Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaky X-manazer?  (Přečteno 3284 krát)

vohary

• Návštěvník
Jaky X-manazer?
« kdy: 02 Listopadu 2007, 18:08:48 »
Ahoj,

muj oblibeny X-manazer je Icewm. Nechapu proc, ale v Ububntu nefunguje :-( Pustit sice lze, ale ma mesmyslne ikonky v liste, okna nelze prepinat polohou mysi, v Ubuntu jsem pro nej nenasel  icepref.

Muzete doporucit nejaky jeho ekvivalent, ktery v Ubuntu plne funguje? Co od X-manazera pozaduju:
1. HW nenarocnost
2. graficke zobrazovani prutoku siti a vyuzit CPU v toolbaru
3. pohodlny na ovladani -- snadne ovladani pomoci klavesovych zkratek
4. jeho graficke nastavovani, tj. nastaveni  chovani, uprava menu, panelu, toolbaru, ci jak se to vsechno jmenuje.

Kdybyste vedeli, jak prevest konfigurak Icewm z Debianu nebo z Mandrivy do Ubuntu, bylo by to nejlepsi.

Diky

Vohary

auswood

• Aktivní člen
  • *
    • Akce Úštěk
Re: Jaky X-manazer?
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:19:07 »
xubuntu
Ubuntu 10.04 Noťas Asus K50AB

sekyt

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:21:10 »
Též jsem IceWM preferoval (v Mandrivě, Debianu ...), ale *buntu verze pro tenhle bezvadnej wm nemají moc pochopení, tudíž není nějak příliš integrován po své instalaci do stávajícího systému :(.

Pokud ti jde pouze o konfiguráky, tak ty máš v home adresáři Mandrivy (Debianu) ve složce /.icewm, takže stačí překopírovat do svého *buntu home adresáře a dát práva - tvé nastavení vm potom bude stejné (v rámci možností), jako v ostatních distrech.

Horší to bude se zobrazováním kontextové nabídky dostupných programů - dělí se to tu na Gnome a KDE aplikace + ostatní, takže nic přehledného.
Zatím nevím co s tím (ale nějak hlouběji jsem to neřešil), Mandriva tohle má vyřešeno lépe.
Ovšem ruku na srdce, ani v Mandrivě přes nabídku programů nejsou v IceWM dostupné všechny nainstalované - ty určené speciálně pro KDE nejsou zobrazovány. Lze je ovšem "naklikat" ;D.
Menu jde samozřejmě ručně upravit (`/.icewn/menu), ale mám za to, že distro si to opět samo přepíše k obrazu svému, takže tudy cesta nevede (alespoň v Mandrivě to tak bylo).

Jinak doporučuji projít IceWM manuál http://icewm.org/manual/ a FAQ http://icewm.org/FAQ/.

Náhrada prográmku Icepref může být IceMC (IceMC is a Qt-based application that configures your IceWM menus and toolbar).

Jako možná alternativa IceWM je Fluxbuntu s wm Fluxbox, případně Xubuntu s wm Xfce, tzn. nainstalovat fluxbuntu-desktop nebo xubuntu-desktop, případně stáhnout patřičnou instalaci na CD.

Pak existovalo Ubuntu Lite, kde bylo IceWM, ale nevím jak si dnes stojí (jeho web http://www.ubuntulite.org/ je nedostupný).

Mandrake (od 2003) → Kubuntu 08.04 → Xubuntu 12.04 → 14.04 → 16.04

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:25:35 »
nejlepsi WM je jednoznacne openbox+panel perlpanel + desktop ROX(neni nutne pokud nechces ikonky na desktopu). sudo apt-get install openbox obconf perlpanel rox-filer .

pak se musi docilit,aby se jako sezeni GDM nebo jineho prihlasovaciho manageru spoustel script ve tvaru

perlpanel
rox --pinboard=PIN
program1
program2pospusteni
openbox

sekyt

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:36:21 »
Citace
nejlepsi WM je jednoznacne openbox+panel perlpanel + desktop ROX ...

Tak tady bych oponoval - nejlepší je ten, který nejlepší pro dotyčného (tudíž u každého jiný) ;D

qUAKER

• Host
« Odpověď #5 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:37:40 »
no jo, ale jeden z nejlepsich je openbox :D - minimalisticky,rychly,pouzitelny,graficky celkem pekny(nepouziva takovy silenosti jako defaultni X knihovny :D)

sekyt

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:47:32 »
njn, nebudeme se hádat :D.

Ohledně Xubuntu 7.10 je něco zde http://www.linuxos.sk/clanok/275/index.html.

Jinak Xfce se mi moc líbí v DreamLinuxu, tam to mají vymakaný moc moc :o (a konec konců je to distro taky postavený na Debianu).

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:54:44 »
xfce se mi moc nelibi, uz neni lightweight - je ted uz moc gnome/kde

sekyt

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Listopadu 2007, 22:03:06 »
každému co jeho jest ;)

qUAKER

• Host
« Odpověď #9 kdy: 02 Listopadu 2007, 22:17:39 »
jj :) na linuxu je dobre to,ze si muzes vybrat graficke prostredi :)

vohary

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 03 Listopadu 2007, 22:16:41 »
Praveze zkopirovani  techto  konfiguracnich souboru (~/.icewm/) nema zadnou cenu, pac se to stejne chova jak se Ubuntu zlibi -- proste to nefunguje, jak by melo.

sekyt

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 06 Listopadu 2007, 14:20:31 »
Tak jsem byl teda vyhecován a IceWM mám stažený a nainstalovaný ;).
Ani jsem si v KDE nestihl dostatečně vyhrát :P.

Já ti nevím, ale ty konfiguráky z jinýho distra mi normálně fungujou - teda až na menu, což je pochopitelný ;D.

To menu, jaké je v KDE, lze řešit přes Konqueror - Služby (nalevo) - Aplikace.
Já většinou využívám spouštění programů (které nemám v key) přes Konsoli, nebo častěji pomocí definovaných key (za těch pár let, co IceWM používám, už mám těch cca 20 opakujících se klávesovejch zkratek v hlavě - maximálně je pod zkratkou program podle distra, ale se stejnou akcí).
Snad by šlo vygenerovat menu pomocí progr.Menu, zatím jsem pohořel - má angličtina stojí za starou belu :-[.

Jináč zatím ladím soužití IceWM + Kubuntu a až toho bude víc na sepisování, tak to sem někam hodím, třeba to bude někoho zajímat.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #12 kdy: 06 Listopadu 2007, 14:27:23 »
pouzivam k maximalni spokojenosti fvwm-crystal + gnome-settings-daemon + nautilus

qUAKER

• Host
« Odpověď #13 kdy: 06 Listopadu 2007, 16:48:15 »
to nettezzaumana: ten gnome-settings-daemon ti to nedela moc lightweight.. nestaci gtk-theme-switch2?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.