Popravde porad premyslim, co se tu dokolecka omila neco, co vlastne neni pravda - ano, je pravda, ze urcity mod linuxu (nejenom ubuntu, tyka se to i debianu, fedory, suse, gentoo a spousty dalsich) obsahuje bug kterym se nikdo nezaobira (proc asi???), jenze tento mod NENI zapnuty pokud to neudela sam uzivatel, pro uzivatele, ktery se s linuxem seznamuje neni trivialni operace tento mod zapnout a uzivatel, ktery o problematice neco tusi vi, proc to zapina a pokud jej zapina, tak predpokladam, ze hleda v google, jak jej zapnout. Okamzite jako prvni vysledek vyhledavani vypadne info o tom, ze tento mod neni prave setrny k pevnym diskum a zaroven je tam zverejnen postup, jak laptop_mode zapnout a tohoto problemu se vyvarovat.
Kdyz to vezmu do extremu - je to jako by mi na woknech kamarad poradil, ze tento a tento program (ktery temer nikdo nezna) mi vycisti os, do googlu si jej dam vyhledat, abych si ho mohl stahnout a na prvnim odkaze me to upozorni, ze tento program sice os vycisti, ale zaroven je to spyware (nebo vir). Doplnujici informace mi reknou, jak se vyvarovat toho, aby spyware (nebo vir) udelal neco spatneho - podle ktereho postupu by pak mel clovek postupovat? Rozhlasit, ze se jedna o silenou bezpecnostni chybu systemu, kterou je treba OKAMZITE opravit? Nebo program nainstalovat podle uvedeneho postupu? Nebo program nainstalovat "natvrdo" a pak se divit, co se to vlastne deje?
Trochu jsem se rozkecal a je to asi malinko OT, jen se mi nelibi, ze tu (a nejen tu) nekdo dsti siru a plameny pekelne kvuli necemu, co vlastne neni ani tak problem systemu, jako spis uzivatele a jeho lenosti.