni správný řešení :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 01 Listopadu 2007, 17:26:01 »
Jsem jedinej komu se menu ala SuSE vubec ale vubec nelibi? 8)

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #7 kdy: 01 Listopadu 2007, 23:43:22 »
Ne, přidávám se k tobě Pavle. Taky mne to nějak moc neoslovilo, přišlo mi to takové divné, asi je to ale síla zvyku.
Jo, GDebi sice funguje, ale fakt je, že hrozně přetěžuje systém na nějakou dobu, to mi taky vadí.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 02 Listopadu 2007, 06:03:25 »
Jsem jedinej komu se menu ala SuSE vubec ale vubec nelibi? 8)
Stále by měla zůstat možnost přepnout si na standartní menu, takže pokud se vám nelíbí, tak ho prostě přepnete... Teda, aspoň doufám ;)
Linux Gaming Clan leader

Pavel Půlpán

« Odpověď #9 kdy: 02 Listopadu 2007, 08:06:46 »
Stále by měla zůstat možnost přepnout si na standartní menu, takže pokud se vám nelíbí, tak ho prostě přepnete... Teda, aspoň doufám ;)

Jj... v tomto pripade ano. Ale co se tyce KDE4, tak co sleduji, puvodni menu se zatim portovat pod QT4 neplanuje. :-\

qUAKER

• Host
« Odpověď #10 kdy: 02 Listopadu 2007, 13:53:24 »
to Pavel Pulpan: Me se taky Suse nelibi.. ubuntu,debian rulez

Pavel Půlpán

« Odpověď #11 kdy: 02 Listopadu 2007, 15:05:24 »
to Pavel Pulpan: Me se taky Suse nelibi.. ubuntu,debian rulez

Spis bych rekl KDE3 normos menu ruleez! SuSE jako takove neni spatny distro... akorat neni urceny me! ;D

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #12 kdy: 02 Listopadu 2007, 15:54:32 »
http://theseoconsultant.com/suseblog_img/suse_menu.png tohle menu v zadnym pripade pro Ubuntu....ale kdo má zájemce takže můžete zapnout ručně pokud budou chtít vývojáři a jinak je to uplná zmatek  ;)
« Poslední změna: 24 Dubna 2008, 11:00:25 od Anna Taliánová »
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #13 kdy: 02 Listopadu 2007, 20:23:03 »
Tak jsem si nainstaloval KickOff a jedna z "výhod" Suse je vyrovnána na 100% :)

Pár dní si to nechám, jak to bude vyhovovat.
Stáhl jsem si to z http://linux.softpedia.com/get/Desktop-Environment/Tools/Suse-Kickoff-for-Kubuntu-20919.shtml - je to přímo upravené pro Kubuntu.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 03 Listopadu 2007, 11:21:38 »
Díky za tip, ale já vůbec nevim jak bych měl ten Kickoff menu nainstalovat :(

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 03 Listopadu 2007, 11:36:57 »
stáhneš balíček pro Kubuntu a nainstaluješ ho... na tom nic neni... o instalaci balíčků najdeš informace na wiki ;)
Linux Gaming Clan leader

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #16 kdy: 03 Listopadu 2007, 17:03:35 »
Díky za tip, ale já vůbec nevim jak bych měl ten Kickoff menu nainstalovat :(
Easy ... :) Klikni na Suse Kickoff for Kubuntu download a pak download, nebo přímý link tady http://download.tuxfamily.org/3v1deb//pool/edgy/3v1n0/kicker-kickoff_1_i386.deb a vybereš že to chceš otevřít s gdebi-kde, nebo až po stažení dvojklik, sekne se ti na chvíli počítač (GDebi nějak přetěžuje cpu) a hotovo.

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #17 kdy: 03 Listopadu 2007, 17:40:48 »
ad 2 - CNR, ale podle mě to je (vzhledem k existenci repozitářů) zbytečnost...
No plugin do mozilly který by otevřel synaptic a našel v něm daný balíček.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 06 Listopadu 2007, 21:02:58 »
Jo, neměl jsem totiž nainstalovaný g-debi :) (mám stále ještě starý dobrý Feisty :D)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.