Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po přechodu na GG nejde WAV  (Přečteno 2347 krát)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
Po přechodu na GG nejde WAV
« kdy: 01 Listopadu 2007, 13:27:33 »
Po přechodu na GG mi přestalo fungovat grabování ze Soundjuiceru do wav - vše proběhne zdánlivě v pohodě, ale oggenc to neotevře a při přehrávání se ozve jen zvukový bordel.

Tak kdybyste někdo věděl...díky.

Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

luisah

• Závislák
Re: Po přechodu na GG nejde WAV
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopadu 2007, 14:00:47 »
Zkus spustit Soundjuicer přes terminál a spustit grabování a uvidíš jestli to něco vypíše.

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopadu 2007, 14:11:36 »
Tak nic...zase, prostě to proběhne korektně všechno. :( Tzn. na terminálu se nevypíše vůbec nic. Nepomohlo by reinstalovat patřičný kodek? Jen nevím, co to je přesně zač, co přehrává tyhle základní věci...

Jinak - CD pustím v poho, ostatní formáty, zdá se, fungují. Možná napoví oggenc, ten vypíše asi tohle:

Kód: [Vybrat]
ERROR: Wav file is unsupported subformat (must be 8,16, or 24 bit PCM
or floating point PCM
ERROR: Input file "01 - Hamam.wav" is not a supported format

Ještě doplním, že to spouštím bez jakýchkoliv fíglů, ze základního menu možností grabu...

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Listopadu 2007, 16:46:05 »
No, musím říci, že s toho moct nevyčtu, jen to že wav je nepodporovaný formát, takže by možná stálo zato přeinstalovat kodeky.
 = w32codecs.

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2007, 13:10:32 »
Díky, zkusím, kdyby nešlo, prostě to budu obcházet jinak. Nevím to jistě, ale Sound Juicer snad při převodu používá gstramer..(?) - takže možná bude někde i chyba tam.

Každopádně zkusím přeinstalovat co píšete, díky.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Listopadu 2007, 14:12:46 »
Co používá Sound Juicer nevím, ale s tím gstreamer je to možné, tak zkus i ten gstramer přeinstalovat.

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 04 Listopadu 2007, 11:13:52 »
Tak jsem se v tom trochu víc vrtal. Sound Juicer využívá skutečně gstreamer - což je podle mě dost jeho slabina. Využívá roury přes jednotlivé pluginy gstreameru. Když jsem koukal do dokumentace gstreameru, nepodařilo se mi najít, jak roury měnit a co vlastně snesou. Vrtat jsem se v tom začal hlavně proto, že jsem si chtěl nastavit vlastní hodnoty u kódování do oggu a do flacu. Jen u oggu jde kloudně měnit kvalita, jinak tedy nic moc. Navíc, nevím, jak to plugin flacenc dělá, ale flac skladba jím kódovaná se neuvěřitelně liší od skladby kódované čistě flacem - 11,9MB flacenc, 27,1MB flac (což je dost podezřelé, takový rozdíl...)

Prostě ač je Sound Juicer fajn rychlej nástroj na grabování, nastavit v něm něco navíc je docela peklo. Tak jsem se poohlédl jinde a vyhrál KaudioCreator z KDE - ten v konfiguraci používá u jednotlivých kodeků jejich nativní příkazy z komandlajny (stačí mrknout do man příslušného kodeku a už nastavujete)...

Wav pak chodí bez problémů, stejně tak jiné kodeky, takže s nejvyšší pravděpodobností je prostě po upgradu chyba někde v definicích těch rour do gstreameru nebo prostě v komunikaci s ním obecně.
« Poslední změna: 04 Listopadu 2007, 11:15:24 od TeaLover »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.